bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Les kostí

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 12.06.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Les kostí

Hlavná hrdinka Mary žije v postapokalyptickej kolónii, ktorú obklopuje v tesnom zovretí Les kostí plný znesvätených zombií. Obyvateľov pred nimi chráni iba plot z pevného pletiva. Ľudia pomaly zabúdajú na minulosť, podaktorí už ani neveria, že kedysi existovala rozvinutá civilizácia, iní zasa žijú v presvedčení, že za Lesom kostí, v ktorom na nich číha nebezpečenstvo, už nič nie je. Iba nepatrná hŕstka si zachovala vieru v existenciu života za Lesom. Mary hľadá odpovede na nepohodlné otázky: Prečo sa Znesvätení vrátili? Je kolónia naozaj jediným miestom na Zemi, v ktorom dnes existuje život? Dá sa prejsť Lesom kostí a nestať sa Znesvätenou? A ešte čosi – Mary verí v lásku.

Detaily o knihe

Názov: Les kostí

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krátka recenzia (Janka Gajdošová, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako prvé by som chcela povedať že kniha je pretkaná napätím až do konca. Osobne knihy kde sú zombíci (znesvätený) nemusím ale v tejto knihe mi to vôbec nevadilo. Perfektné čítanie na večer!!! Aj ked' by som povedala že prvá polovica knihy je nezáživná, ale akonáhle narušia kolóniu znesvätený tak to začína byť napínave

Prirástla mi k srdci (Pavlína Ružičková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
V knižnici som dlho váhala či si túto knihu vezmem lebo strašidelné či dokonca hororové knihe a filmy neobľubujem ale rozhodla som sa dať jej šancu.A bolo to skvelé rozhodnutie.Myslela som si a asi si aj stále myslím že zombie je tak trochu klišé ale v tomto príbehu,v tejto knihe to bolo inak.Kniha je o láske,neopetovanej láske alebo dokonca o láske ktorú musíme opustiť dokonca zabiť je o zlých a dobrých rozhodnutiach...Pri tomto príbehu sa mi po líci skotúlala nejedna slza.Po dočítaní knihy som o nej ešte dlho uvažovala.Dokonca som si predstavovala čo by som urobila ja keby som sa ocitla v podobných situáciách :D Teraz mám na poličke všetky tri knihy a všetky tri mi prirástli k srdci :)

prekvapila (Lucka, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
dlho som váhala nad čítaním tejto knihy a jej pokračovaní, ale vôbec neľutujem...všetky 3 som prečítala za dva týždne a dej ma úplne pohltil...štýl písania bol pre mňa niečím novým a oceňujem vynaliezavosť autorky a hlavne otvorený a veľmi napínavý záver...

Dokonalosť (Erika Rapčanová, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zbožňujem túto sériu kníh je plná strachu, napätie a túžby.. Ak ste milovníkom zombie sérii je to niečo pre vás. Možno sa vám táto kniha bude zdať trochu zvlášna ale po prečítaní celej série nebudete ľutovať a budete chcieť viac. ;))

super knizka (Karolina Ritzkova, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato knizka sa velmi dobre cita, je plna viery,strachu,rodiny a tuzby najst ocean.

Zaujímavé (Tomi Kristiňak, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha Vás prinúti od strachu čítať ďalej a uvažovať, či bol dobrý nápad začať túto knihu čítať, ak ste rozmýšľali nad romantickou knihou. Veľmi zaujímavo spojená romantika so strašidelnou časťou. Už len čakáte kto sa nakazí, zomrie a hovoríte si prečo práve táto postava? To nie je spravodlivé. Po dlhom uvažovaní nad kúpou, prekvapivým koncom, nakoniec neľutujem a odporúčam :)

Prvá polka nuda, potom to má riadne grády! (Evelin Kiss, 5.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Prvá polovica knihy je dosť nudná. Okrem opisov zombíkov, ktoré sú veľmi prepracované, cítila som sa ako vo filme Zombieland 8P Vzťahy v knihe sú horšie ako Sen noci svätojánskej. Ten chce hentú, tá toho... proste horor. K nikomu som si vzťah vybudovať nevedela, ale držala som palce zombíkom, aby ich konečne všetkých pozabíjali 8D Preto mala druhá polovica skvelý akciu a napätie. Strach na každej strane a pocit klaustrofóbie vás neminie. Kto má napozerané rôzne nechutnosti v TV, tak ho neprekvapí ani popis otvoreného žalúdka. Určite si prečítam pokračovania, ktoré majú však iných hrdinov. Preto sa veľmi teším na zombíkov!

Odporúčam (Simona Pulišová, 25.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Po tejto knihe som túžila dlhú dobu, pretože nič so "Zombíkmi" som ešte nečítala a na túto knihu som počula len samé chváli. Má krásnu obálku a o červených stránkach ani nehovorím! Asi môžem povedať, že je to vzhľadom najkrajšia kniha, ktorú mám vo svojej knihovničke :) Keď som ju čítala, z deja som mala zmiešané pocity. Nevedela som si zvyknúť na postavy a niekedy som ich správanie a konanie vôbec nechápala a chytala sa za hlavu. Na druhej strane, dej sa odohráva vo svete plnom Znesvätených, strachu a zúfalstva, takže im nič nemôžem vyčítať... Kniha bola fakt plná nepríjemných prekvapení a koniec bol... no, CELÉ ZLE! Pútavý dej, ľúbostné zápletky, dobré opisy... nezvyčajný koniec a ešte veľa nespomenutého, to všetko v tejto knihe, ktorú aj napriek svojim zmiešaným pocitom odporúčam prečítať. Som veľmi zvedavá na ďalšiu knihu, ktorú už mám napísanú na zozname vecí, ktoré chcem od Ježiška ;o))

Úžasné! (Alexandra Krnáčová, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
NEmyslela som, že to bude až také dobré :) Najzaujímavejšie bolo, že pri väčšine knihách začnete čítať a hneď viete že hlavné postavy zažijú lásku na celý život a každý bude žiť dobre a dočkáte sa konca. No v tejto knihe nie je nič isté. Dokonca som sa obávala, či prežije vôbec niekto. Prajem príjemné a napínavé čítanie :)

Neodolateľná kniha I. (Daniela Podpleská, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najskôr som zostala zaskočená tými brutálnejšími scénami... Kniha ma najskôr očarila farebným orezom, tak som si ani neprečítala obsah :) Prvú aj druhú časť som prečítala po ceste do BA a nazad. Fantastické! Neuveritené zvraty, dej sa krásne zauzľuje, vyfarbuje. Príjemná zmena v súčasnom "úpírskom a anjelskom" období. Už sa neviem dočkať 3. pokračovania.

budete plakať (Laura Adamkovičová, 14.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoducho povedané, perfektná kniha. Popri jej čítaní som sa chvíľami bála vôbec vyjsť z domu, napínavé čítanie, plné strachu, lásky a premýšľaním nad podstatou života hlavnej hrdinky, ktorá sa snaží prísť na to, či existuje niečo okrem jej kolónie ma dostalo. Touto knihou som bola doslova uchvátená a nemohla som prestať čítať. Nesmierne sa teším, keď si prečítam jej pokračovanie.

1. či 2. ? (alex, 14.8.2012) Odpovedať

Možem sa spytať toto je 1. alebo 2. časť? Ďakujem.

odpoveď (Katarína Ončáková, 16.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, Les kostí je prvá časť, pokračovaním je Pobrežie hrôzy.

........ (Natali, 29.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Hmm. neviem ako sa vyjadriť. Kniha je dobrá, napínvá, plná nebezpečenstva, strachu, hrôzy, ale je veľmi pútavá. Občas mi činy hlavnej hrdinky vôbec nedávali zmysel, a už vôbec sa mi nepáčil koniec(kto čítal pochopí). Ešte jedna vec - vždy keď túto knihu chytíte do rúk, vezmite si rovno aj veeľa veľa vreckoviek ;)

Úžasná (Dada, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala za 2 dni....odporúčam úžasná...dej je zaujímavý napínavý romanticky a na konci tragický...musím priznať že som si aj poplakala....ale zato odporúčam....proste dokonalá kniha :)

zaujímavá (Kristián Augustovič, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som začal čítať pre 4 dnami a už ju mám prečítanú. Bola to moja prvá kniha o zombie a naozaj sa mi páčila lebo to bolo veľmi dobre spracovane a vrelo odporúčam. Len koniec je trošku proti srsti lebo to skonči úplne nečakane.

zombie (Sue, 21.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Carrie Ryan prišla s niečím novým, neopozeraným, za čo má u mňa obrovské plus. Kniha sa čítala veľmi ľahko, strany sa otáčali prakticky samé. Kniha sa na nič nehrá, je krutá, miestami až príliš. Mrazilo ma keď som túto knihu čítala a musím vám povedať, že som sa knihám o zombie vyhýbala. O Lese kostí som počula iba samé chvály, preto som rada, že som ju dostala do rúk. Táto kniha vám nedáva vydýchnuť, ukáže vám aký svet dokáže byť krutý, bez nádeje na lepšie dni, keď sa zobúdzate a denno-denne čelíte istej smrti. Keď si myslíte, že niečo horšie už nemôže prísť, udrie s takou vervou a stokrát horšou, ako ste si mysleli. Doposiaľ som nič podobné nečítala. Kniha vo mne zanechala zmiešané pocity. Kniha sa mi veľmi páčila, ale po jej prečítaní som sa viac zamyslela na významom života a jeho vzácnosťou. Postavám som veľmi držala palce, aby sa v ich príbehu aspoň niečo vydarilo. Miestami som ani nedýchala kvôli napätiu. Kniha má rýchly spád, čo vám nedovolí odložiť ju. Stále sa niečo deje, ste na ihlách, aby sa postavám nestalo niečo zlé a držíte im palce. Knihu som si veľmi vychutnala. Je plná akcie, ktorá dodáva knihe ten správny šmrnc.

ZOMBIE (Niki Kántorová, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Síce som prečítala len pokračovanieno túto knihu chcem prečítať za každú cenu. Proste hrozne zaujímavo tá autorka píše. Dej, prítomný čas čo je naozaj netypycké pre súčasných autorov.

Kniha na dve hodiny (Jana Bertalanová, 20.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som zhltla za dve hodiny. Napínavý dej,ľúbostná zápletka,zombíci.Hlavná hrdinka ma vtiahla do deja,sú tam výstižné opisy miesta/hnedˇ som si to všetko vedela predstaviť/,myšlienkové pochody hrdinky sú na zamyslenie,má to dej,je to napínavé,zajtra si idem kúpiť druhý diel.

Skvelá kniha (Lucia Čulenová, 12.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som začala čítať včera, dnes mám už takmer tretinu prečítanú, je to výborná kniha s napínavým dejom. Ak k nej čitateľ raz sadne, musí ju dočítať, pretože sa bude obávať o osud hlavných hrdinov (áno, nie je isté či prežijú)

Znesvätení zombie (Denisa Oravcová, 11.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Konečne kniha z o zombie spracovaná netypickým spôsobom :) Zaujímavý nápad, trochu príliš zdĺhavý dej ale aj nečakané zvraty...príbeh pôsobil historickým dojmom, no nakoniec to bolo úplne inak ;)
Všetky komentáre (21)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x