bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nepriateľ štátu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nepriateľ štátu

Mafiánsky bos Michal Harvan je donútený bojovať do posledného dychu nielen za záchranu štátu, ale aj o život Sone – dievčatka, ktoré je jeho posledným spojivom s ľudskosťou. Stretne sa s najmocnejším nepriateľom, vplyvnou organizáciou založenou ešte dôstojníkmi Hlinkovej gardy, ktorá sa usiluje prevziať moc v krajine. Odhalí sprisahanie politických špičiek a zistí, že ciele štátneho prevratu sú oveľa hrozivejšie, než by si trúfol pomyslieť...
Akčný politický triler Nepriateľ štátu vyráža dych – strieda sa v ňom jeden nečakaný zvrat za druhým až do šokujúceho finále!

Detaily o knihe

Názov: Nepriateľ štátu

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Karikov „Nepriateľ štátu" (Lydka, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som unesená z celej trilógie o mafii, autor ma dostal do deja ... číta sa to vynikajúco, rozoberá veľa kontroverzných tém, čo je veľmi dobré, pretože v súčasnosti nie je dobré si zakrývať oči pred zlým a nechutným, čo sa deje vo svete. Na tejto knihe sa mi páči aktuálnosť deja, zaujímavé "úvahy "o pozadí vládnutia a moci a zapracovanie do deja vecí, ktoré skutočne visia vo vzduchu. Príbeh, ktorý opisuje život kamarátov, ktorí sa mohli rozhodnúť akokoľvek inak a prežiť nudný život bežného človeka, ale nestalo sa to tak .... je to dynamická, krutá, smutná, geniálna a dych vyrážajúca trilógia o moci, peniazoch o smrti o utrpení a láske. O tom ako náš kúsok Zeme naozaj funguje, o tom ako nás berú naši páni vladári a o tom ako môže človek svoj intelekt a bezcitnosť využiť k absolútnej moci a v neposlednom rade aj o tom ako nás "bežných" ľudí vnímajú tí zhora ... Asi autor nemôže vyhovieť všetkým, ale mne sa práve Nepriateľ štátu páčil zo všetkých Mafií najviac, nadčasový, trefný, vystihujúci stav spoločnosti, nestrieľa sa síce nábojmi, ale skutkami, slovami, hlavne podvodmi na všetkých úrovniach. Výborné, teším sa na ďalšie. Michal Harvan - nesklamal, fascinovalo ma vždy sa dozvedieť niečo nové o tom ako premýšľa, dôvody prečo ako koná, osobný vývoj, vzťahy, zaobchádzanie s partnermi.. vo všetkých troch dielach neskutočná (veľkolepá) postava... Záver plných prekvapujúcich zvratov.. fakt super vyvrcholenie, ale predsa len ešte sú tu vyššie dimenzie, o ktorých by som sa minimálne ja rada dozvedela ako sa mu tam darí a na akom princípe to tam funguje.. ;) Knižku ODPORÚČAM, človek sa do nej zahryzne a nepusti ju z rúk...blahoželám k vydarenému dielu, pán Karika a pevne verím bestselleru Nepriateľ štátu :)

Konečne poriadny slovenský triler (Roman Alušic, 1.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvelý spád, napätie, zvraty, akčné scény, niekde priveľa krvi na môj vkus, polámané kosti, zničené životy a na druhej strane city, pocity, emócie, empatia. Karika sa na nič nehral, napísal relaxačku, ktorú môžete zhltnúť na jedno sústo, dobre napísané, pútavé, adrenalínové s historickým exkurzom - zjavne si autor dal záležať na dejinných súvislostiach, faktoch, ktoré overil a poprepletal so svojím fiktívnym príbehom. Organizovaný zločin na najvyšších miestach, intrigy, korupcia - nebolo treba ísť daleko a dalo sa čerpať z našej politickej scény. Gratulujem pán Karika, vydarené dielo, dobre som sa pobavil, schrúmal som to za dva večery.

dakujem (Ivan Polak, 14.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
panovi autorovi dakujem za super citanie, precital som vsetky diely, ale tento bol podla mna zatial jednoznacne najlepsi. dufam, ze bude aj pokracovanie. dakujem.

:) (Johhny XXXXX, 8.10.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Tarik - čo ten nadpis? :))))))))))))))))))))))))))))))) Dík, spríjemnil si mi zlý deň, skoro som spadol pod stôl, po prečítaní tvojho nadpisu. Inak o knihe písať nemôžem, keďže ešte nevyšla, ale ak bude držať laťku predošlích dielov, môže to byť fajn. Len by ma zaujímalo, prečo má tak málo strán? Takýto príbeh by si zaslúžil minimálne rovnaký počet ako prvý diel.

odpoveď (Jozef Karika, 8.10.2011) Odpovedať

0
Peter, ďakujem, veľmi ma teší, že knihy zapôsobili. Johhny, taktiež dík za názor aj dotaz. Veľmi rád o knihách hodím reč a odpoviem na akúkoľvek otázku k nim, no tu asi nie je vhodný priestor na diskusiu. Predsalen, sú to komentáre - hodnotenie čitateľov ku knihe. Ak máte ku knihám otázku, pripomienku, podnet, čokoľvek, budem veľmi rád, ak mi napíšete na mojich stránkach www.karika.sk alebo na oficiálnej facebookovej skupine: www.facebook.com/vtienimafie Pokúsim sa odpovedať čo najskôr a čo najlepšie. :) Ešte raz díky za názory!

Teším sa (Peter Wavrek, 6.10.2011) Odpovedať

0
Teším sa už na tretí diel, nechám sa prekvapiť, jednotka a dvojka boli super knihy, doslova som ich žral :)))

trochu dôvery (Jozef Karika, 5.10.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Tarik, trochu dôvery vo mňa a v Havrana.:) Ak sa ti páčil Čas dravcov, nemal by ťa Nepriateľ štátu sklamať. Slovenskom, našimi reáliami, históriou i prítomnosťou sa totiž zaoberá najviac z celej trilógie. Dej je rýchly a týka sa celoštátnej úrovne, no to sa k vyvrcholeniu trilógie azda hodí.

meškanie menštruácie (tarik asiz, 4.10.2011) Odpovedať

neoslovila ma
po dvoch skvelých dieloch bude tento tretí stáť za hovno. autor zjavne kopíroval americké thrillery a trojke to poškodí :(
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Žena, ktorú pri chôdzi zachytil, taktiež stuhla na mieste a civela mu do očí, pootvorila ústa, no nevyšiel z nich žiadny zvuk, trvalo to sekundu, možno dve.
„Lena?“ dostal zo seba Harvan.
Láska z vysokej školy, maliarka Lena, bola to ona, no zároveň nebola, nevideli sa už viac než desať rokov, obaja sa zmenili.
Utrpenie a bolesť, ktoré zažíval i spôsoboval, sa na ňom podpísali, mal len tridsaťštyri, no vyzeral o desať rokov starší, po likvidácii mladého Vokoša mu vlasy na spánkoch osiveli.
S tým musel rátať, bola to daň za cestu, ktorú si vybral.
Aj Lena bola zostarnutá bolesťou a utrpením, mala z nej byť žena kvitnúca zrelou krásou a prekypujúca energiou, no pred Harvanom stála vysychajúca troska bez iskry. Musel sa sústrediť, aby v nej objavil aspoň náznak bývalej Leny, aspoň náznak toho, čím bola, keď bol aj on kýmsi iným v celkom odlišnom vesmíre.
Doktorka Anášová pochopila, že sa čosi deje, a vykročila k nim.
Lena hľadela Harvanovi do očí, z pohľadu jej pomaly mizlo prekvapenie, na okamih ho vystriedala bolesť, no vzápätí z nich vytryskol hnus.
„Nenávidím ťa,“ zasyčala. Zloba v jej hlase prenikla aj Harvanovým pancierom. „To ty si všetkému na vine, dúfam, že si spokojný. Prišiel si sa pozrieť na svoje dielo?“
„Nerozumiem,“ zamrmlal. Myslel na chvíľu pred piatimi rokmi, keď dal Vojtechovi Dracharovi príkaz, aby spolu s Labom a Bobom zmrzačili Leninho manžela – muzikanta Dávida. A to tak, aby už nikdy nemohol hrať.
Zaškerila sa, no úsmev, ktorý jej skrivil tvár do grimasy plnej nenávisti, bol príšerný.
„Dúfam, že skapeš! Dúfam, že si tu preto, lebo už skapínaš. Každý deň sa za to modlím! Modlím sa, aby si skapal, počuješ?!“
Dala mu facku, nestihol zareagovať. Podriapala ho na líci, nebolo to len zaucho, skôr zverský pokus rozdriapať mu nechtami líce aj tepnu.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x