bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Navždy (Vlci z Mercy Falls 3)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Navždy (Vlci z Mercy Falls 3)

Láska

S príchodom jari sa Grace mení na človeka, po mesiacoch odlúčenia je konečne opäť pri Samovi. Isabel s Colom objavujú čaro vzájomnej príťažlivosti, úplne iné ako pokojný vzťah ich priateľov. Nič však netrvá večne, svorke hrozí smrteľné nebezpečenstvo.

smrť

Tom Culpeper sa nikdy nezmieril so stratou syna. Keď sa objaví ďalšia obeť vlkov, neváha a rozhodne sa svorku zničiť za každú cenu. Helikoptéry a ostrostrelci zabrali aj inde, tak prečo nie v Mercy Falls?

navždy

Cole s Isabel prenikajú hlbšie do podstaty premeny na vlka, Grace so Samom vymýšľajú záchranný plán. Podarí sa štyrom tínedžerom zachrániť svorku ľudí vo vlčej koži pred istou smrťou? Príde im niekto na pomoc?

A najmä, prekoná láska všetky prekážky?

Z anglického originálu Forever (Scholastic Press, an imprint of Scholastic Inc., New York 2011) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Navždy (Vlci z Mercy Falls 3)

Originálny názov: Shiver 3: Forever

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Priveľa lásky (Annamária Kužmová, 13.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Jednotka bola podľa mňa skvelá. Naozaj jej nič nechýbalo. Dvojku osviežili kapitoly určené každej postave zvlášť. Páčilo sa mi to vykreslenie pocitov od každej postavy. Čiže sme mali posúdenia z viacerých strán. Najviac sa mi páčil Cole. Celé to tam tak patrične rozbíjal. Trojka bola až preplnená láskou. Nieže by sa mi ľúbostné príbehy nepáčili ale toľko lásky je aj na dvoch ľudí veľa, nie to na jedného. Vtedy zase zaúradovala Cole, ktorý bol drzý no zároveň milý k Isabel. Tiež mi koniec knihy pripadal akoby si autorka nechávala priestor pre pokračovanie. Čo ak by už nebol o Grace a Samovi, tak by som to brala - samozrejme, že by to bolo o Isabel a Colovi.

zaujem o kupu (majka, 27.11.2014) Odpovedať

dobry den, chcela by som sa spytat, ci by ste nechceli predat posledny diel knizky Vlci z Mercy Falls ak sa Vam velmi nepacila. Ja sa snazim tu knizku kupit uz velmi dlho a vôbec sa mi to nedari. Dakujem za odpoved

navždy (Michaela, 2.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pre mňa bola celá séria výborná, páčilo sa mi na tejto trilógii, že to nie je úplne scifi, ale je to štylizované tak, že sú tam známky skutočnosti. Posledný diel sa mi páčil, len koniec bol veľmi zvláštny. Ako keby si autorka nechala priestor pre štvrtú časť? Ale inak odporúčam, už som ju požičala aj známym, pretože je to naozaj dobré čítanie.

Skvelá :D (Martina, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky 3 knihy z tejto série boli naozaj úžasné. Podľa môjho názoru o vlkoch, upíroch a iných mystických postavách vie písať iba hŕstka ľudí. A Maggie Stiefvaterová je určite medzi nimi. Dojemne vykresľuje príbeh Sama a Grace ale aj ich snahu zachráiť svorku. A veľmi sa mi páčili jednotlivé príbehy a vlastnosti všetkých postáv. Neprišli mi totiž tuctovo ale ako naozaj jedinečné charaktery. Všetky tri knihy ma stiahli do deja. No v tejto tretej časti pri kapitole kde ozbrojení lovci naháňali svorku som takmer nedýchala.... Bolo mi ľúto každého vlka ktorý to nezvládol a veľmi som sa tešila kvôli vlkom ktorí túto cestu prešli až do konca. Dosť som si pri tom poplakala.... Naozaj odporúčam celú trilógiu.

:) (Erika Kaszová, 7.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
neuveritelny uzastny pribeh o laske dvoch magickych bytosti, odporucam precitat si celu trilogiu. magický boj dvoch ludí uvaznených v tele zvierata ktorý uchváti všetkých čitatelov ktorý majú radi romantiku a sfi- fi :D

posledná časť (Dominik Petriska, 20.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Predošlé dve časti Vlkov z Mercy Falls sa mi veľmi páčili, hlavne Triaška, ktorú stále považujem za najlepšiu z celej série. Preto som bol zvedavý, ako to s Grace a Samom, Isabel a Colom dopadne. Stiefvaterovej štýl vás prinúti zamilovať si hlavné postavy. Sú vykreslené reálne, no ako i bežní smrteľníci, majú svoje muchy, vďaka ktorým je tretie pokračovanie napínavejšie než predošlé diely. Ich osudy sa prepletajú nesprávnym smerom a od prvej po poslednú stránku si nevydýchnete. Najmä na samom konci, kedy ide do tuhého a stránky sa vtedy listujú doslova samy. Napätie doplnia aj útržky z nemeckej prózy, ktoré „rýchlik udalostí“ aspoň o niečo spomalia. Celá séria rozhodne zmenila môj názor na vlky a vlkolakov v literatúre. Autorka im dodala nový rozmer, a i práve preto vám knižku rozhodne odporúčam.

vlci (Eva Biela, 15.7.2012) Odpovedať

priemerná kniha
moc som sa tesila ne zaverecny diel tejto serie.Ale nebolo to to co som ocakavala.Na zaciatku sa nie a nie stretnut a ked su konecne spolu riesia len ako zachranit vlkov.Ja viem,ze o tom to je ale je tu strasne malo zamilovanych scen :)Ked to porovnam s prvim dielom tak toto je len slabsi odvar.A Cole s Isabel ,tak to som tiez cakala,ze sa to rozvinie na zaver trosku viac aj ked to vyzeralo slubne tak nakoniec nic moc.A ten zaver by som si vedela tiez predstavit viac rozvitý. takze celkove zhrnutie je,ze som cakala viac....
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zobudil som sa.
Zažmurkal som, oči sa mi na chvíľu zahmlili od jasného svetla uprostred noci. Pomaly som si utrieďoval myšlienky. Spomenul som si, že som nechal rozsvietené, lebo som nemohol zaspať.
Teraz som sa však preberal s rozospatými očami. Lampa na stole hádzala krivé tiene na druhý koniec miestnosti. Poznámkový blok mi skĺzol z hrude; našiel som v ňom zhluky nezmyselných slov. Papierové žeriavy poháňané ventilátorom na strope sa nepokojne krútili v nešikovných kruhoch, akoby chceli zúfalo uniknúť z tohto sveta.
Keď mi došlo, že už asi nezaspím, vystrel som nohu a prstom zapol CD prehrávač na stole konča postele. Z reproduktorov sa ozvala melódia vybrnkávaná na gitare. Každá nota bola v súlade s tlkotom môjho srdca. Bezsenné noci v tejto posteli mi pripomenuli časy pred Grace, keď som tu býval s Beckom a ostatnými. Populácii papierových žeriavov popísaných spomienkami vtedy ešte nehrozilo, že sa rozšíria aj mimo svojho vymedzeného priestoru. Pomaly som rátal, kedy mi vyprší čas a opäť sa stratím v lesoch. Bdel som dlho do noci, zmáhaný neurčitou túžbou. Chcel som niečo, čo som nemohol mať: život po septembri, po dovŕšení dvadsiatky, viac času ako Sam a menej ako vlk.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x