bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Najvyššie utajenie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Najvyššie utajenie

Marten Fane pracoval na spravodajskom oddelení sanfranciskej polície a získal si renomé ako neobyčajne diskrétny a schopný súkromný detektív. Psychoanalytička Vera Listová ho požiadala o pomoc. Zistila, že dve jej klientky zo spoločensky vplyvných kruhov majú mimomanželský pomer s tým istým mužom, ktorý našiel spôsob, ako sa dostať k jej dobre zabezpečeným klinickým záznamom.
Muž predstiera neuveriteľnú vnímavosť, „číta“ ich najintímnejšie myšlienky. V skutočnosti mu však ide o niečo úplne iné, oveľa nebezpečnejšie. Marten so svojím tímom sa podujmú to zistiť...
Napínavý príbeh odohrávajúci sa počas piatich dní v sugestívne opísanej atmosfére San Francisca poodhalí aj šokujúce pozadie súkromného podnikania v oblasti spravodajstva, v Spojených štátoch veľmi prosperujúceho najmä po tragických udalostiach jedenásteho septembra.

Z anglického originálu Pacific Heights (Henry Holt and Company, New York 2011) preložil Karol Vlk.

Detaily o knihe

Názov: Najvyššie utajenie

Originálny názov: Pacific Heights

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

vynikajuca kniha (Jarmila, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujimava kniha. Vrelo odporucam

sklamanie (Gabriela, 12.3.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Po prečítaní anotácie som sa tešila na dobrý thriller, ale táto knižka má od neho ďaleko rovnako, ako má ďaleko od spomínanýyh spravodajských služieb alebo psychoanalýzy. Možnože si autor nedal tu námahu naštudovať obe problematiky, lebo je jasné, že sa v nich nevyzná. Dej je jednoduchý, miestami až trápny. Jediným pozitívom tejto knižky je, že ju máte rýchlo prečítanú pre nízky počet strán.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vstala a prešla k oknu. Oprela sa plecom o okenný rám, prekrížila si ruky na hrudi a zahľadela sa do daždivej noci. Na pletených šatoch sa načrtla elegantná krivka od boku do polovice lýtka.
„Pôjdem na políciu,“ povedala a obrátila sa tvárou k nemu, „toho muža chytia a bude verejné pojednávanie. Kartotéku použijú ako dôkazový materiál. Moje klientky sú až priveľmi bohaté, krásne, vysoko postavené, určite dakto dostane chuť obhádzať ich blatom. Informácie preniknú na verejnosť, vyjde najavo ich identita, najprv sa vynesú jednotlivé chúlostivé detaily z ich života a potom sa spustí lavína pikantností, rozpúta sa mediálna šou a na chvíľkové potešenie verejnosti sa budú pretriasať životy dvoch ľudí.“
„Hovoríte o tom s takým presvedčením...“ poznamenal.
„Také sú časy. Likvidujú ľudí, ničia im životy a národ sa baví. Sme nechutne posadnutí tajnosťami.“
Povedala to tak vecne, že mu napadlo, či nehovorí z vlastných neblahých skúseností. Nedalo sa proti tomu namietať. Anonymita a súkromie – posledné ostrovy normálnosti uprostred škandalizovania, digitálne obnaženého sveta, ktorý baží po klebetách – sa stali rovnako vzácnymi ako skromnosť. Keď o ne človek príde, nemožno ich obnoviť, podobne ako nevinnosť.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x