bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posol

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posol

Devätnásťročný Ed Kennedy – ako väčšina mladých ľudí na predmestí – sa živí ako taxikár, hoci vzhľadom na vek porušuje austrálske zákony. Voľný čas trávi popíjaním s priateľmi a nekonečným kartovaním. Miluje dievča, ktoré ho má príliš rado, aby mu lásku opätovalo, a psa, nadšeného kávičkára. Na rozdiel od súrodencov to Ed nikam nedotiahol, je na najlepšej ceste skončiť ako jeho otec alkoholik. Jedného dňa sa stane svedkom prepadnutia v banke. Po tom, čo lupičovi prekazí plán, stane sa na krátky čas mediálnym hrdinom. Už sa nevie dočkať, kedy sa veci vrátia do zabehnutých koľají, keď v poštovej schránke objaví tajomnú zásielku: kárové eso, na ktorom sú napísané tri adresy. Edov život sa čoskoro otrasie v základoch. Mení sa na posla dobrých i menej príjemných správ, vstupuje do života neznámym ľuďom a prehodnocuje vlastnú minulosť. Už len zistiť, kto rozdáva karty v tejto zvláštnej hre – priatelia, príbuzní, či dokonca mŕtvy otec?

Z anglického originálu I Am the Messenger (Random House, New York 2002) preložil Michal Jedinák.

Detaily o knihe

Názov: Posol

Originálny názov: The Messenger

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná kniha (adam, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Posol je výborná kniha! Tým musím začať :) Je mi len ľúto, že Zlodejka kníh je vypredaná. Začnem tým, že príbeh je veľmi zaujímavý a ťažko sa od neho odtrhnete. Veľmi mi sadol autorov štýl písania. V knihe nechýba napätie, zvraty a veľmi prekvapivý záver. Autorovi sa podarilo vymyslieť veľmi dobrú tému a tiež aj hlavnú myšlienku, na ktorú príde každý sám po prečítaní. Tiež obsahuje malé minipríbehy ľudí, okolo ktorých sa Ed "obšmieta". Veľmi zaujímavý nápad, napísať takúto knihu :) Ani nerozmýšľajte a kupujte! :)

Niečo úžasné (Veronika Čonková, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako od Zlodejky kníh tak ani od tejto som sa nemohla odtrhnúť. Je to kniha, ktorá mi zmenila pohľad na svet. A viete prečo? Napíšem vám sem jednu vetu, ktorú nájdete na konci knihy: "V každom človeku drieme schopnosť prekonať hranice vlastných možností." A vždy keď mi je ťažko, spomeniem si na tento úžasný príbeh a túto vetu a nájdem v sebe silu pokračovať. Ďakujem ti Markus! :)

Oplatí sa (Lucia Gráfová, 5.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Po Zlodejke kníh som sa na túto knižku veľmi tešila a moja radosť bola na mieste. Je pútavo písana, má zaujímvaú zápletku a najmä nesie v sebe posolstvá, tie malé zlomky, ktoré možni niekedy prehliadame.

Skvelá (Kristína Kollárová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zrejme som jedna z mála, ale táto kniha sa mi páčila dokonca ešte viac ako Zlodejka kníh. Autor má brilantný štýl písania a jednoducho som tú knihu hltala stránku za stránkou. Výborná, výborná, výborná! Odporúčam každému!

zaujímavý nápad (Emily, 19.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
V porovnaní so Zlodejkou kníh by som povedala, že je to slabšie. Ale aj napriek tomu, zanechá stopy po prečítaní.

Názov knižky priam vystihuje jej podstatu (Zuzana Palušáková, 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka je obrazom spoločnosti, kde ľudia na všetkých okolo nahodia doslova ignor a nezaujíma ich čo sa s nimi deje. Medzi situácie ktoré sú bežné by som zaradila šikanu, týranie, alkoholizmus, osamelosť, smútok zo straty blížneho či chudoba. V tejto knižke je názorne ukázané, aké pekné by to mohlo byť, keby si ľudia viac všímali dianie okolo seba a sem tam pomohli tomu, kto to potrebuje, ale aj tomu, kto to na prvý pohľad nepotrebuje. Knižka dokáže vysvetliť rôzne maličkosti, napríklad pri kúpe zmrzliny jednej osobe jej môžete skrášliť celý deň a dokázať jej, že aj ona je pre niekoho podstatná a niekoho zaujíma ako sa cíti. Knižka prináša rôzne situácie a každá z nich má rôzne riešenie. Je len na hlavnom predstaviteľovi ako dlho mu trvá nájsť riešenie situácie keď v podstate o ľudoch, ktorým má pomôcť nič nevie. Toto dielo by sa dalo brať rovno ako posolstvo pre ľudí, ktoré sa im snaží otvoriť oči, aby si viac všímali čo sa okolo nich deje a neostávali voči tomu ľahostajný, ale podali pomocnú ruku aj keď to niekedy vyzerá tak, že dotyčný nemá najmenší záujem o pomoc.

Super kniha (Dominika, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila vo výpredaji za pár eur a moc som od nej ani neočakávala. Avšak veľmi ma prekvapila. Od knihy som sa nemohla odtrhnúť! Má krásnu myšlienku a povzbudí do života :) odporúčam!

Pomoz bliznym a pomozes aj sebe :) (Karcoolka2210, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mala som inu predstavu o tejto knihe, no musim povedat, ze ma dostala. Predstavte si, ze jedneho dna najdete v poste kartu s troma adresami. Zahodite ju alebo sa vo vas prebudi zvedavost a pojdete si obzriet co na tych troch miestach najdete? Hlavna postava tejto knihy, 19-rocny Ed, sa rozhodne pre moznost cislo dva a tak sa cely pribeh rozbieha. Neuveritelna kniha a pribeh, no vlastne o tom, ake jednoduche a zaroven takze je pomoct ludom cudzim, ale aj priatelom, ktori to potrebuju, hoci aj s niecim tak banalnym ako su nove ziarovky na vianocnu dekoraciu, ale tiez pribeh o tom, ako najst seba sameho a zit svoj zivot naplno. Moja druha kniha od Zusaka a pre mna sa stava oblubenym autorom. Odporucam vsetkym:)))

INŠPIRUJÚCE (Christine, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní Zlodejky kníh som sa dozvedela,že vychádza od Zusaka aj kniha Posol a podarilo sa mi ju kúpiť v super akcii. A ako som sa raz do nej začítala, už som sa od nej neodtrhla. Táto kniha ma naoučilo jednoduché gestá a ako jednoducho pomôcť. Toto všetko vás naučí hlavná postava Ed. Komu sa páčila Zlodejka kníh, od Posla sa neodtrhnete a budete ho milovať!

Ake jednoduche a zlozite zaroven... (Katarína Greňová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mala som inu predstavu o tejto knihe, no musim povedat, ze ma dostala. Predstavte si, ze jedneho dna najdete v poste kartu s troma adresami. Zahodite ju alebo sa vo vas prebudi zvedavost a pojdete si obzriet co na tych troch miestach najdete? Hlavna postava tejto knihy, 19-rocny Ed, sa rozhodne pre moznost cislo dva a tak sa cely pribeh rozbieha. Neuveritelna kniha a pribeh, no vlastne o tom, ake jednoduche a zaroven takze je pomoct ludom cudzim, ale aj priatelom, ktori to potrebuju, hoci aj niecim tak banalnym ako su nove ziarovky na vianocnu dekoraciu, ale tiez pribeh o tom, ako najst seba sameho a zit svoj zivot naplno. Moja druha kniha od Zusaka a pre mna sa stava oblubenym autorom. Odporucam vsetkym:)))

posol s posolstvom (Jana Danihelová, 23.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní tejto knihy som dostala chuť zmeniť svet. Veď, keď to dokázal taký všedný človek ako Ed... Zusak jednoducho núti čitateľa, aby nad tým, čo napísal, aj skutočne premýšľal. Skutočný dar tejto knihy je jej posolstvo.

recenzia (Majka Kuncová, 10.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som aj prvú autorovu knihu Zlodejku kníh čo ma uplne ohurila a tak som vedela, že keď si kupim Zusaka tak je to zaručená kvalita.A vobec som sa nemylila.Ako prve chcem povedať, že kniha sa naozaj dotkla mojej duše a aj srdca.Ďalej som si uvedomila, že život je krásny len my sme asi veľmi nároční a treba sa tešiť aj z maličkosti a nemali by sme sa vzdávať, ale bojovať o svoje šťastie a krajší a lepší život.Super opísana ignorácia dnešného sveta a ľudí.Ďalšie plus je, že každá postava je vystižne opísana mala som pocit,že tých ľudí poznám :))Naozaj v tejto knihe bola krásna myšlienka a pointa...Odporúčam si prečítať a potom to s niekým uplne rozobrať tak ako ja :))))Možem povedať, že kniha mi dala dosť veľa....

Posol (Lucia, 2.5.2012) Odpovedať

Prečítala som od Zusaka Zlodejku kníh a už aj Posla. Ak by som tie knihy mala porovnať, nedá sa to. Každá je niečím výnimočná. V tejto knihe sa mi veľmi páči, ako dokáže jedna karta (na začiatok) zmeniť jeden obyčajný život na úplne iný. Ako Ed pri každom vie, čo presne má urobiť a ako mu má pomôcť. Že občas stačí naozaj málo. Skvelá kniha.

Mierne precenená (Kristína S., 7.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ak bola Zlodejka o význame a sile života bez ohľadu na jeho pôvod, Posol poukazuje na význam aj tých najmenších momentov, vďaka ktorým sa život môže stať posolstvom. Nedá mi však nedodať, že po celý čas čítania knižky bolo cítiť, že Zusak ako autor dospieval so Zlodejkou.

Kniha s krásnou myšlienkou (Zuzana Antolová, 3.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo sa mi u Markusa Zusaka strašne ráta, je to, že nie je jednotvárny ako väčšina autorov. Čo kniha, to iný charakter postáv, prostredie, zápletka, problematika. Aj v tejto knihe sa mu podarilo vyjadriť zaujímavú myšlienku: Život robia úžasným prosté maličkosti. Každý z nás môže niekomu kto to potrebuje jednoduchým gestom rozjasniť pochmúrny deň, zmeniť život. Niekedy stačí taká maličkosť ako vypočuť, objať, dodať odvahu, povzbudiť... Každý z nás môže byť Poslom. Komu sa páčila Zusakova Zlodejka kníh, bude sa mu páčiť i táto kniha, neočakávajte však ich podobnosť.

Výborná kniha (Tatiana Čambálová, 28.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri možnosti prečítať si túto knižku som neváhala ani sekundu. Ćítala som skvelú autorovu Zlodejku kníh, tak som vedela, že autor opäť nesklame. Príjemné čítanie, začnete a neviete sa odtrhnúť. Zusak píše veľmi zaujímavo a to sa mi na jeho knižkách páči. ODPORÚČAM
Všetky komentáre (16)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Skôr ako vám poviem o sebe, mali by ste vedieť niekoľko faktov:
1. Bob Dylan v devätnástich rokoch pravidelne vystupoval v newyorskom Greenwich Village.
2. Salvador Dalí mal v tom veku za sebou už niekoľko výnimočných malieb i prejavov rebélie.
3. Johanka z Arku bola v devätnástich najhľadanejšou ženou na svete – po tom, čo rozpútala revolúciu.
A teraz som tu ja, Ed Kennedy, takisto devätnásťročný...
Pred prepadnutím v banke som sa práve zamýšľal nad vlastným životom.
Som taxikár – aj to len preto, že som zatajil skutočný vek. (V Austrálii nesmiete riadiť taxík pred dvadsiatkou.)
Žiadna kariéra ma nečaká.
Nikto ma neberie vážne.
Mám holý zadok.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x