bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Inkarceron

Vydavateľ: Knižní klub (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 30.04.2024 03:50

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Inkarceron

Oceněná kniha pro mládež na pomezí fantasy a thrilleru. Sedmnáctiletý Finn denně bojuje o život v Inkarceronu, obrovském vězení, které má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí. Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru. Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikovat.

Detaily o knihe

Názov: Inkarceron

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Je to záhada i bizarnosť zároveň :) (Veronika Cholevová, 3.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
"Už názov knihy je záhadný - tak prečo si ju neprečítať celú?" to bola moja prvá myšlienka pri pohľade na obálku knihy. Po pár stránkach som tušila, že celá kniha bude tak trochu záhadou, no dokonale som sa vžila do oboch svetov. Keď som však premýšľala o príbehu, prišiel mi veľmi bizarný, čo som však nakoniec ocenila. Tak ľahko sa obracala stránka za stránkou, že som nevedela, kedy ju odložiť. Pútavý dej, zaujímavé opisy a túžba ihneď pokračovať v čítaní ďalšej časti :)

Klady v záporoch (Dominika Kovalčíková, 17.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto je jedna z kníh, v ktorej som si neobľúbila ani jednu z hlavných postáv. V skutočnosti sa mi veľmi nepozdávali ani tie vedľajšie postavy. (Asi preto, že sa správali reálne a tým pádom neboli až tak dokonalé :D). ALE napriek, alebo práve vďaka tomu ju zbožňujem. I keď si myslím, že táto séria vôbec nemusela byť sériou a mohla končiť prvým dielom, druhú časť si rozhodne prečítam. Nie žeby som sa až tak tešila ako to dopadne s Finnom a Klaudiou, ale skôr kvôli celkovej atmosfére pri čítaní knihy. :)

Názor :) (Kristína Vicenová, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma celkom prekvapila, pohybuje sa medzi fantasy a sci-fi, preto si ju môžu obľúbiť milovníci oboch žánrov. Na začiatku som bola trochu zmätená, pretože hneď na prvých stranách vás kniha vrhne do zamotaného deja dvoch od seba oddelených svetov, ktoré sa aj napriek tomu vzájomne prelínajú. Je to napínavé čítanie, plné zvratov a tajomstiev, ktoré vás pohltia a vtiahnu do seba. Samy sa ocitnete v Inkarcerone a jediná šanca na "Únik" je prečítať knižku až do poslednej strany. Nestáva sa často,že by som po dokončení prvej časti akejkoľvek knižky pustila hneď do druhej časti pretože buď ešte nevyšla alebo ma až tak neupútal dej,ale Inkarceron ma si ma tak získal, že sa hneď musím pustiť do čítania Sapphique, pretože ma veľmi zaujíma, ako to s väzením a "Únikom" jeho chovancov nakoniec dopadne. Zatiaľ sa zdá, že žiadna ďalšia cesta von neexistuje.

recenzia (Iveta Hrickova, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem fantasy pribehy a po harry potterovi bola toto prva kniha tohto zanru, co ma naozaj na sto percent zaujala. ma tu spravnu davku tajomnosti a napatia. clovek chce stale odhalit nove tajomstva, ktore ukryva a paci sa mi aj prepojenie noveho a historickeho sveta. bizarne a predsa mozno raz v buducnosti mozne. ved kto by sa rad nevydal na takuto prechadzku casom? i ked nepochybe za privetivejsich okolnosti, ake sa odohravaju v knihe :-) velmi sa uz tesim aj na dvojku!

Kniha, ktorá sa zapísala medzi moje najobľúbenejšie (Veronika Focková, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasne napísaná kniha, ktorá vás pohltí dejom a nepodarí sa vám od nej odtrhnúť ani keď ju už celú prečítate. Celý dej sa vám odohráva pred očami, vďaka skvelej forme autorkinho písania. Nepotrebujete si ani zájsť do kina. Pri čítaní tejto knihy som sa cítila, akoby som v tomto príbehu skutočne bola. Prežívala som všetky pocity s hlavnými postavami a tŕpla som v napínavých situáciách. Táto kniha vás proste úplne pohltí a privlastní si vás k sebe všetkými vašimi myšlienkami, až pokiaľ neprídete do konca. A potom proste potrebujete čítať ďalšiu časť. Takže čítajte, kupujte a komentujte ;)

odporúčam (Jana, 30.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvelá kniha. zo začiatku ma síce až tak nebavila, ale postupne sa to rozbehlo a naplno dokázala zamestnať moju fantáziu, najmä pri predstavovaní si väzenia. odporúčam ju kade chodím :) len ma hnevá že sa nechystá vydanie druhého dielu v slovenčine :( ale tak aspoň že bratia Česi ho vydali :))

Klobúk dole (Žofia Marcineková, 1.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úprimne, na začiatku som mala o tejto knihe všelijaké mienky, no ako sa dej vyvíjal, zaujímala ma čoraz viac a viac . Proste pred autorkou klobúk dole :)

Zly zaciatok o to lepsi koniec :) (Nikola Oriešková, 23.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Zo zaciatku ma kniha moc nebavila, prisla mi nudna, musela som sa premahat aby som ju citala dalej... Nastastie som sa premohla a zistila som ze to je velmi dobra kniha :) Ked tam zacalo byt viac akcie a dej sa neodohraval len vo väzeni bolo to naozaj super :) .. Jedina vec ktora ma stvala bola ako Finn vie kazdemu klamat :P

Pekná kniha s otvoreným koncom :) (Slávka Koprivňaková, 24.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Najprv ma trocha zarazilo, že kniha získala ocenenie ako detská kniha, pretože som ju pred čítaním radila skôr k tým dospeláckejším :) Ale aj keď som ju kúpila viac menej naslepo len po pútavom odporúčaní od Ikaru, neľutujem. Neviem, či sa plánuje aj pokračovanie, ale na konci som búchala päsťami do stola, že chcem druhú časť :) Keď Vás príbeh strhne do seba, len čítate čítate a čítate :)
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x