bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pod vražednou oblohou

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pod vražednou oblohou

Mesto, v ktorom žije sedemnásťročná Aria, sa volá Blaženosť. Azda preto, lebo jeho obyvatelia sú v ňom chránení pred nebezpečenstvom striehnucim mimo jeho dômyselného obranného systému. Svet sa totiž od základu zmenil: z oblohy z času na čas šľahajú ohnivé elektrické prúdy a spália všetko, čoho sa dotknú, hrozia aj epidémie smrteľných chorôb.. Napriek tomu aj tam existuje život – v podobe „divochov“ či iných záhadných tvorov. Mešťania a tí „zvonku“ sa odjakživa nenávidia...
Osudy dvoch mladých ľudí z rozdielnych svetov Arie a Sokola sa nečakane spojili, keď dievča nespravodlivo vyhostili z mesta, aby nemohlo svedčiť proti privilegovanému konzulovmu synovi. Prežila práve vďaka Sokolovi a „menejcenným“ bytostiam z voľnej prírody. Spoločne sa vydali hľadať Ariinu nezvestnú matku. Aria postupne poznáva výnimočné schopnosti svojich spoločníkov – jeden má dokonalý sluch, iný čuch, ďalší zrak – a uvedomuje si aj vlastné dovtedy neodhalené zručnosti. Naučí sa prežiť v divočine, loviť, variť, hľadať pitnú vodu, unikať pred vlkmi a odhadovať, kedy na zem opäť udrie vražedný éter z oblohy. Láska k Sokolovi ju však postaví pred ťažké rozhodnutie – má sa pridať k divochom, alebo radšej k svojej rodine a spoločne napraviť krivdu?

Z anglického originálu Under the Never Sky (HarperTeen, an Imprint of HarperCollinsPublishers, New York 2012) preložil Patrick Frank.

Dostupné verzie titulu

Pod vražednou oblohou Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Pod vražednou oblohou

Originálny názov: Under The Never Sky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Neskutočná kniha (Nika, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začiatok knihy bol pre mňa trochu nudný. No po pár stranách som sa tak začítala, že som skoro nevystúpila z vlaku :) Neskutočne sa mi páčil autorkin nápad so zlepšenými zmyslami. Celú knihu to ozvláštnilo a vrelo ju odporúčam všetkým fantasy čitateľom/kám. neviem sa dočkať ďalšej časti.

Zaujimave (violet, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobre napisane,napinave,originalne...treba si zvyknut na mena a potomsa to uz cita samo;-)Dobre scifi/fantasy a je to trilogia,je sa na co tesit.

Naozaj skvelý preklad do toho všetkého dal ešte viac šmrncu a od knihy sa nedalo odtrhnúť. Tlieskam a znovu tlieskam...!!! (miska, 27.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zatiaľ čo on pozná východ Slnka a skrýva sa pred éterovými búrkami, ona to vidí len cez bublinu vo virtuálnom svete. V úvode som ani nečakala, že sa do knihy zamilujem. To pomalé odkrývanie deja ma doslova ničilo. Nečakala som čo bude nasledovať a bolo to od začiatku do konca tak napínavé, že bolo úplne nemožné len tak od knihy odísť... Z nenávisti pochopenie, z pochopenia láska Rozdielnosti hlavných hrdinov som si užívala a to už len preto, že všetko krásne do seba zapadlo, postupne sa rozvíjali a stotožňovali s realitou sveta. Autorka sa na nič nehrala nie všetko proste v živote vyjde a presne sa stotožnila s tým miestom, plným útrap. Holá pravda obe postavy tak ničila a nenechala ich kľudne ani dýchať. Cielene chcela ukázať, že sa dá všetko ak človek chce a aj zdanlivo neriešiteľné situácie sa dajú vyriešiť.Do tejto knihy sa zamilujete od hlavných postáv, cez tie vedľajšie, kladné postavy či záporáci - dokonalé.... Naozaj skvelý preklad do toho všetkého dal ešte viac šmrncu a od knihy sa nedalo odtrhnúť. Tlieskam a znovu tlieskam...!!!

perfektná :) (Kristína Vicenová, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa mi páčil autorkin štýl písania, človek si takmer ani nevšimne a už je v polovici príbehu. :)Predovšetkým sa mi páčilo,že to bolo písané z pohľadu oboch hlavných postáv,pretože takto som sa vedela lepšie oboznámiť s ich charaktermi, pocitmi a myšlienkami. Mne osobne sa o trošičku viac páčili kapitoly z pohľadu Perryho. Niekedy som mala pocit,akoby v ňom bývali dve osoby,raz bol milý a inokedy skutočný bojovník,ktorý nepozná hranice. Taktiež bolo veľmi zaujímavé ako sa vzťah Perryho a Arie postupne rozvíjal z nepriateľstva na " viem ťa vystáť ak aj ty mňa', potom na priateľstvo až nakoniec...si domyslíte :D Spisovateľka vytvorila nový,zaujímavý svet,lepšie povedané dva svety - život vonku (svet "barbarov") a život vo vnútri kupoly (svet "krtov"). Kým tí vo vnútri žijú v hyper-modernom svete s virtuálnym cestovaním,zatiaľ tí vonku bojujú o život,kvôli čomu musia žiť starým nomádskym spôsobom života. Celkovo môžem povedať,že Veronica Rossi vyčarila úžasný príbeh,ktorý každému vrelo odporučujem! :)

Perfektná (Ivana Hudáková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som čítala mnoho veľmi dobrých ohlasov. Nedalo mi to tak som si ju kúpila a rozhodne to neľutujem, je to skvelá kniha, od začiatku ma úplne pohltila a vtiahla do deja, najskôr som síce nerozumela niektorým výrazom ako napríklad multioko, ostronos a podobne, ale čoskoro mi to začalo dávať zmysel a knihu som si zamilovala. Obľúbila som si Ariu aj Sokyho a spolu s nimi som prežívala ich vzťah, z dvoch tak odlišných ľudí sa stali spriaznené duše, bolo úžasné sledovať túto premenu vzájomnej nenávisti na lásku. Za seba túto knihu určite odporúčam, rozhodne som ju nečítala naposledy.

Neodtrhnete s nej oči... (Monika Kucharčíková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to naozaj skvelá kniha so skvelým príbehom... Páči sa mi že je to iné že je to iný svet neviem sa dočkať pokračovania asi to nevydržím....

kniha,ktorú nepustíte z rúk (Dominika Kutejová, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
jedna z najlepších dystópií,aké som kedyúčítala...síce sa prvých 50 strán čítalo tak pomalšie,tie nasledujúce strany ma úplne pohltili.Naozaj som ju nepustila z rúk až pokial som sa nedostala na koniec a aj vtedy som ešte chcela aby pokračovala :) och a Sokol...

Úžasná kniha (Mima, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha na voľné chvíle,už sa pustiť len do dvojky :)

Skvelá (Ivka, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná knižka! Odporúčam každému fanúšikovi dobrodružstva a sci-fi literatúry. Zapáčila sa mi hneď od začiatku, tajomné svety domén, ale aj tvrdá realita a dej pri ktorom som skoro zabudla aj dýchať.. :) Autorka vytvorila svety, ktoré Vám učarujú a Vám neostáva nič iné iba neustále obracať stránky. Striedanie rozprávania z pohľadu Arie a Sokola sa mi páčilo, dodalo to príbehu ucelenejší charakter a taktiež väčší zmysel. Neviem sa dočkať ďalších častí :)

Skvelá dystópia! (Evelin Kissová, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je úžasná! Veľmi dobre sa číta, má skvelý námet, skvelé svety, postavy. Nemôžem sa dočkať 2. dielu, nemám ani potuchy o čom bude. Autorka ma napínala na každej strane, nechýba láska, akcia, napätie. Kniha je ako stvorená pre fanúšikov dystópií a príbeh ma uchvátil. Určite odporúčam!

Odporúčam :) (Lubi, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha :) možem sa spýtať kedy výjde 2. časť ?? :)

odpoveď (Katarína Ončáková, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, druhý diel očakávame 06/2013

zaujímavé spracovanie (Miriam212, 2.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
V tejto knihe sa mi páči najmä vyobrazenie hlavných hrdinov, ktorí pochádzajú z odlišných vrstiev. Zaujímavé je to ako je písaná kniha - z pohľadu oboch postáv preto môžeme sledovať dej z dvoch odlišných pohľadoch. Čítanie tejto knihy bolo plné zvratov a príjemných momentov. Túto knihu by som zaradila do young adult, ale samozrejme odporúčam ju všetkým, ktorí majú radi oddychové a pekné čitanie.

moja oblubena (Barbora Kontrišová, 27.8.2012) Odpovedať

Pod vrazednou oblohou je moja zatial najoblubenejsia kniha. Hned od zaciatku som sa dokazala vzit do Arie a ako dej ubiehal tak som sa spolu s Ariou zamilovala do Sokyho. Oba svety su neobycajne a uchvatne. Ked sa uz kniha blizila ku koncu tak som skoro zacala plakat. Chcela som aby pokracovala navzdy. Ak sa niekto rozhoduje ci si ju precita alebo nie, tak ma moje odporucanie :)

vyborna dystopia (jarka, 14.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
spisovatelka vykreslila vemi realne svet buducnosti.po velkej svetovej katastrofe kde zem znicil a este stale nici eter su to akesielekticke vyboje v atmosfere ktore pritahuje pohyb oblohu prtinaju modre elekticke vyboje ktore pravidelne slahaju na zema preto si ludia vytvorili akysi uzavrety svet.Na druhej strane zostali ludia nenachraneni pred eterovou pliagou. Okrem toho ze autorka myslela na kazdu malickost a vyborne vymyslela tento svet buducnosti nechyba pribehu ani zakazana laska dobrodrustvo.laska sokyho a arie ma uplne dostala aj to ze aria dokazala prezit napriek tomu odkial prisla....vymyslela urcity geneticky vylepsenych ludi ci uz vplivom evolucie alebo genetivkeho inziniersva. tento pribeh zboznujem aj preto lebo spaja v sebe prvky romantyky fantasy a sci-fi zaroven.

SUPER KNIHA! (Andrea Marčeková, 4.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Žhavá novinka z Ikaru - písalo sa na knižných blogoch, preto som ani ja nemohla ostať mimo diania. A dobre som urobila! Kniha je pomerne tenká, ale zato bohatá na obsah, čo spôsobilo, že som pri prvých stranách bleskovo padla do deja a po jednej šichte na nočnej som ju stihla prečítať. Príbeh je napínavý, opisuje dva rozdielne svety a dvoch mladých ľudí - Ariu a Sokola - ktorí sa za nepríjemných okolností ocitnú na jednom mieste spolu. Ich vzájomná odlišnosť vytvára v príbehu zaujímavý kontrast. Postupne však začnú nachádzať k sebe cestu a zistia, že majú spoločných oveľa viac vecí, ako si dokázali na začiatku predstaviť a hlavne pripustiť. Postavy v knihe boli naozaj silno vykreslené, takže dlho po jej prečítaní na ne tak ľahko nezabudnete a určite sa, tak isto ako ja, budete tešiť na jej pokračovanie. Túto knihu som si zamilovala a naozaj všetkým vrelo odporúčam. Veronica Rossi si pre nás pripravila sériu, od ktorej sa tak ľahko neodtrhnete, a ktorej postavy vám prirastú k srdcu, keď sa s nimi vydáte na spoločnú cestu plnú dobrodružstva a napätia, ktoré číhajú pod vražednou oblohou...(Ps: ešte k tomu aj obálka je krásna, a kto ste nevideli knižný trailer, rýchlo si ho choďte mrknúť!!! :D)

super kniha (emilia, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
nadherna kniha plna napetia vasne a vsetkeho co svet ma..krasne opisane veci a priestor v ktorom sa dej odohrava.uz sa neviem dockat pokracovania..odporucam...

Odporúčam (Simona Gavalcová, 20.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Rozhodne by som túto knihu nenazvala originálnou, dokonca aj svet, v ktorom žijú sa len v niektorých veciach líši od tých, ktoré sa mi už pod ruku dostali. To, že kvôli vonkajšiemu vplyvu sú ľudia nútený byť v podzemí je predsa známa téma. Taktiež zápletka je priemerná a v knihách častá, stáva sa, že do predu ľahko uhádnete čo sa ide diať. Dokonca ani štýl písania nie je viac ako priemerný, no aj tak ma táto kniha niečím zaujala. Niektor´pasáže som zhlatla jedným dychom a ešte dlho mi z nich búšilo srdce, niektoré boli nasiaknuté autorkiným humorom. Táto kniha jednoznačne drží čitateľa v napätí a nenechá a nepustí až do samého konca, ba ešte dlhšie. Otvorený koniec núti človeka rozmýšľať nad možnými variáciami konca. Takže nám ostáva len čakať, kým niekto bude chcieť ulahodiť našim čitateľským dušičkám a napísať pokračovanie =D

kniha pre -násť ročných (jajo, 7.5.2012) Odpovedať

priemerná kniha
túto knihu som kupovala naslepo, v rýchlosti. Mám rada tieto vymyslené príbehy z budúcnosti, kde sa môže autor vyšantiť, dať voľny pribeh svojej fantázii. Vyvolení, čo žijú v akýchsi mestečkách- bunkách, kde je všetko dokonalé, pod kontrolou. Ľudia sú tu šťastní, žiju vo virtualnom svete domén. Za stenami tohto dokonalého sveta žijú aj tí druhí - barbari. Ako sa dalo čakať, nepriazňou osudu sa dievča Aria dostala do sveta vonku, kde ju zachráni barbar Soky. Zo začiatku sa nenávidia, sú spolu len preto, že sa navzájom potrebujú. Postupne spolu prekonávaju rôzne prekážky a ich vzťah prerastie do lásky. Kniha sa dala čítať, no skôr ju odporúčam pre -násť ročných. Pre mňa bola sklamaním, očakávala som viac.

Kniha, ktorá stojí za prečítanie (Lia, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veronica Rossi vytvorila dve svety - virtuálny a divoký, v ktorých žije jedna alebo druhá hlavná postava, ktoré sa mi zapáčili - aj Aria aj Sokol(Soky); príbeh ma chytil, (skoro) všetko sa mi páčilo, a keď sa už blížil koniec, tak som chcela, aby príbeh pokračoval, aby sa to ešte neskončilo...túto knihu odporúčam, mne sa veľmi páčila a už sa teším na pokračovanie – aj keď v originály vyjde len na budúci rok :)
Všetky komentáre (20)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na moment sa odvrátila od kamery, akoby si potrebovala skryť tvár.
„Pre to, čo ti teraz poviem, ma budeš nenávidieť, ale neviem, či sa ešte niekedy uvidíme. Už to pred tebou nemôžem ďalej tajiť. Moja práca ma priviedla k skúmaniu divochov v nádeji, že nájdeme nejaké genetické riešenie. Ľudia zvonka nereagujú na stres a strach tak nebezpečne ako my. Vlastne som na nich registrovala celkom opačný efekt. ÚV zabezpečilo ich prísun do našich laboratórií. Tak som sa zoznámila s tvojím otcom. Teraz pracujem s divošskými deťmi. Po tom, čo sa stalo, je to pre mňa takto ľahšie.“
Arii zvieralo srdce tak, že bolesť už začínala byť neznesiteľná.
Toto nemôže byť pravda!
Nemôže byť divoška!
Nie. Nie je to pravda.
Lumina si pritisla prsty na ústa, akoby sa jej samej nechcelo veriť, čo povedala. Potom ruku znova spustila do lona. Keď opäť prehovorila, hlas mala plný emócií.
„Nikdy som sa na teba nepozerala ako na menejcennú. Nikdy a v ničom. Vlastne mám zo všetkého najradšej práve to, čo je v tebe divošské. Tvoju nezlomnosť. Zvedavosť, s akou si sa vypytovala na moju prácu a skúmala domény. Viem, že tento oheň pramení z tejto časti tvojej osobnosti. Určite máš tisíc otázok. To, čo som ti zamlčala, ťa má chrániť.“
Odmlčala sa a vrhla do kamery úsmev plný sĺz. „Okrem toho, aj tak je vždy lepšie nachádzať vlastné odpovede, no nie?“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x