bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ralphov večierok

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ralphov večierok

Šarmantný romantický príbeh vám odhalí tie najtajnejšie tajomstvá obyvateľov domu číslo 31 na Almanac Road v Londýne.
Ralph je tridsaťročný talentovaný „chalan“. Študoval na Kráľovskej akadémii umenia a počas štúdia získal prestížnu cenu za svoju ročníkovú prácu. Odvtedy takmer nič nenamaľoval. Celé dni vysedáva doma, len príležitostne pracuje ako grafický dizajnér pre cestovnú kanceláriu, fajčí červené marlborky a pláva z jedného vzťahu do druhého, najradšej s bezduchými dlhonohými blondínami. Najlepšie si rozumie s kamarátom, spolubývajúcim Smithom. Keďže peňazí je málo, prenajmú izbu Jemime – a obaja sa do nej zamilujú. Tá je presvedčená, že jeden z nich je ten pravý, lenže ktorý? Jem Ralphovi poskytne úžasnú inspiráciu na novú kolekciu obrazov, ktorú Ralph predstaví na večierku v galérii v Notting Hille v prítomnosti kopy priateľov vrátane femme fatale domu číslo 31, vyzývavej susedky Cheri. Odrazu vysvitne, že nič nie je také, ako sa zdalo...

Z anglického originálu Ralph’s Party (Penguin Books Ltd., Londýn 1999) preložila Zuzana Horváthová.

Detaily o knihe

Názov: Ralphov večierok

Originálny názov: Ralph´s Party

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné letné čítanie (Nikola Hamarová, 24.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ralphov večierok som prečítala za dva dni. Kniha ma zaujala, aj keď mi niektoré veci vadili (ako časté spomínanie džointov a záchodu). Ale inak bol príbeh zaujímavý, sledovanie, ako sa vyvíja vzťah-nevzťah Jem a Ralpha a či sa nakoniec dajú dokopy. Či je Ralph ten osudový muž pre Jem. Páčilo sa mi, že kniha situácie rozoberá z pohľadu oboch. Takisto boli spestrením príbehy o ostatných obyvateľoch domu (čo mi mimochodom v knihe Po večierku trochu chýbalo, aj keď sa tam spomenuli, ale len málo.. bola som zvedavá, čo je s nimi.. nevadí..). Určite si Ralphov večierok odporúčam prečítať a to pred knihou Po večierku, ktorá na ňu nadväzuje (myslím, že by ste neboli v obraze, ak by ste to čítali naopak).

Oddporúčam :) (Lucia B., 28.2.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pred nedávnom som dočítala knihu Ralphov večierok. Najradšej čítam romantické knihy. Táto ma dostala hneď na začiatku..síce som sa v nej sem tam strácala, ale keď som sa vžila do deja, bolo ťažké prestať čítať. A celkom zaujímavo sa skončila. Mám v pláne prečítať si aj pokračovanie s názvom Po večierku. Ďalšia kniha, ktorej sa podarilo celkom ma dostať mimo reality :)

Ralphov večierok (kallista, 21.11.2012) Odpovedať

Príjemné, ľahké čítanie.. Nechýba tam síce tráva, no čo už. Prekáža mi jedna záchodová scéna, ale inak v pohode. A bolo mi ľúto vzťahu Siobhan a Karla. Už mám doma aj Po večierku, teším sa...

recenzia (Mária Kuncová, 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som začala čítať túto knihu tak som si povedala, že ma asi najviac hlavných postav.Všetci bývali v bytoch v jednom dome a je neuveriteľne ako sa ich cesty zrazu popretkavali.Čiže predstavte si partiu takýchto ľudi:Dvaja najlepší kamrati - jeden zodpovedný finančne zabezpečený Smith a druhý umelec a povaľač bez peňazí Ralph - zrazu sa k nim nasťahuje Jem, kt. sa sníval sen, že presne v takom byte najde svoju osudovu láska lenže kt. z nich to bude??Ďalej tam bývaju partneri Siobhan a Karl kt. sú spolu 15 rokov a nemaju deti a ešte jedna vypočítava zlatokopka Cheri:)))Hovorím si preboha čo ich može spajať???Božie cesty su nevyspitateľne :))) Ako sa hovorí za všetkým hľadaj ženu v tomto prípade Cheri .Hlavna pointa je, že Jem začne chodiť so Smithom, ale zaľubi sa do nej aj Ralph.Tu som zistila, že láska k žene otvorí oči a človek sa snaži zo všetkých síl,aby sa zmenil a niečo dokázal tak ako Ralph...ďalej som zistila, že nevera nestoji zato : jedna noc a všetko čo sme budovali je zničene!Na druhej strane je tu aj príklad toho,že aj keď sa Vám rozpadne vzťah po 15 rokoch ešte nič nie je stratene aj keď už mate svoj vek:)))Laska si Vas nájde.A uplne ma dostala ta cesta za laskou a nevzadať sa a bojovať!!!!Stači jeden večierok a všetko premyslieť a možno ešte nie je nič stratene.Možno mate pocit, že je to telenovela,ale uplne Vas to pohlti.Osudy tých ľudí sú úplne reálne a deju sa aj v skutočnom živote. Mňa uplne zarazilo ako to autorka super logicky popreplietala tie vzťahy ,situácie ako to na konci všetko do seba zapadne ako dieliky skladačky.Ja po prečítaní som si povedala WAUUU ten osud je naozaj nevyspitateľný!!!!Takže ak chcete vedieť uplne všetko nevahajte si ju prečítať určite nebudete sklamaní.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Podľa Ralpha sa toho veľa nezmenilo, odkedy sa k nim Jem nasťahovala. Väčšinou bola preč, a keď bola doma, ani o nej nevedel. V kúpeľni síce pribudlo pár podivných vecičiek ako odličovacie tampóny, obrovská škatuľa od tampaxov, chladničku zrazu okupovala čerstvá zelenina, kuracie prsia a polotučné mlieko, ale okrem niekoľkých nepatrných zmien to bol v princípe stále ten istý byt.
Až na atmosféru. Ralphovi bolo odrazu trápne špacírovať sa po byte v trenírkach. Hanbil sa za svoje veľké potreby, ktoré, mimochodom, bývali zdĺhavé a hrozne smradľavé, ale Smith si už za tie roky zvykol. Najviac zarážajúca však bola Ralphova zvedavosť. Zrazu tu s nimi býval niekto cudzí, o kom nevedel vôbec nič. Poznal len jej meno a fakt, že bola majiteľkou všetkých tých zaujímavých ženských čačiek-mačiek, ako sú nohavičky, podprsenky, šminky, lodičky, dezodoranty, kefy na vlasy, bieliace pasty na zuby a čipkované hodvábne mäkulinké vecičky. Ralph mal ženy zo všetkých strán kvalitne zmapované, ale doteraz ešte so žiadnou nebýval.
A teraz tu mal jednu priamo pod nosom. Čestné slovo, len očkom nakukol do jej izby. Nechcel špicľovať a teraz ho hrýzlo svedomie, že podnikol tento malý prieskum. Objavil tam totiž niečo veľmi zaujímavé.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x