bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Headhunters - Lovci mozgov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Headhunters - Lovci mozgov

Roger Brown pokladá sám seba za najlepšieho a najväčšmi nedoceneného headhuntera – lovca mozgov v Nórsku. Má príliš peknú manželku, príliš drahú vilu a žije si nad pomery. Kontakty získané vďaka práci využíva na krádeže umeleckých diel.
Na vernisáži sa zoznámi s Clasom Grevem, dokonalým kandidátom na akýkoľvek manažérsky post. Šarmantný muž a miláčik žien vlastní obraz od Rubensa v hodnote stoviek miliónov nórskych korún. Ak by sa Brownovi podarilo obraz získať, vyriešil by svoje finančné problémy a uspokojil nároky manželky Diany.
V Greveho byte však odhalí niečo, o čom by radšej nevedel. Zrazu je všetko inak.
Každý niečo chce, ale nikto to nedostane zadarmo. Musí ísť cez mŕtvoly. Lov sa môže začať.

Z nórskeho originálu Hodejegerne (H. Aschehoug & Co., Oslo 2008) preložil Jozef Zelizňák.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Headhunters - Lovci mozgov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Headhunters - Lovci mozgov

Originálny názov: Hodejegerne

Objednávací kód NA201520

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ďalšia skvelá Nesbovka (Mirka, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Headhunters nepatrí do série Harry Hole, ale rozhodne oproti nej v ničom nezaostáva. Skvelý príbeh plný napätia a dejových zvratov, ktorý vás upúta a udrží si vašu pozornosť do úplného konca. Hrdinovi držíte palce doslova so zatajeným dychom. Aspoň teda u mňa to tak bolo.

Lovci mozgov (Veronika Berdáková Pavlík, 29.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Brilantné. Toľko úžasných zvratov. Je to kniha, ktorá Vás od seba nepustí. Koniec veľmi prekvapivý ale úžasný. Vrelo odporúčam ľuďom ktorí majú radi napätie a rýchly spád. Najprv sa zdá že ide o jednoduchý manželský trojuholník, no pravda je úplne iná, rozuzlenie prekvapí určite každého z Vás. Dokonca aj postava Rogera či Diany skrývajú v sebe viac ako je vidieť navonok. Taktiež nám autor tak trochu priblížil prácu tzv. lovcov mozgov. Jo Nesbo je naozaj výnimočný spisovateľ prečítala som od neho už veľa kníh no každá ma oslovila a učarovala mi. Vždy ked chcem siahnuť po 100%kvalite a príjemnom čitateľskom zážitku vyberám si tohto autora.

Skvelá (Martin Simides, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rýchle, výborné čítanie od začiatku až do konca. Môžem len odporúčať.

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá kniha, čo som si od Jo Nesba prečítal. Veľmi ma prekvapila a preto som aj siahol po jeho ďalších knihách. Oslovila ma, a tak ju odporúčam. Kvalitný príbeh, super čítanie.

Jo Nesbo=záruka kvality (Lucia Lieskovanová, 13.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo je jednoducho značka kvality. Pri ňom viem,že sa určite nebudem nudiť,príbeh doslova zhltnem.Zvraty a prekvapenia budú na tých pravých,neočakávaných miestach.Jednoducho Nesbovka ako má byť!

Najlepšia (Helena Š., 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z tých mnohých kníh od Jo Nesba, ktoré som čítala je táto jednoznačne TOP. Skvelý pútavý dej, ktorý sa zamotá viac ako by sa mal a rozprávač v prvej osobe, ktorý vás do deja famózne vtiahne, je jednoducho dokonalá kombinácia. Môžem vám odprisahať že knihu prečítate skôr akoby ste chceli a to preto lebo pustiť ju z ruky bude asi také nemožné ako predvídať dopredu dej. Tentokrát píše Jo Nesbo o Rogerovi Brownovi, ktorý má takmer dokonalý život, krásnu manželku, skvelú prácu a finančne si prilepšuje kradnutím slávnych obrazov. Na vernisáži diel jeho manželky sa zoznámi s mužom, ktorý mu prezradí že v starom byte našiel veľmi bohatý Rubensov obraz. Samozrejme podujme sa na úlohu tento obraz ukradnúť ale ostane nemilo prekvapený. Z bytu tohto muža zavolá na mobil svojej manželky. A zrazu počuje zvonenie. Priamo v spálni. Toto ho nenechá chladným a rozhodne sa pomstiť. A pôjde cez mŕtvoly. Aj keby ich malo byť osem

Až dokonca (Vladimír, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte nikdy mi nelozil mráz po chrbte, ako pri čítaní tejto skvelej knihy. Úžasné proste Jo Nesbo má neuveriteľný talent.

super (Henny, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepsia kniha, aku som minuly rok citala. Dynamicka, necakane zvraty, super thriller!

WAW (Jana, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektné čítanie pred spaním. Táto kniha Vás nenechá byť pasívnym a myšlienky sú v neustálom pohybe. Odporúčam, pretože je super.

naozaj Lov... (Veronika Čonková, 14.3.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma zo začiatku veľmi nezaujala, ale chcela som ju dočítať a dobre som urobila, lebo ako som pokračovala v čítaní tak ma vtiahla do deja. Je napínavá, nič z toho, čo sa v knihe stalo, som nečakala, že sa stane. Toto je prvá knižka, ktorú som od Jo Nesba čítala a skúsim aj ďalšie :) A už sa teším aj na film, som zvedavá čo bude lepšie.

napínavé (Veronika, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhá kniha, ktorú som čítala od tohto autora, takže som očakávala nervy drásajúci príbeh s rozuzlením na konci. A očakávanie sa naplnilo. Lovený lovec mozgov, vás natoľko vtiahne do deja, že nestihnete zatvárať prekvapené ústa a pochybovačne krútiť hlavou zboka nabok nad sledom udalostí, keď tu zrazu je koniec knihy s rozuzlením.

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Číta sa výborne, ako všetky knihy od Nesbo, je pútavá a ťažko sa dá od nej odtrhnúť.

Super (Monika, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola čímsi iná ako ostatné Nesbovky..možno práve tým, že hlavným aktérom nebol Harry Hole :) Ale dozvedela som sa z nej mnoho informácií a veľmi dobre sa čítala. Páčil sa mi rovnako i film :)

Uloví Vás! (Tatiana Majerová, 12.8.2013) Odpovedať

Mám rada napínavé príbehy. Touto knihou je dôležité sa na začiatku prelúskať a veriť, že napätie príde. A skutočne, autor neklame. Nevšedný námet, v ktorom hlavný hrdina je lovcom skutočne niečoho neobvyklého - mozgov, sa sám zapletie do do krádeží obrazov. A pri poslednej krádeží zistí, že svet je o niečom inom ako si myslel... Skutočne nápadíté, presvedčivé, napínavé. Čítala som už i lepšie knihy, no tá si zaslúži nebyť odložená v knižnici:-)

Úžasná kniha (Katka, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som nikdy nevyhľadávala detektívky, no bola som zvedavá na toľko ospevovaného Nesba. A tak keď sa ku mne dostali Lovci mozgov potešila som sa. No musím priznať, že začiatok sa mi zdal nudný a nechápala som čo všetci na tom Nesbovi vidia. No neskôr som pochopila. Strhujúci dej mi nedovolil prestať čítať a tak som knižku (teda väčšinu z nej) zhltla za jeden večer. Napínavé, do úplných detailov premakané.. miestami som musela dávať veľký pozor aby som nestratila niť! Preto ak budem mať možnosť tak si ďalšiu knihu od Nesba nenechám ujsť

super kniha (andrea gasparova, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
pre mna uplne super kniha. mala som ju za 3 vecery precitanu. doslova som ju hltala

skúška (Jana Turzáková, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy som nečítala kriminálky, nejako ma to nelákalo, pozerám ich tiež len výnimočne, no nemala som už čo čítať a kamarátka mi odporučila knihy od Jo Nesba, tak som skúsila Headhunters a tak sa mi zapáčila že som pokračovala ďalšími jeho knihami a dokonca som si stiahla aj film Headhunters. Tiež som bola veľmi spokojná, takže určite každému odporúčam si to prečítať a skúsiť občas žáner ktorý zvyčajne nečítajú :)

opäť super (Martina Korbuľáková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednodňová kniha - to znamená, že sa nedá od nej odtrhnúť

Sklamanie (Majka, 3.8.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Jo Nesbo je v poslednom čase autor vychválený zo všetkých strán. Pomyslela som si, že to bude úžasný autor, ktorého knihy ani nebudem chcieť pustiť z ruky. Tak ma potešilo, že som sa k jednej z jeho kníh dostala. Neviem, či som len nesiahla po tej správnej, ale Headhunters ma neoslovila ani len trochu. Milujem trilery a detektívne príbehy, ale Jo Nesbo sa mi nezdá ako ten správny pre mňa. Príbeh sa mi zdal absolútne plytký bez nejakých fascinujúcich detailov či zvratov, stále vo mne kniha evokovala niečo nereálne (áno viem, že ide o fikciu, ale mnoho iných autorov píše o nereálnych veciach a sú viac uveriteľné, ako bolo toto). Ledva som sa prinútila knihu dočítať do konca a čo je najsmutnejšie, odradilo ma to od čítania ďalších kníh tohto autora...

Bravurne (dasenka, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super,super,super.milujem taketo knihy

Jednoznačne odporúčam :) (Jozef Fabian, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Headhunters čitateľom jednoznačne odporúčam, najmä fanúšikom trilerov, ktorí si rozhodne prídu na svoje. Pre mňa osobne je táto kniha zatiaľ najlepšou knihou, akú som kedy čítal. Autor Jo Nesbo sa s dielom pohral veľmi pekne, dej krásne graduje a čitateľ sa proste nevie dočkať, čo príde ďalej. Najviac sa mi páčia autorove opisy postáv a prostredia, ktoré sú veľmi výstižné a miestami aj humorné. Zvraty v deji sú tiež prepracované veľmi dobre a sú naozaj prekvapivé. Pri tejto knihe sa naozaj nikdy nenudíte a oči sa od nej proste nedajú odtrhnúť. Dôkazom toho, že toto dielo je fantastické je aj to, že kniha bola sfilmovaná. Film je rovnako výborný a tiež si ho odporúčam pozrieť, ale rozhodne väččší zážitok bude mať čitateľ, ak si pred tým prečíta túto knihu. Je jedinečná. :)

Áno, odporúčam (Emily, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak, majstra Nesba si odkladám, že to budem čítať pekne po poriadku... ako na seba nadväzujú jednotlivé časti. Našťastie Lovci mozgov nepatria do žiadnej série, tak som sa rozhodla si niečo od Nesba prečítať. Najprv som sa preľakla... aj som si frflala, bože ako, čo môže byť akčné na "personálnom lovení ľudí"... myslela som si, že jednoducho oklamali čitateľa. Ale zrazu Nesbo odkryl, že to nebude len tak hocijaký lovec mozgov, resp. že Roger nie je iba lovec mozgov ale aj zlodej umeleckých diel. Roger má všetko, krásnu milujúcu manželku, krásny dom, je obklopený krásnymi vecami. Potrpí si na svoje "háro". Jedného dňa sa zoznámi s Clasom Grevom, ktorý by bol nádejný kandidát na riadiacu funkciu. A zároveň aj nádejný kandidát na olúpenie neobyčajného umeleckého diela. To čo objaví v Greveho byte ním tak otrasie, že sa rozhodne konať inak. Oplatí sa prečítať. Určite. Viem, že to bolo aj sfilmované, našťastie som to sfilmované nevidela. Našťastie, pretože väčšinou film nedokáže obsiahnuť knihu.

Prave dočitana (Dasenka, 26.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super,super,super

Čítanie jedným dychom (Eva Lučanská, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoducho úžasná detektívka ktorú treba prečítať jedným dychom. Jo Nesbo vie ako si pripútať svojich čitateľov :-) Už čítam ďalšiu "Zrada" a teším sa aj na Pancierové srdce

Uzasna detektivka (Eva Lucanska, 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujimavo napisana detektivka, necakany zvrat. Cita sa jednym dychom.Urcite si pozriem aj filmove spracovanie. Knihu vsak vrelo odporucam :-)

odporucam (Monika, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha aj film bolu super :-) velmi zaujimave a napinave citanie

Lov.... (Miriama Lam žová, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zhltla som ju za deň, hneď ďalší som si pozrela aj sfilmovanú verziu ale kniha je tisíckrát lepšia !!!!

Nesbo :-) (Daša, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Film som síce nevidela, ale chystám sa... Začínala som Snehuliakom a toto je trochu iný štýl - aspoň podľa mňa, ale aj tak som knihu prečítala na jeden šup... Nesbo má veľmi dobrý štýl písania, napätie drží až do posledných strán... Pokračujem v zhánaní kníh od tohto autora, zaradil sa medzi mojich obľúbencov :-)

super (kristína, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi dobrá kniha, nečakané zvraty, napínavé čítanie. Vrelo odporúčam. Patrí medzi moje naj.

geniálny knižný kúsok (Martina Putoráková, 27.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte zhruba pred dvoma rokmi som ani netušila, kto je Jo Nesbo. Dnes ho už pozná takmer každý kto má rád knihy, hlavne tie s kriminálnou tématikou. Každé jeho dielo je plným právom bestseller. Podľa mňa však táto kniha je jeho najlepšia. Neviem ako to spisovateľ urobil, ale hoci je hlavný hrdina Roger Brown vlastne negatívna postava, ja som mu "fandila". V mnohých situáciach sa naozaj ukázal ako arogantný sebec idúci svojou cestou aj cez mŕtvoly, len aby zbohatol a pripísal si na účet ďalšiu mastnú sumu, mňa si však nejakým spôsobom získal. Dej knihy je perfektne premyslený a nenudila som sa pri čítaní ani minútku. Určite sa k nej v budúcnosti ešte vrátim.

Z lovca štvaná zver (Tomáš, 22.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavný "hrdina" Roger Brown je spočiatku vykreslený ako človek, ktorého by asi nik nechcel stretnúť. Je to lovec mozgov, ktorý dokonale ovláda reč tela. Každého dokáže odhadnúť hneď na prvom stretnutí, z jeho pohľadu by ste však čítali márne. Správa sa prehnane sebavedomo, dokonca by sa dalo povedať, že až povýšenecky a arogantne, čím si zrejme kompenzuje svoj napoleonský komplex. Má všetko, čo si môže priať: krásnu manželku, prepychový dom...Avšak aj majster tesár sa občas utne...Stačí len jeden nesprávny odhad a z lovca sa razom stáva lovený. Roger Brown vystupuje spočiatku ako malý-veľký hajzlík, ktorý, inšpirovaný možno svojím priezviskom, sa v jednej situacii ocitne doslova po krk v...problémoch. Aj keď ich má vyše hlavy, dokáže sa z tejto nezávideniahodnej situácie vyhrabať. Uvedomením si, že aj pád na hubu je krokom vpred, vstáva odpisovaný kariérny skrachovanec a vzťahový stroskotanec z popola. Vynaliezavosťou MacGyvera a dedukciou Sherlocka Holmesa si získal nielen moje sympatie, ale aj stratenú kontrolu nad svojím vlastným životom. Ďalšia Nesbova kniha, v ktorej nič a nik nie je tým, kým sa na prvý pohľad javí a zvrat za zvratom sa valí. Majster pera Jo ma opäť nechal v napätí až do posledných stranok. Darmo, koniec je až vtedy, keď je koniec, resp. na konci bude všetko v poriadku...takže keď niečo nie je v poriadku, ešte to nie je koniec...:)

fantastické!!!! (Ivo, 18.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem, či som sa mal pustiť do čítania kníh od Jo Nesba, lebo teraz nie som si istý, či ich niekedy prestanem čítať. Chcel som začať Spasiteľom (frčia na ňom všetky decká v škole, okrem tých, ktoré frčia na Hrách o život), ale potom som si povedal, že najlepšie je začať od tejto knihy, o ktorej som už toľko počul a stále som sa do nej nepustil. Až teraz a ako som sa do nej pustil, už som ju z rúk nepustil. Jo Nesbo je skutočne skvelý autor. Na začiatku sa všetko začína nevinne, pomaličky a potichúčky... Všetko je tak, ako má byť, život hlavného hrdinu je fajn a pomaly to všetko naberá grády a ja som sa miestami pristihol, že niektoré pasáže sa nedajú čítať pomaly, ale musia sa čítať neuveriteľne rýchlo. Neskutočné, ako famózne sa podarilo Rogerovi vtiahnuť ma do svojho života a miestami prestávať dýchať od napätia spolu s ním. Úžasné striedanie pohody a zdanlivého ticha pred búrkou odrazu preruší sled udalostí, kedy nielenže človek nedýcha, ale ani nestíha myslieť a chce sa niekde ukryť. Zimomriavky!!!! A zrazu obrat v deji, v citoch, v živote o stoosemdesiat stupňov a všetko sa odvíja úplne nanovo a drží vám stiahnuté hrdlo až do samého konca. No skrátka fantastické a neuveriteľné. Kto miluje napätie a knihy, ktoré nepustíte z ruky, pokiaľ ich nedočítate, tak toto je to, čo musíte mať. Práve som sa zahryzol do Diablovej hviezdy a som zas v tom...

Ďalší obľúbenec do mojej zbierky (Heni P., 6.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to druhá kniha, ktorú som čítala od Nesba a môžem konštatovať, že je neskutočne úchvatná. Nesbo majstrovským spôsobom vykresľuje postavy a dokonale dokáže čitateľa zmiasť. Roger Brown mi spočiatku pripadal ako neskutočný nafúkanec, ale ďalší dej ma pekne vyviedol z omylu a presvedčil o tom, že nie každý chlap to má ľahké v uspokojení potrieb svojej ženy. Prvotné pracovné pohovory, kde žmýka nádejných zamestnancov, následné krádeže obrazov, stretnutie sa s rivalom, útek pred ním a vlákanie ho do pasce...tento príbeh mi nedovolil knihu pustiť z rúk. Jo Nesbo je perfektný spisovateľ a túto knihu odporúčam všetkým milovníkom thrillerov...

Rovnako geniálne ako filmové spracovanie (Barbora Miklášová, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci som film videla skôr, na knihu som sa veľmi tešila a vôbec ma nesklamala. Jo Nesbø je skvelý spisovateľ takže v knihe nebol moment kedy by som sa nudila alebo ju chcela odložiť, po celý čas napínavé.

skvelá detektívka (Lucia Čulenová, 19.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Detektívne knihy mám veľmi rada a preto sa nieje ani čomu čudovať, že ma táto knižka dostala už skoro od začiatku. I keď musím priznať, že začiatok knihy je písaný trošku ťažkopádne a zdĺhavo, no keď sa prekúšete cez tieto pasáže a dostanete sa k veci, kniha naberie veľmi rýchli spád, pri ktorom nebudete ani stíhať vnímať celý dej. Pretože sa bude snažiť čo najskorej dočítať do konca knihy. Autor nám totiž až do poslednej chvíli neprezradí, kto všetko je v deji zamotaný a o čo v skutočnosti ide. Knihu by som určite odporučila všetkým milovníkom detektívok.

Lovec mozgov (Ján, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento detektívny román nám autor predstavuje netradične nie z pohľadu vyšetrovateľa, ale očami hlavného aktéra, okolo ktorého sa to všetko deje. Hlavným hrdinom tohto thrilleru je postava špičkového pracovníka personálnej agentúry- „lovca mozgov“ , Rogera Browna, ktorý si svoj menší fyzický vzrast kompenzuje nákladným životným štýlom. Bremeno výdavkov mu prudko rastie aj vďaka prevádzke stratovej umeleckej galérie jeho ženy a hrozí mu finančný bankrot. Vo svojej práci je Roger „kráľ“. Vďaka svojím znalostiam psychológie a skúsenostiam vo využívaní deväťstupňového modelu výsluchu, prebraného z repertoáru FBI je schopný dokonale odhadnúť osobnosť kandidáta, všetky jeho výhody a nedostatky. Tieto schopnosti spolu s jeho renomé mu dávajú do rúk veľkú moc a preto môže kandidátov manipulovať a zneužívať vo svoj prospech. Situácia sa však obráti, keď na scénu príde nečakane šikovnejší lovec a z páchateľa sa stáva obeť, a z manipulátora manipulovaný. Od tejto chvíle je dej plný nečakaných zvratov a prekvapení. Roger sa ocitá často na pokraji paniky a iba vďaka profesionálnym skúsenostiam a znalostiam z oblasti ľudskej psychiky je schopný obstáť aj v zúfalých situáciách. Rastúce napätie a nečakané zmeny nedajú čitateľovi vydýchnuť , kým sa nedostane k prekvapivému záveru.

lovec či lovený (Milena Veresová, 22.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
to je otazka. Ani pri čítaní som nenašla odpoveď. Ale zato som sa zabavila - v čase keď takmer každý loví každého, alebo aspoň niekoho nie je o absurdné situácie núdza a autor si dal záležať na tom, aby ste sa ani sekundu nenudili. Možno preto, že by ste v tej chvíli mohli knihu odložiť a prišli by ste tak o autentický pocit lovenej zveri. A o to predsa ide... žiť a umierať s príbehom.

pozor, prudko čítavé! ;-) (Ivana Paštrnáková, 22.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako napovedá aj názov, hlavnou postavou tejto knihy je úspešný headhunter Roger Brown. Pracujem v personalistike, a tak som možno trochu očakávala, že sa od Rogera čo-to podučím... rýchlo sa však ukazuje, že Roger svoj nadštandardný životný štýl financuje krádežami obrazov u pohovorovaných kandidátov a ich predajom na čiernom trhu. Nuž, toto asi skúšať nebudem :-). Na výstave v manželkinej galérii stretáva Clasa Greveho, ideálneho kandidáta na práve obsadzovanú pozíciu a zároveň majiteľa obrazu obrovskej hodnoty. Premyslí si plán, postupuje obvyklým spôsobom... a to, čo nasleduje, je ale absolútne neočakávaná, nepredvídateľná a primerane zamotaná cesta do temna, kde Brown riskuje svoje manželstvo, prácu a svoj vlastný holý život. Miestami som si síce hovorila "nie, tak toto Nesbovi neuverím", každopádne je to však knižka prudko čítavá. A dá sa prečítať aj dvakrát, vyskúšala som si to :).

sutaz (Katarína Hugyárová, 3.10.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Lov na kalydónskeho kanca, momentalne citam poslednu cast Upirskych dennikov :) a vcera som docitala Proroctvo sestier

Blesková súťaž o novinku Headhunters. (Miloš Hronec, 3.10.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to Lov na kalydónskeho kanca. Práve som rozčítal knihu Duma Key od Stephena Kinga. Som síce zatiaľ iba na začiatku, ale v celku sa teším čo bude ďalej :)
Všetky komentáre (40)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Pekný obraz,“ konštatoval a obrátil sa k stene, ktorú mal po celý čas za chrbtom. „To je Opie?“
„Sara gets undressed,“ odvetil som. „Darček od Diany. Zbieraš umenie?“
„Práve začínam.“
Niečo mi hovorilo, aby som prestal, no neskoro. Už som tú otázku vyslovil: „Ktorý je tvoj najkrajší obraz?“
„Jedna olejomaľba. Práve som ju našiel v tej skrytej izbe za kuchyňou. Nikto v rodine netušil, že ju má babka.“
„Zaujímavé,“ odvetil som cítiac, ako mi poskočilo srdce. Muselo to byť od nervozity z dnešného dňa. „Čo to je za obraz?“
Dlho na mňa hľadel. Na perách sa mu zjavil takmer nebadateľný úsmev. Vyšpúlil pery na odpoveď a mňa sa zmocnila zvláštna predtucha. Predtucha, pri ktorej mi stiahlo žalúdok tak, ako sa boxerove brušné svaly automaticky stiahnu, keď čakajú úder. Jeho pery však zmenili tvar. A nijaká predtucha sveta ma nepripravila na jeho slová:
„Lov na kalydónskeho kanca.“
„Lov...“ V priebehu dvoch sekúnd som mal v ústach sucho ako na Sahare. „Ten lov?“
„Poznáš ho?“
„Ak myslíš obraz od... od...“
„Od Petra Paula Rubensa,“ prikývol Greve.
Sústredil som sa na jedinú vec. Musím si udržať masku. Pred očami mi však blikala svetelná tabuľa v londýnskej hmle na Loftus Road: QPR práve strelili nádherný gól do šibenice. Život sa obrátil naruby. Sme na ceste do Wembley.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x