bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Milovala som manipulátora

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Milovala som manipulátora

Všetko sa začalo ako pekný príbeh lásky. Netrvalo však dlho a Julian začal svoju partnerku ponižovať. Caroline nechápala, prečo ňou ustavične manipuluje. Pretože ho milovala, cítila sa vinná, keď bol s ňou nespokojný, a napokon ostala celkom zmätená. Kolotoč psychického násilia, ktoré prerástlo až do fyzického, sa krútil čoraz rýchlejšie.
Jej zlý sen trval štyri roky.
Jedného dňa sa jej otvorili oči.
Rozhodla sa, že si nedá zničiť život.
Zistila, že to, čo v partnerstve musela prežívať, má svoje pomenovanie.
Psychické násilie je realita, ktorá je o to krutejšia, že ju nevidieť, lebo sa väčšinou odohráva za zavretými dverami.
Caroline Bréhatová vyrozprávala svoj životný príbeh, lebo chce pomôcť všetkým, ktorí sú v partnerskom vzťahu obeťami násilia. Mnohým ženám prináša nádej a ponúka riešenie.

Cez vlastné svedectvo, hotový psychologický výskum, nás Caroline Bréhatová zavedie priamo doprostred manipulácie v rámci manželského páru. Opisuje každú jej etapu: zvádzanie, privlastnenie, deštrukciu. Ukazuje, ako jej zmanipulované myslenie vôbec nevnímalo celú sériu detailov, ktoré nadobudli zmysel až po „šťuknutí vypínača“ – vo chvíli, keď pochopila. Vysvetľuje, prečo bolo pre ňu také ťažké zapochybovať o svojom partnerovi, ktorý navonok ponúkal obrovské ľudské kvality, ktorého okolie považovalo za bezúhonného, priateľského. Až natoľko a tak dobre, že ona sama dôsledne vymazávala zo svojej pamäti odporné urážky, ktorými ju zasýpal. Až do dňa, keď sa „objavilo svetlo“, do chvíle, keď ho odhalila.
To, čo prežila, súzvučí s tým, čo prežili čitateľky a čitatelia, ktorí sa v jej príbehu nájdu a potvrdia si svoje vlastné pocity. Lebo obete psychologického násilia mávajú veľmi často sklon pochybovať o sebe. Svedčiť znamená informovať, ale aj pomôcť tým, že sa pomenúva skúsenosť všetkých, ktorí znášajú psychické násilie v partnerskom živote.

Z francúzskeho originálu J´ai aimé un manipulateur (Éditions des Arenes, Paris 2010) preložila Oľga Hirnerová.

Detaily o knihe

Názov: Milovala som manipulátora

Originálny názov: J´AI AIMÉ UN MANIPULATEUR

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Otvorí oči (Lenka Andrésová, 20.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do rúk sa mi dostala útla knižka, upútal ma jej názov a rozhodla som sa, že ju prečítam. Aj keď takéto ťažké témy nemusím, mám rada skôr iné žánre, moja zvedavosť sa znovu prejavila. Po prečítaní knihy som ostala trochu na rozpakoch. Téma, ktorá sa dotýka každého z nás. Vlci ukrytí v ovčej koži, žijú medzi nami. Denne ich stretávame, rozprávame sa s nimi a predsa ich nepoznáme. Psychické násilie je veľmi vážna vec. Na obeti týranie často nebýva viditeľné voľným okom, ale obeť trpí, umára sa a často situáciu nezvládne a ukončí. Nedovolím si hodnotiť, čo by som JA robila v danej situácii. Či by som JA vedela adekvátne reagovať, či by som... Ťažko povedať, lebo som to nikdy nezažila a môj obdiv a úcta patrí všetkým týraným ženám /ale aj mužom/, ktorí si s danou situáciou poradili a vedeli sa znovu postaviť na vlastné nohy. Našli dosť odvahy a sily čeliť problému a situáciu riešiť. Po prečítaní knihy mám určité pochybnosti či problém bol len strane manipulátora / "nezdravá" výchova dieťaťa a jeho "dudu", ktoré hlavná hrdinka považuje za úplne prirodzené sa mi zdá prinajmenšom zvláštne... /. Ale to samozrejme ponechávam na posúdení a názore ostatných čitateľov. Odporúčam, prečítajte si knihu a uvidíte. Urobte si vlastný názor a možno Vám kniha "otvorí oči". Možno podobný manipulátor žije s Vami a ani o tom neviete. Ak kniha pomôže čo i len jednej ľudskej duši, potom to naozaj stojí za to!

smutné čítanie (veronika hertlová, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
žiaľ nie jediný prípad týrania manipulátorom..kiežby každá obeť našla v sebe silu ako autorka tejto knihy..vzoprieť sa..

Smutné (Miroslava Pagáčová, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Plne aktuálna téma, ktorou sa kniha zaoberá, je nanešťastie každodennou rutinou tisícok žien. Muži, ktorí si buď riešia svoje komplexy,alebo sú až takí bohatí, že nevedia čo od radosti, títo muži manipulujú so ženami ako s majetkom. Túto knihu by som najradšej rozdávala na ulici zadarmo každej žene, pretože je príručka v príbehu. Príznaky, postrehy, priebeh. Je to výstraha, je to prosba. Možno je to dokonca liek-liek pre ženy, ktoré to nevidia alebo sa príliš boja to vidieť. Úžasne napísaná dojemná kniha o strachu, sile a hľadaní samej seba.

Odporúčam prečítať (Monika Hrinková, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekto by mohol povedať, že milovať manipulátora, tyrana, despotu, či násilníka vlastne znamená nemilovať seba. No asi to nie je také jednoduché a priamočiare na vysvetlenie a pochopenie. Častokrát to nedokážu správe objasniť a formulovať ani samotné obete, ktoré v takomto vzťahu žili. Avšak autorka knihy Milovala som manipulátora sa tejto témy zhostila s citlivým prístupom, smutnou úprimnosťou, bolesťou ale aj láskou a to všetko cez prizmu vlastnej trpkej skúsenosti. Pri jej opisoch som cítila časový odstup, prispením ktorého sa už dokázala odosobniť a podeliť o svoje trápenie. Myslím si, že by tú ťažobu nedokázala opísať počas rokov trápenia a utrpenia, strachu a poklesu sebavedomia, kedy ako sama spomína, si to nechcela ani pripustiť. Bolo to akoby sa pomaly rozsypávala na drobné čriepky a až po rokoch postupnej straty lásky a ilúzií sa vzchopila a dokázala ich pozliepať. Ťažko sa mi čítalo o tom, ako jej manžel nebral na ňu ohľad ani počas tehotenstva, ako sa nezastavil ani pri pohľade na vlastné malé dieťa a pokračoval v tyranii a deptaní, ako každú šťastnú aj smutnú udalosť využil a zvrtol na snahu upútať na seba a to všetko ako vynikajúci herec v súkromí, bez svedkov. Julian bol ako vysávač energie a život s ním bol pre Caroline bojom o vlastnú identitu a časom aj o vlastný život. Možno táto jej kniha nastaví zrkadlo ďalším obetiam, ktoré v sebe stále živia ilúziu, že sa to stalo len raz, ospravedlňujú konanie svojho partnera a ničia sa sebaobviňovaním. Zároveň je vhodná aj pre tých, ktorí síce žijú v harmonickom zväzku, ale berú ho ako istú rutinu, samozrejmosť, neuvedomujú si aké cenné by ich obyčajné chvíle boli pre tieto obete manipulácie. Myslím si, že by ich ľudia nemali iba ľutovať, či dokonca odsudzovať, že si za to môžu sami, ale pokúsiť sa im pomôcť. A nástrojom pomoci môže byť aj táto, síce tenká, ale dobre cielená kniha.

vhodne aj pre tie, co nemaju s tym nastastie skusenost ? (Daniela, 13.2.2013) Odpovedať

je táto kniha vhodná len pre zeny, ktore poznali istym sposom nasilie, "manipulatora" a pod. ja som taketo nieco nezazila nastastie... preto sa pytam...

Otvorte oči! (miriam212, 13.11.2012) Odpovedať

Kniha, ktorá možno otvorí očí mnohým ženám, ktoré dlhe roky žiju s manipulátorom a násilnikom. Sama som bola svedkom takého vzťahu. Obdivujem autorku, že sa pustila do jeho napísania a vlastne opísania vlastného životného príbehu. Bolo to pre mňa veľmi ťažké čítanie, snáď ako pre každého, kto si niečo také zažil. Tento príbeh sa mi zaryl hlboko do srdca. Myslím, že túto knihu by si mala prečítať každá žena,ktorá ma pri sebe svojho Juliana - manipulátora. Určíte prečítanie tých niekoľko strán dokáže otvoriť oči a pochopiť, že taký vzťah isto nechcem. Som rada, že vyšla táto kniha, pretože je veľa žien, ktoré žiju v takých vzťahoch a cítia sa ponížené, opustené, nepochopené. Možno práve táto kniha ich vráti do reálneho sveta a vďaka nej si uvedomia, že taký život nemusia mať - stači sa svojmu Julianovi postaviť.

Strasny pribeh (miriam tomanova, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je napisana tak, ze mi behal mraz po chrbte, normalne som sa tak vzila do deja, ze som pribeh prezivala velmi intenzivne. Kolko je takych zien, co sa daju ponizovat s ziju s manipulatorom?Zaujimave je to, ze kazdy si donesie nieco z detstva a taha sa to s nim aj v dospelosti.Velmi smutny pribeh, ale skutocny. odporucam precitat!

Nemilovala som manipulátora (Milena Veresová, 24.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
resp. som to nenechala nikdy zájsť tak ďaleko. Ale poznám takých a viem, že ich nie je málo. Som rada že vyšla kniha, ktorá pomôže ženám uveriť, že nie sú vinné, jediné, osamotené a že sa to dá. Že to, čo sa v prvej chvíli môže zdať ako strata prinesie v konečnom dôsledku najväčšiu výhru v živote. Jackpot vo forme slobody a sebaúcty.

moja sestra zije s manipulatorom (karolina kunikova, 26.9.2012) Odpovedať

ona to nevidi a ja neviem ako jej pomoct, nechcem ju ranit. je len rok vydata a prave sa im narodilo dieta. on je presne ako moj otec preto to vidim, lenze ona nie len sa mi stazuje, ustupuje a vidi vinu v sebe. ako jej pomoct?

Milovala som manipulátora (Zdenka Valachová, 30.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som tiež /bola/ jednou z nich,až sa mi zastavil dych, keď som si čítala obsah knihy,neviem, či by som ju dokázala čítať, nakoľko ex v tom pokračuje a je ťažké si všetko pripomínať a opäť prežívať s knihou....už dlhšie bojujem so sebou,že zverejním svoj životný príbeh...hľadám odvahu...

Milovala som manipulátora (Tatiana Koprdová, 27.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hm, tiež som (bola) jednou z nich. Je dobré, že mal ktosi odvahu a dal to ponižovanie na papier...Pomôže to snáď (aspoň niektorým) otvoriť oči! Manipulácia, tyrania, alkoholizmus sú živnou pôdou pre psychické týranie niektorými "nadľuďmi"!
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x