bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kone a poníky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kone a poníky

Dievčatá a chlapci, vydajte sa medzi kone aj poníky a objavte ich svet. Vďaka detailným ilustráciám a zrozumiteľným textom sa niečo nové naučíte, ale aj sa zabavíte. Náučná knižka je plná hádaniek, záhad a okienok. Keď ich otvoríte, zasa sa niečo nové dozviete.

Z nemeckého originálu Pferde und Ponys, vydaného vydavateľstvom Schwager & Steinlein GmbH, Kolín, preložila Silvia Smidová.

Detaily o knihe

Názov: Kone a poníky

Originálny názov: Pferde und Ponys

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelý vianočný darček :-) (Monika Hrinková, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hľadáte vhodnú knihu pre deti k blížiacim sa Vianociam? Kniha plná krásnych obrázkov koníkov a poníkov, zaujímavých informácií a ukrytých otvárateľných okienok ponúka zábavu pre malých čitateľov na dlhé zimné večery. Deti si v nej môžu nájsť informácie o tom, kde a ako sú kone ustajnené, ako sa o nich treba starať, čo im dať jesť. Dozvedia sa, aké druhy koní a kde žijú, čím sa líšia a čo majú spoločné, ďalej aj to, ako sa kone podkúvajú, ako osedlajú, kto ich ošetruje a lieči. Sú tu jednoducho a zrozumiteľne vysvetlené rôzne techniky: jazda na koni, drezúra, parkúr, jazdecký turnaj a to skutočne formou prijateľnou aj pre malé deti. Náš syn má päť rokov a najprv sme mu knihu čítali my, neskôr sa zapájal sám a teraz už svojej mladšej sestričke ochotne vysvetľuje, čo je kde nakreslené. Otváracie okienka sú rôznych veľkostí, na prvý pohľad si ich ani nevšimnete, no deti sa pri ich otváraní potešia a pretekajú sa, kto povie, čo je pod okienkom ukryté. Knižka má 24 plnofarebných pevných strán, takže ani pri častom listovaní a otváraní okienok nehrozí jej poškodenie, naše deti si jej čítanie vychutnávajú skoro denne. Určite odporúčam :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Plemená koní a poníkov
Kone a poníky na celom svete sa v priebehu času prispôsobili rozličným podmienkam životného priestoru, v ktorom žili. Kým niektoré dokážu vynikajúco kráčať po strmých svahoch, ich príbuzné z púšte vedia prejsť bez veľkej námahy dlhé úseky cesty. Aj ľudia sa pričinili o to, že počet plemien narástol. Po stáročia sa venovali chovu koní, zušľachťovali niektoré ich vlastnosti a krížili rozličné druhy koní medzi sebou. A tak je na svete vyše tristo plemien koníkov a poníkov.
2
Islandské poníky sú otužilé a zdatné. Celý rok sa chovajú voľne. Na Islande žijú v stádach.
3
Shetlandské poníky sú najmenšie spomedzi poníkov, preto aj deti dosiahnu na hrivu a môžu poníky pohladkať. Sú mocné a robustné a pochádzajú z britských Shetlandských ostrovov. Aj ony sa chovajú celý rok voľne v prírode.
5
Haflingy sú kone pomerne malého vzrastu so svetlou hrivou a chvostom. Pochádzajú z vrchov južného Tirolska.
6
Kedysi žili v Severnej Amerike kone nadivoko vo voľnej prírode. Preháňali sa po prériách a nazývali sa mustangy.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x