bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sklár z Murana

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 12.06.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sklár z Murana

Sklár z Murána, zasadený do renesancie a súčasnosti, je ľúbezný román odohrávajúci sa v najkrajšom meste na svete, v Benátkach. Sklárstvo je životnou silou republiky a benátske zrkadlá sú vzácnejšie než zlato. Corradino Manin, najväčší umelec spomedzi muránskych sklárov, predá svoje metódy a aj dušu francúzskemu kráľovi Ľudovítovi XIV., aby uchránil svoju utajovanú dcéru... O niekoľko storočí neskôr Nora Maninová odchádza z Londýna, rozhodnutá vyučiť sa sklárstvu v meste svojich predkov, no jej slávne priezvisko ju dostáva do nebezpečenstva. Norin osud sa spája s osudom slávneho predka a na svetlo sa dostávajú zradné rodinné tajomstvá.

Detaily o knihe

Názov: Sklár z Murana

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

nádherná kniha (Andy, 13.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Minulosť a súčasnosť, história a romantika, láska a intrigy sa snúbia v tejto knihe. Mimochodom obálka knihy (škoda, že tu zatiaľ chýba) je aspoň taká nádherná ako príbeh samotný. Prelína sa v ňom história so súčasnosťou, slávny sklár Corradino Manin a Nora Maninová majú spoločné viac než len priezvisko. Ich osudy sa celou knihou pretkávajú, až sa napokon aj "stretnú". Nora sa po rozvode rozhodne presťahovať do slnečných a romantických Benátok, aby sa priučila remeslu fúkačky skla. Autorka tak verne opísala sklárske remeslo i jeho dejiny, až som mala pocit, akoby sa to odohrávalo pred mojimi očami. Ako to už v romantických knihách býva, Nora okrem sklárskeho remesla objaví v Benátkach aj čosi iné. Lásku. Ale aj vlastnú minulosť. Je samozrejmosťou, že v tak nádhernom, ale i trochu nezvyčajnom príbehu nemohlo byť symbolom spojenia minulosti a súčasnosti nič iné, ako krehké sklené srdce na modrej stužke. "Pretože keď drží v ruke sklené srdce, drží v nej aj to moje."

nice (INGRID SATINOVA, 6.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Vyborna kniha,pre ludi,ktori miluju historiu a Taliansko.V knihe sa mi pacilo zobrazenie techniky fukania skla a dalsieho spracovania.Odporucam ako oddychove citanie.

Bellissima (Eva Šranková, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto z nás nepozná pocit, keď po prečítaní skvelej knihy – zatvorení poslednej stránky, nám odrazu príde ľúto, že sa už príbeh skončil? S takouto ľútosťou som odkladala román s nežnou obálkou a kvalitou jemného papiera s tajomným názvom Sklár z Murana. Už názov románu od Mariny Fiorato ma priviedol k otázkam: o čom kniha bude? Kto je sklárom pracujúcim na benátskom ostrove Murano, kde obyčajní smrteľníci nemali prístup? Má mi čo ponúknuť? Avšak po prečítaní anotácie diela som akosi podvedome nepochybovala, že ma zaujme. A veru, dobre som spravila, pretože osobne pre mňa sa román stal jednou z troch srdcoviek roku 2011, ku ktorej sa budem rada a často vracať. Fabula príbehu je postavená na prelínaní časov – obdobia druhej polovice sedemnásteho storočia a súčasnosti. Corradino Manin, najlepší zo sklárov, nás v prvej dejovej línii zoznamuje so svojím životom, pričom spoznávame tajomnú Radu desiatich; nasávame atmosféru renesančných Benátok, kde máme možnosť cítiť ducha doby, ktorého sa stačí iba dotknúť a kde láska, zohrávajúca v tejto knihe nemalú úlohu, má svoje miesto. Druhá dejová línia románu sa odohráva v súčasnosti a privádza nás k Nore Maninovej, ktorá po prežitom sklamaní odchádza z Londýna do Benátok, s úmyslom vyučiť sa sklárstvu v meste svojich predkov. Tu zisťuje, že jej osud je neoddeliteľne spätý so slávnym predkom, ktorý bol za zradu republiky potrestaný a je iba na nej, aby dokázala jeho nevinu, pričom na ceste za novým životom stretáva lásku v osobe charizmatického Alessandra. Príbeh Corradina, Leonory alias Nory a Alessandra je famózny, pretkaný nádhernými metaforami, kde hlboký a emocionálny zážitok z románu prináša čitateľovi niečo úžasné. Osobne som presvedčená o tom, že ak sa čitateľ rozhodne siahnuť po tejto knihe, neoľutuje.Ako malú ukážku z románu prinášam pasáž, ktorá vari zaujme: „...A potom sa usmial. A bolo to. Gusto. To slovo jej zostalo v hlave po zvyšok noci. Gusto, pomyslela si, keď ju na Moste sv. Barnabáša dychtivo pobozkal. Gusto, pomyslela si, keď na balustráde jej strešnej záhrady pili Valpolicellu priamo z fľaše a nohy sa im nebezpečne hompáľali nad kanálom hlboko pod nimi. Gusto, pomyslela si, keď ju chytil za zápästie a viedol k posteli, pričom ani nenamietala. Gusto, pomyslela si, keď si ju v tme hlasno vzal.“ Tak čo myslíte? Už po nej iba siahnuť.:-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x