bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hrana

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hrana

Keď sa policajný detektív z Washingtonu, D. C. Ryan Kessler stane terčom Henryho Lovinga, okamžite sa aj s rodinou dostane pod vládnu ochranu.
Loving je nemilosrdný nájomný zločinec, ktorého cieľom je na objednávku vytiahnuť informácie od obetí. Urobí čokoľvek, aby to dosiahol, neštíti sa únosu, mučenia ani zabíjania ich rodinných príslušníkov.
Úlohou chrániť Kesslerovcov poveria agenta Corta. Je nekompromisný, absolútne oddaný tým, ktorí mu boli zverení, brilantný strategický hráč. Sám dobre vie, aký krutý vie byť tento páchateľ – pred šiestimi rokmi totiž zabil niekoho, kto mu bol veľmi blízky.
V rodine narastá napätie a situácia vyvrcholí do smrteľného súboja medzi ochrancom a zločincom, v ktorom sa jeden snaží oklamať toho druhého. A keď sa Loving napriek všetkému úsiliu nebezpečne priblíži k svojej koristi, Corte sa musí rozhodnúť: ochráni svojich zverencov, alebo ich v mene osobnej pomsty nechá napospas vrahovi?

Z anglického originálu Edge (Hodder & Stoughton, Hachette, Veľká Británia) preložila Lucia Nižníková-Kollárová.

Detaily o knihe

Názov: Hrana

Originálny názov: Edge (Stand Alone)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvela (Lenka Ruzekova, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu mi kupila mamina a najprv som si myslela, ze to nebude pre mna to prave orechove. Ale po precitani par stranok som sa do deja uplne vzila a zhtla celu knizku po kratkom case. Hlavny hrdina mi bol velmi sympaticky, pripominal mi hrdinov z akcnych filmov :P V knihe najdete aj vela prekvapeni o postavach, ktore by ste pravdepodobne necakali. Odporucam!

úplne ma dostala (Jarka Šurinová, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha ma uplne dostala, držala ma napnutú ako strunu po celý dej..preto môžem len povedať, že vrelo odporúčam... :)

ako vždy! (Gabriela Gerbocová, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som objavila vo vašom veľkom zimnom dopredaji a hneď som si ju objednala.Po jej obdržaní som sa do nej okamžite začítala, a už po prvých stránkach som vedela, že som urobila dobre. Bola som doslova vtiahnutá do deja a nedokázala som ju odložiť. Napínavý dej,doslova vas priklincuje ku knihe.Na jednej strane profesionálne konajúci agent Corte a na druhej nie menej inteligentný nájomný vrah, ktorí medzi sebou rozohrajú nebezpečnú hru, ktorá čítateľa drží v napätí až do konca. Aj ostatné postavy však dokážu prekvapiť, ako taká Joanna Kesslerová (ju a jej rodinu Corte chráni), ktorá na vás najprv pôsobí ako typická manželka z predmestia a neskôr vysvitne, že v minulosti bola agentka, ktorej nerobilo problém vydať rozkaz,aby bol niekto zlikvidovaný.

Hrana (Katy, 7.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka je plná napätie. Naozaj výborná kriminálka, ktorú môžem iba vrelo odporúčať. Už pri prvých stranách som sa do nej začítala a nevedela som sa od nej odtrhnúť, čo svedčí o jej kvalite. Skutočne výborná knižka, ktorá vás núti rozmýšľať a zisťovať, kto bol vlastne vrahom. Pri tejto knižke sa začítate, pobavíte hľadaním ale aj začnete uvažovať. Naozaj perfektná knižka

vynikajúca kniha (Viktória Holá, 15.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Výborné, napínavé čítanie!

Keď napínavé krimi, tak toto! (Lubor Šlepecký, 17.12.2011) Odpovedať

Deavera sledujem už dlho, čítam od neho takmer všetko a ani Hrana nesklamala. Napínavé od prvých strán, výborne ma namotal, že som to všetko prežíval agentom Cortom a Kesslerovcami. Deaver má zmysel pre stavbu príbehu, ktorý výborne vrství ďalšími prekvapeniami, zvratmi, obratmi a neustále vás drží v šachu tak ako nájomného zabijaka Lovinga...alebo Loving drží v šachu nás? Nikdy neviete, čo práve urobí, ako sa zachová, čo vymyslel a to vo vás neustále štartuje nové a nové motorčeky. Veľmi sympatický mi bol aj agent Corte - tak si predstavujem lojálneho, oddaného človeka, ktorému by som bez problémov zveril svoj život do rúk. A hoci by sa mi priečili niektoré jeho kroky, nepýtal by som sa, pretože je skvelý. Vždy pár krokov vpredu, myslí ako šachista a nezabúda na zadné vrátka. Hrana ma uchvátila, vynikajúci triler, napínavý, pri ktorom sledujete vraždený ping pong - jeden odrazí loptičku, druhý ju umne odpáli späť a vy už musíte uvažovať, aký zasadíte úder... Doporučujem od Deavera tiež Kúzelníka, Falošnú stopu a Rozbité okno.

Nesklamal ma! (Lenka Kyzeková, 22.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kriminálka!Absolútne geniálna zápletka a v napätí ma držala do poslenej strany! Pravdupovediac, mňa ešte Deaver ani raz nesklamal! Len keby takých krimináliek Ikar viac vydával!
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zvraštil som tvár a zmocnilo sa ma hlboké zúfalstvo.
Spod bundy vytiahol obchytkanú hnedú obálku, otvoril ju, kľakol si ku mne a obsah vysypal na zem. Netušil som, čo to je. Vyzul mi topánky a stiahol ponožky.
Potom sa tichým hlasom spýtal: „Máte informácie, ktoré potrebujem?“
Prikývol som.
„Prezradíte mi ich?“
Ak by som vydržal pätnásť minút, mal som nádej, že miestna polícia dorazí, kým budem nažive. Odmietavo som pokrútil hlavou.
Apaticky, akoby moja odpoveď nič neznamenala, sa pustil do práce.
Vydrž pätnásť minút, opakoval som si v duchu.
O tridsať sekúnd sa mi z hrdla vydral prvý výkrik. Krátko po ňom nasledoval ďalší a s každým nádychom ďalší a ďalší. Tiekli mi slzy a bolesť mi besnela v tele ako oheň.
Trinásť minút, uvažoval som. Dvanásť...
Lenže neubehlo ani šesť či sedem minút, hoci to nemôžem s určitosťou tvrdiť, keď som vzdychol: „Prestaňte! Prestaňte!“ Poslúchol. Povedal som mu všetko, čo potreboval vedieť.
Zaznamenal si každú informáciu a vstal. V ľavej ruke sa mu hojdali kľúče od dodávky. V pravej zvieral pištoľ. Namieril mi zbraň do stredu čela a ja som pocítil úľavu, desivú úľavu, ktorá mala ukončiť moju bolesť.
Muž o krok cúvol, žmurkol v očakávaní výstrelu a ja...

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x