bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kniha o dobre

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kniha o dobre

Táto kniha nadväzuje na Knihu o pastierovi. Stretávame sa tu opäť s postavami z pastierskeho príbehu, no prevláda posolstvo rozprávania o pôrodnej babici Alžbete a o jej ceste k odhaleniu základných životných právd.
Okolnosti súvisiace s Knihou o dobre sú zvláštne, dokonca tajomné. Keď do Dorsetu v štáte Vermont prišla zásielka z antikvariátu Reinhold Berg, ktorý sídli vo Frankfurte nad Mohanom (SRN), príjemkyňa zistila, že v obálke je vzácna kniha a k nej záhadná poznámka. Prekladom sa jej obsah pretransformoval do Knihy o dobre, nadčasového príbehu plného životných ponaučení. Podobenstvá, alegórie a kréda sa tu prelínajú a spoločne vyznievajú do poznania, že dobro, pravda a láska nikdy nevysychajú.

Z anglického originálu The Well That Never Runs Dry (HarperCollins Publishers, New York) preložila Jana Kantorová-Báliková.

Dostupné verzie titulu

Kniha o dobre Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kniha o dobre

Originálny názov: The Well That Never Runs Dry

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pozitívne sklamanie :) (Diana Ragánová, 24.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
túto knihu som si kúpila lebo bola veľmi lacná, no keď som sa do nej začítala bola som pozitívne prekvapená ! za dva dni som si ju prečítala. hltala som písmenka z knihy. nie len výzor knihy je pekný, ale aj obsah je krásny. :) vytiahla zo mňa veľa pocitov smútok aj nenávisť. hlavne sa treba popremýšľať o tomto príbehu :)

Kniha o dobre (Daniela, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádej je ústredným pocitom, ktorý vo mne zanechala táto knižka. Obsah knihy potvrdzuje, že v jednoduchosti je krása. Nádherný, jednoduchý, pravdivý, kratučký príbeh. Odporúčam každému, kto si chce prečítať knihu, po prečítaní ktorej sa môže ďalej zamýšľať nad tým, že ľudia sa vlastne nikdy nezmenili - sú stále rovnakí - zlí aj dobrí. Existuje iba nádej, že sa to raz zmení. (My ženy sme si už veľa vytrpeli ...)Nesmierne pozitívnych niekoľko málo stránok, ktoré sa ľahko a výborne čítali, obsahovalo množstvo malých i veľkých právd a múdrostí. Odporúčam všetkým, pre ktorých je dobro hlavným motívom ich života, no občas sa cítia byť unavení. Krásna kniha ...

Recenzia (Iveta Hrickova, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nemam rada vlnu motivacnych knih, ktora prisla do literatury. Coelho ma fakt oslovil iba zopar kuskami, radsej si precitam nieco realnejsie, nad cim sa taktiez zamyslim a padne mi to lepsie. tato kniha ako aj jej predchodkyna vsak tvoria malu vynimku. su velmi prijemne napisane a navyse zanechavaju v ludoch velmi dobry pocit - pocit na nadej, pocit lepsich dni a pocit toho, ze ked sama budem chciet nieco v zivote robit a urobim pre to viac ako len nieco, tak to dosiahnem. prijemny pribeh obycajnych ludi, ktory zhltnete na pockanie.

Kniha o dobre (Anna Veselovská, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prekrásne vyrozprávaný príbeh.ktorý od začiatku do nás vleje pokoj, pohodu a možno aj trochu závisti, že v dnešnom uponáhľanom svete už tak ľahko nestretneme ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť.Po prečítaní sa k nej ešte určite budete chcieť vrátiť.

nádej (Jana Flornerová, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekný, jednoduchý, pravdivý, kratučký príbeh. Po prečítaní sa budete ďalej zamýšľať nad tým, že ľudia sa vlastne nikdy nezmenili - sú stále rovnakí, dobrí aj zlí. No nádej (na zmenu) je ústredným pocitom, ktorý vo mne zanechala táto kniha. Ľahké a rýchle čítanie s krásnym posolstvom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Prečo musia spravodliví trpieť?
Prečo Boh berie deti, hoci ešte nenadišiel ich čas?
Prečo je svet taký chladný, krutý a nespravodlivý?
Ľudia si po stáročia kládli tieto otázky a múdri starci a proroci im po stáročia odpovedali rovnako. Ľudia trpia, pretože hrešia. Utrpenie je trestom za spáchané zlo.
No je to pravda? Žne človek tak, ako zaseje? Trpia zlí za svoje previnenia a dobrým sa dostane odmeny?
O tom uvažovala Alžbeta, keď ležala na lúke pod baldachýnom blikajúcich hviezd. Myslela na všetko, čo sa v ten deň udialo. Začalo sa to na úsvite na kraji dediny, kde asistovala pri pôrode. Podľa všetkého bola nastávajúca matka dobrá duša, ktorá by sa podelila i o to posledné, dala bedárom chlieb a žízniacim vodu.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x