bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ako z románu

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ako z románu

Nový román našej najúspešnejšej autorky pre mladých - obľúbeného Džínsového denníka a Džínsového denníka 2. Lívia Matejová končí štúdium na vysokej škole a spomína na svoju bývalú lásku, keď jej do života nečakane zasiahne ďalší muž... Emotívny príbeh o sile priateľstva a lásky pretrvávajúcej napriek nepriaznivým okolnostiam zaujme reálne vykreslenými postavami a živým, hovorovým jazykom, typickým pre pero Zuzky Šulajovej.

Detaily o knihe

Názov: Ako z románu

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

1* (Sofia Orišková, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala pred pár rokmi... Vrelo odporúčam každému, kto má rád romantiku, no nie tú slizkú. Je to super "lovestory" s nečakaným koncom. Od autorky som čítala už viac kníh a treba ju pochváliť, vážne skvelá práca. Odporúčam.... :)

Ako z romanu (Nika.J., 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som vzala do ruk par dni po precitani najnovsej knihy od jednej z najlepsich autoriek na Slovensku, kde hlavnou hrdinkou boli zeny vo veku 40 rokov... A po precitani prvych stran som najprv videla priepastny rozdiel v kvalite pisania... Uvod bol dost nezazivny, po 30 stranach som ju odlozila, ze je to pisane pre teenagerov, a nie pre dospelych... Ale potom som sa k nej nakoniec vratila, a zistila som, ze hlavna hrdinka (aj autorka, kedze je to, predpokladam, biograficky pribeh...)je "Skorpionka", a to som aj ja, tak som si povedala, ze budem pokracovat v citani, aby som trosku rozanalyzovala jej skorpionske myslenie a porovnala s tym svojim... A potom ma ten dej natolko zaujal, ze som knihu nevedela odlozit... :). A co sa mi este pri ziadnej knihe nestalo, a to mam precitane mnozstvo knih od svetovych, aj nasich autorov, posledne strany boli napisane tak silne emocne, ze som sa k nim na druhy aj treti den po docitani knihy vratila... Dakujem autorke, ze vdaka tejto knihe som sa vratila myslienkami a spomienkami do obdobia mojich studentskych cias ... A ked moje dcerky budu "nastrocne", odporucim im tvorbu Zuzky Sulajovej, nech ich sprevadza obdobim dospievania... :) Este raz vdaka autorke za ozivenie mojich spomienok spred desiatich rokov...!!!

:) (Katarína Ščigulinská, 30.3.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Predošlé 4 knihy (od tejto autorky) som zhĺtla za pár dní a neuveriteľne sa mi páčili. Dej, spracovanie aj postavy boli originálne dokonalé a každá bola niečím špeciálna. Preto som bola trochu sklamaná po dočítaní knihy Ako z románu. Postavy mi aj celkom sadli, až na Jura. Tá postava bola fakt hrozná. Tak strašne sladká a dobrá až sa mi zhnusila. Bratia Peťo a Majo my sadli úplne a veľmi sa mi páčila Líviina nedostupnosť a nedosiahnuteľnosť pri Peťovi. Vidno, že oboch bratov mala strašne rada a mali zaujímavo prepletené vzťahy. Líviina naivita bola však prehnaná. Preto je môj celkový dojem knihy horší ako som si predstavovala, ale nič to nemení na mojej už teraz skvelej mienke o autorke a jej knihách. Verím, že sa jej bude dariť aj naďalej, a do mojej zbierky pribudnú ďalšie jej diela. Odporúčam knihu pre trpezlivých ľudí ;) :D

užasná :D (Martina, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha bola jednoznačne úžasná :D od začiatku do konca bola napínavá a ešte aj posledná strana ma dokázala prekvapiť :D naozaj odporúčam bola perfektná :D

Ehm (Erika, 3.3.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Prečítala som všetky knihy od Zuzky Šulajovej, no táto kniha ma maximálne sklamala. Zdala sa mi zbytočne dlhá a konanie postáv bolo také neskutočné, nereálne... Túto knihu som dočítala "nasilu", lebo som chcela vedieť, či ma môže prekvapiť aspoň koniec príbehu. Neprekvapil. Jednoznačne neodporúčam.

:D (Martina Šikyňová, 12.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha :D Napínavá od začiatku až do konca. Nebola to kniha pri ktorej zo začiatku viete ako skončí. Bola proste úžasná a na začiatku každej strany som očakávala čo sa stane. Ešte aj na poslednej strane autorka dokázala vyraziť dych. Proste úžasná ako všetky Zuzkine knihy :D

Knižka od mojej obľúbenej autorky (Romana Mináriková, 11.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto knižka ma veľmi zaujala. Knižka je od mojej oblúbenej autorky a mám rada štýl jej písania. Prečítala som ju rýchlo, pretože ma zaujala :) Odporúčam

:) (Zuzana Vozárová, 24.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Úžasná kniha! Prečítala som ju takmer na jeden dych. Nedalo mi odísť od nej, stále ma hniečo nútilo pokračovať dalej a dozvedieť sa ako sa celý tento príbeh skončí :) Milujem knihy s neočakávanými koncami..táto presne taká bola. určite ju odporúčam ;)

Spokojná! (Zuzka Pribulová, 20.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dávno som si nečítala niečo také,ako bolo toto :) Páčil sa mi aj štýl písania,a všetko :) Krásna kniha a vrelo odporúčam každému :)
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Rozlúčila som sa, vypla notebook, nechala si domáce spraté tepláky a fialovú mikinu, cez ktorú som prehodila ružovú vestu, ľahostajne nad sebou mávla rukou a konečne sme aj s Leilou vypadli von.
Zamierili sme na Waitov lom nenáročnou, asi trištvrtehodinovou záveternou cestičkou pozdĺž Sandbergu po ľavej ruke a po pravej dolu v údolí Morava; takmer tam nefúkalo, a teda bolo podstatne teplejšie. Chôdza z nohy na nohu, čerstvý vzduch a nevtieravá aróma borovíc ma postupne upokojovali. Leila lietala z jedného kopca na druhý, hľadala stopy srniek a bláznila sa so šiškami, do ktorých som ochotne kopala, aby ich ešte vo vzduchu chytala. Takto sme postupne prišli na veľké trávnaté priestranstvo, nad ktorým sa týčila vysoká skala, niekdajší kameňolom, v súčasnosti obľúbené relaxačné miesto nielen Devínskonovovešťanov, ale aj ľudí z ostatných častí Bratislavy, dokonca i Rakúšanov. Už úplne pokojná som zastala uprostred lúky, zadívala sa na skalnatú stenu a labužnícky si pretiahla telo. A keď mi navyše zadrnčal aj mobil, v posledných dňoch môj nerozlučný spoločník, šťastnejšia som už nemohla byť. Šťastie sa však po prečítaní Jurovej esemesky veľmi rýchlo pretavilo najprv do úžasu, potom do šoku.
„Ahoj, Livík. Hádaj, kde práve stojím... Pred vaším vchodom. :)“
Neveriacky som na tie písmenká vypliešťala oči a rýchlo sa presunula k najbližšej skale, aby som si sadla – tak sa mi podlamovali nohy.
„Čože? Ty si tu? Čo, ako, nechápem?“ odpísala som. Robí si zo mňa prču? Alebo je to nejaký fígeľ, aby zo mňa vytiahol, kde bývam?
„Veru, som. :D Nebudeš mi veriť, ale mal som akurát vo vašom dome pracovný míting. Pozriem na zvončeky, a tam vaše meno... Maťo mi to musel sám prečítať, aby som uveril, že sa mi to iba nezdá. :D Si doma?“
Ježišmária, čo mám teraz robiť? hlesla som zúfalo a bezradne sa obzerala okolo seba. Leila ležala neďaleko mňa a obhrýzala kus dreva. Slnko, schované za hustou clonou mračien, ma svojou bledou, tak-tak presvitajúcou žiarou nevládalo osvietiť. Nikde nikoho, na koho by som sa mohla obrátiť. Poslala som teda aspoň esemesku Tine a bleskovo zvažovala, čo robiť. Tvrdiť, že nie som v Devínskej? A čo ak na seba náhodou narazíme? Či zavolať známej a prečkať u nej? Alebo sa vydať na dlhočiznú túru po okolí, vrátiť sa domov po piatej a zmeškať školu v nádeji, že Juro už v Devínskej nebude?
„Leila, tvojej paničke šibe,“ oznámila som psovi. „Načisto jej preskočilo, keď sa tak bojí stretnutia s nejakým chlapom.“
Juro ma nedočkavo prezvonil a Tina odpísala, že tak tomu sa povie pech a mám sa držať, nech sa rozhodnem akokoľvek. A tak som sa teda zhlboka nadýchla a Jurovi napísala:
„Nie som doma, sme vonku s Leilou, na Waitovom lome. Ale už sa vraciame, asi za dvadsaťpäť minút prídem... Vraj náhoda, to ti tak verím! :P“
Aj Tine som dala vedieť, že idem do jamy levovej, plus som sa nezabudla márnivo posťažovať, že som strapatá ako baba Jaga a oblečená v príšerných teplákoch s ružovo-fialovým vrškom.
„Ber to pozitívne, ak sa mu zapáčiš aj v tomto, tak to už je čo povedať. :D“ podpichla ma, a ja som opäť lietala medzi uvoľnenosťou a nervozitou. Leila sa každú chvíľu zastavovala, aby si niečo oňuchala a označkovala rajón, hoci som ju nervózne súrila.
„Nezdržiavaj, čaká nás nový kamarát,“ dohovárala som jej, keď sme sa objavili pred sídliskom v Dendroparku, kde som sa už obzerala na všetky strany, či ho niekde neuvidím. Čo krok, o to viac mi bilo srdce. Čím bližšie bol náš panelák, tým väčšmi som sa nádejala, že sa predsa len minieme. Všetku nádej však rozmetala ďalšia Jurova esemeska, po ktorej som musela vynaložiť všetky sily, aby som sa ovládala.
„Obzeráš sa, čo? :D“
„Takže už nás vidí,“ zašomrala som, pritiahla si Leilu, aby som mala aspoň nejakú oporu, a prestala sa obzerať. V diaľke som zazrela nejakého chlapa, na ktorého som zaostrila, ale vzápätí usúdila, že to nie je on. Došli sme až na hlavnú cestu, kde som už úplne zmätene uvažovala, kde, dopekla, je, keď ma očividne už dávno sleduje. Nechala som prejsť tri autá a chystala sa prebehnúť na druhú stranu, keď z toho tretieho niekto vystúpil.
Bol to on, Juro, človek, na ktorého som za dva mesiace minula celý majlant, ktorý mi bol cez písmenká taký blízky ako asi nikto, dokonca ani Majo nie. Vyzeral presne ako na fotke. Až na to, že tentoraz to nebol statický záber, ale živý človek, ktorý sa ku mne blížil so širokým úsmevom na tvári a v ruke držal bonboniéru. Usmiala som sa aj ja.
„Takže sa predsa stretávame v deň mojich narodenín,“ prehodila som a podala mu ruku.
„Vidíš... Ale ver mi, nebolo to náročky, sám tomu neverím,“ presviedčal ma.
„Hmm,“ zatvárila som sa pochybovačne. „A Maťo je v aute?“ skúmavo som sa zahľadela do odparkovaného modrého Renaulta Mégane.
„Nie, odišiel do firmy v kolegovom aute,“ vysvetlil. „Ty mi skrátka neveríš, ale to nevadí,“ podpichol ma s úsmevom. „Tak, všetko najlepšie, Liv,“ opatrne ma objal a pobozkal na líce. Prekvapene som prijala veľkú bonboniéru Merci a úprimne poďakovala.
„To si vážne nemusel.“
„Ja viem. Ale chcel som. Takže... toto je Leila?“ pozrel na kólinku, verne sediacu pri mojom boku. Zohol sa k nej, dal sa oňuchať, a potom ju vyhladkával, čo sa jej očividne páčilo. Nadvihla som obočie so slovami, že voči cudzím býva rezervovaná.
„Ale ja nie som cudzí, vieš?“ smial sa Juro. „Hmm... nemôžem ťa niekam pozvať?“
„Ehm,“ zajachtala som sa. „Pred šiestou mám prednášku, neviem, či by som to stíhala.“
„Hodím ťa do školy,“ navrhol suverénne.
„A ty vari nie si v práci?“ podpichla som ho tentoraz ja.
„Som. Ale tú chvíľu bezo mňa prežijú.“
„Jasné, veľký šéf si to môže dovoliť,“ pokračovala som v snahe nadobudnúť stratenú pôdu pod nohami. Juro sa naozaj na pár sekúnd zháčil, ale nakoniec sa vynašiel: „No... Ale od Belmonda mám ďaleko.“
Vyprskla som do smiechu a on so mnou. Leila prekvapivo vyskočila a oprela sa o Jura, čím sa dožadovala...

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x