bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Studená rieka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Studená rieka

Eric Shaw žije život, aký nechcel. Ešte donedávna bol úspešným hollywoodskym kameramanom, a dnes zarába smiešne sumy za výrobu spomienkových rodinných videoklipov o zosnulých. Nečudo, že keď mu Alyssa Bradfordová ponúkne luxusný honorár, ak nakrúti dokument o Campbellovi Bradfordovi, jej bohatom svokrovi ležiacom na smrteľnej posteli, Eric sa chopí šance.
V meste, kde Bradford vyrástol, Eric objavuje magické dejiny: nádherný hotel, kde sa kedysi stretávali štátnici, športové hviezdy i mafiáni. Dnes je hotel obnovený do pôvodnej krásy a uchvacuje návštevníkov. No Eric už niekoľko hodín po príchode zažije šok – prejavia sa uňho silné halucinácie. Vidí prízraky? Hovorí mu toto miesto niečo, čo iným nikdy neprezradilo?
Zdá sa, že v tomto zvláštnom údolí sa k životu neprebudil iba hotel, ale aj niečo iné – zabudnuté ľudské zlo, ktoré sa nezastaví pred ničím, aby získalo dávnu slávu. K tomu sa pripoja ničivé prírodné živly a vypukne strhujúca dráma plná napätia a zvratov.

Z anglického originálu So Cold the River (Little, Brown and Company, a division of Hachette Book Group, Inc.,

Detaily o knihe

Názov: Studená rieka

Originálny názov: So Cold the River

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha (Maja, 28.11.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Tak teda neviem, čítam celý život-35 rokov,všetky žánre, ale táto kniha ma neoslovila. Nudné,chabé. Koľko ľudí, toľko chutí....

Nepáčilo sa mi to (Bieliková, 24.10.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Námet by možno nebol špatný, ale to spracovanie. Z tej knihy až kvapká migréna!

Super kniha (Gabriela Budaiová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moj dedo bol knihkupec a so starkou knižky zbožnovali všety žánre!!Vždy mi hovorievali aby som čítala,že je to užasné.....ale mna to nezaujimalo!Teraz mam 30 asi pred rokom som začala čitat a už viem o čom to rozpravali.Táto knižka patri medzi moje oblubené a je mi luto ze som ju uz dočitala.Je napinava a skutočne tajomna!Opisy si tiez dobre,zrozumitelne niet nudnych pasáž!!!Odporucam všetkým!!!!:)

mytery román (Zuzana Jurčová, 6.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ide o mysteriózny triler. Čo spočiatku vyzerá ako rutinná práca, pri ktorej si hlavný hrdina Eric Shaw myslí, že si dobre zarobí, sa neskôr zmení na napínavé pátranie. Dej sa prelína s víziami, či halucináciami Erica, ktorý má tieto schopnosti od jakživa. Teraz prichádza do mesta,kde má zmapovať históriu a život svokra svojej klientky. Dostáva sa mu do rúk záhadná flaša minerálky, ktorá má nezvyčajnú vlastnosť. Po čase vystúpia na povrch nekalé praktiky, podvody a nepotrestané vraždy, ktoré vidí Eric vo víziách. Nejde o klasickú detektívku, lebo v tejto treba počítať s prítomnosťou duchov a nadprirodzena. Ináč príbeh ma držal v napätí a nechcelo sa mi knihu odložiť. Chcela som zistiť ako to vlastne bolo. a konci napínavá naháňačka doslova o život na pozadí rozpínajúceho sa tornáda.

mystery triler (Zuzana Jurčová, 6.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ide o mysteriózny triler kde treba počítať s prítomnosťou duchov a nadprirodzena. Hlavný hrdina je nedobrovolne vtiahnutý do histórie miesta, kde mal pôvodne robiť obyčajné zmapovanie života svokra svojej klientky. Celá oblasť má tzv."náboj". Dostane sa mu do rúk flaša minerálky,ktorá má nezvyčajné vlastnosti. Hl. hrdina neodolá a ochutná, čo neskôr olutuje. Minerálka zosilní jeho vizionárske schopnosti a on je vtiahnutý do nedopovedaných príbehov z minulosti. Máva halucinácie a navštevuje ho duch neznámeho muža. Dej je napínavý a držal ma stále v pozornosti. Bola som zvedavá ako celý príbeh dopadne. Vyplynú na povrch nekalé praktiky s hazardom, pančovanou whisky a s nepotrestanými vraždami. Samozrejme nechýba na konci napínavá naháňačka doslova o život za burácajúceho tornáda. Proste paráda. Dávam prst hore.

Risk je zisk (Simona, 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si vybrala náhodne, chcela som siahnuť po niečom celkom inom, obmeniť môj "jedálniček". Siahla som po tej správnej knihe. Bola písaná napínavo, nútila ma zadržiavať dych, vyčarila smutný úsmev na tvári... autor skvele pracoval so svojou fantáziou, opismi okolia i charakterovými črtami postáv. Niektoré veci som si musela prečítať aj párkrát, kým som im uverila. Jednoducho skvelá kniha!

Skvelá knižka (Madeleine Mimi, 22.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fascinujúci mysteriózny príbeh v ktorom ožíva zabudnuté ľudské zlo. Áno toto všetko a možno aj čosi viac je kniha Studená rieka od Michaela Korytu. Nenájdeme v nej však len jeden žáner. V tejto nie veľmi hrubej knižke sa spájajú prvky trileru, hororu i detektívky. Sledujeme príbeh Erica Shawa, kameramana, ktorý sa po neúspechu v Hollywoode zaoberá tvorbou spomienkových videí pre rodiny zosnulých. Po jednom takomto videu si ho najme Alyssa Bradfordová, aby nakrútil dokument o jej svokrovi Campbellovi Bradfordovi. Eric prijme no ani netuší, že táto práca vôbec nebude ako tie doteraz. A to čo bude nasledovať by ho iste ani len vo sne nenapadlo. Prichádza do mesta, kde vyrastal a odkiaľ aj napokon utiekol Alyssin svokor Campbell. Po čase však začne vidieť veci, ktoré nik iný okrem nevidí. A začne pochybovať o svojom vlastnom zdravom rozume. Prelínajú sa takým spôsobom , že sama som miestami nevedela, či to, čo sa v knihe deje a čo Eric vidí je skutočné alebo sú to výmysly či útržky minulosti, ktorá sa v meste pred viac ako desiatkami rokov odohrala. Kniha je písaná veľmi pútavým štýlom, kto má rád knižky tohto rázu by po nej isto mal siahnuť. Mňa zaujala natoľko, že som mala veľký problém ju odložiť a stranu za stranou som bola stále viac zvedavá a čakala na rozuzlenie celého príbehu. Autor nás do samého konca drží v napätí a vlastne až na posledných stránkach zistíme ako všetko čo sa v minulosti, ktorá bola na pozadí tohto príbehu (nie však v úzadí) a výrazne ovplyvnila prítomnosť, odohralo.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Eric vykríkol, lebo v tej chvíli prišiel aj o posledné zvyšky viery, že to, čo sa v miestnosti deje, nie je skutočné. Hrabal sa z vane, chcel sa odpratať na druhý koniec, preč od Campbella, a keď obrátil hlavu, Campbell sa zasmial, bol to tichý, šepotavý, naradostený chichot. Eric narazil kolenom do kohútika, píšťalou do keramického okraja vane a preletel cez okraj na dlaždice, nahý, mokrý a bezmocný, kým Campbell kráčal k nemu. Eric sa krútil na dlážke, chcel byť k nemu obrátený tvárou, aby sa aspoň pokúsil brániť.
Campbell tam už nebol. Zmizla aj druhá vaňa a krvácajúci muž.
Eric zostal sedieť na dlážke v mláčke vody a lapal dych. V tej chvíli znovu buchli dvere. Pokúsil sa vyskočiť na nohy, no pokĺzol sa, vyleteli mu päty a bolestivo sa udrel o kraj vane, zatiaľ čo z druhej strany dvier sa k nemu doniesol ženský hlas.
„Pán Shaw? Ste v...“
„Som v poriadku!“ zakričal. „Nič sa nedeje.“
„Zdalo sa mi, že vás počujem kričať,“ naliehala.
Siahol po župane a strhol ho k sebe, aby sa zahalil.
„Nie, nie, už som sa okúpal. O chvíľu vyjdem von.“
Neisto sa postavil a natiahol si župan. Vrecká ho udierali do bokov, v každom mal umelohmotnú fľašu, do ktorej si nabral vodu.
„Bola to zase len vízia,“ zamrmlal. „Neškodná ako tie ostatné. Zvykneš si na ne.“
Obrátil sa, že vytiahne z vane zátku, a stuhol s vystretou rukou.
Na hladine sa vznášal obláčik hnedej tekutiny. Tabakovej šťavy.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x