bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihárka z Bergeracu

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 03.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Knihárka z Bergeracu

Podrobnejšie informácie o knihe Kníhviazačka: Kníhviazačka je čistý, krásny príbeh o mladej Mathilde (alebo samotnej autorke), ktorá po diplomatickej kariére v hektickom Paríži odchádza "ďaleko od hlučného davu", na juhozápad Francúzska do Dordogne, magického kraja s prehistorickými jaskyňami (Lascaux) a rodiskom Cyrana de Bergerac. V dedinke Montlaudun si prenajme dom a otvorí kníhviazačskú dielňu. Remeslo zdedila po dedovi, ktorého nadovšetko ľúbila. Mathilde žije pokojným vidieckym životom, ktorý jej spríjemňujú ďalší miestni remeselníci (pekár, obuvník), pán farár, a znepríjemňujú dve sestry, majiteľky koloniálu, ktoré zazerajú na každého, kto uprednostní supermarket pred ich obchodíkom. A pán starosta, ktorého temná minulosť sa postupne odhalí. V jedno daždivé ráno zabúcha na dvere Mathildinej dielne neznámy krásny mladý muž. Oboma rukami zviera starú ťažkú knihu, ktorú potrebuje za pár dní zreštaurovať. Mathilde zákazku prijme, muž odíde. A v ten istý deň sa muž stane obeťou dopravnej nehody. Kto je to? Komu má Mathilde odovzdať opravenú knihu? A čo je to za knihu? Sú v nej kresby, ktoré znázorňujú starobylú galsko-románsku svätyňu uprostred lesov. Výtvor fantázie alebo skutočnosť? Mŕtvy muž leží v márnici miestnej nemocnice a nikto ho nehľadá, nikomu nechýba. Mathilde prichádza na pomoc len kniha o svätyni, z ktorej pri reštaurovaní vypadne kúsok zuhoľnateného dreva a lístok s menami. Ďalším kníhviazačkiným pomocníkom je pán Rostand a jeho Cyrano z neďalekého Bergeracu. Túto knihu má Mathilde vždy pri posteli, a keď nevie, ako ďalej, pomôžu jej verše.

Detaily o knihe

Názov: Knihárka z Bergeracu

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásny príbeh (Karin Gálová, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, ktorú keď začnete čítať nedokážete ju položiť. Napínavý dej ma úplne pohltil. Určite každému vrelo odporúčam. Krásny príbeh o žene, ktorá je tak trochu introvert :)

Krásny čistý príbeh (Veronika Cholevová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je podľa mňa úžasná a možno ani nie tak dejom, ako nádhernými opismi prostredia, pri ktorých je jednoduché ocitnúť sa po boku hlavnej hrdinky. Aj keď sa tu nevyskytujú veľké zložité dejové línie a zvraty, príbeh vás vtiahne a pohltí a už po pár stránkach sa od nej nemôžete odtrhnúť. Najzvláštnejšou črtou, ktorou ma kniha zároveň prekvapila, sú citáty z Cyrana de Bergerac, ktoré krásne súvisia s dejom a s tým, čo hrdinka práve prežíva. S takýmto typom knihy som sa doposiaľ nestretla, ale odporúčam ju každému, kto chce na chvíľu uniknúť z reality do krásneho prostredia kníhviazačskej dielne.

pohodové večerné čítanie (Danka, 25.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemné oddychové čítanie bez nečakaných zvratov či dramatického deja.Príbeh vhodný na večerné čítanie.Mám rada vôňu knihy a tá sa somnou niesla celým čítaním keďže hlavnou postavou je viazačka kníh.Príbeh je veľmi pokojný,páčil sa mi opis prírody,jemnej práce s knihami,obsahoval kúsok lásky,kúsok tajomna,kúsok smútku.Jednoduchá atmosféra,pokoný príbeh no so zaujímavým záverom.Knihu odporúčam,tomu,kto rád číta sa páčiť jednoducho musí :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x