bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Klub bitkárov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Klub bitkárov

Bezmenným rozprávačom kultového románu Klub bitkárov je mladý muž, ktorý má ubíjajúcu prácu a trpí nespavosťou. Úľavu hľadá na stretnutiach podporných skupín pre pacientov postihnutých ťažkými chorobami, kde predstiera, že je jedným z nich.
Všetko sa však dramaticky zmení, keď na stretnutia začne chodiť Marla, mladá žena, ktorá tiež predstiera choroby. Na scénu zakrátko prichádza záhadný a charizmatický Tyler Durden.
Rozprávač a Tyler Durden založia tajnú organizáciu, klub bitkárov, ktorý sa riadi pevnými pravidlami. V suteréne barov sa po večeroch schádzajú muži, vyzývajú sa navzájom na súboj a bijú sa, „dokedy je to nutné“.
Tyler sa chystá zraziť na kolená civilizáciu so svojou armádou tých, čo sa vzbúrili proti sivej každodennej existencii. Rozprávač je jediný, kto s ním môže bojovať. Ale aké má šance? Rozvíja sa podivný trojuholník lásky a nenávisti. A temná hra, ktorá možno nie je hrou...

Z anglického originálu Fight Club (W .W. Norton & Company, New York 2005) preložil Vladislav Gális.

Dostupné verzie titulu

Klub bitkárov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Klub bitkárov

Originálny názov: Fight Club

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prvé pravidlo klubu bitkárov: O klube bitkárov sa nehovorí. (Lenka Šišmičová, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si vybrala v knižnici podľa názvu, pretože som práve nemala náladu na romantiku. Vybrala som si správne, v tejto knihe by som romantiku hľadala asi márne. Rozrpávač, ktorého nikto neosloví menom, žena Marla, ktorá zasiahne do jeho života len tým, že začne chodiť do podporných skupín a Tyler, muž, ktorý príde s nápadom založiť klub bitkárov. Táto kniha sa ťažko opisuje... Ako som ju čítala, tak som čakala, čo sa stane. Kniha bola občas drsná, pri opisovaní, čo robil Tyler vo svojej robote, čo robili rozprávač spolu s Tylerom ako čašníci (veru som si pomyslela, či sa to nemohlo stať aj v nejakej reštaurácii-dúfala som, že nie), pri opisovaní bitiek a následne pri vytváraní organizácie, ktorá svojimi výpadmi pustošila mesto. Napäto som sledovala hlavnú postavu pri hľadaní Tylera, ktorého zrazu nebolo, pri jeho nájdení a pri vynorení sa vysvetlenia, ktoré mi prevrátilo celé čítanie naruby. A prevrátilo to naruby aj život rozprávača. No čo to bolo za "tajomstvo", to si budete musieť prečítať samy. Čítanie to naozaj bolo skvelé, nedokážem opísať všetko, čo sa tam stalo a neprezradiť dopredu dej, preto sa na to musíte vrhnúť samy :) Ja sa chystám aj na film natočený podľa tejto knihy, ale kniha je predsa len kniha :)

Kniha čo milo prekvapí! (Peter Šufliarsky, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Film s Bradom Pittom, FIGHT CLUB je naozaj nedoceneným kúskom. Možno Vás podaktorých prekvapí, že vznikol na motívy knihy Chucka Palahniuka. Klub bitkárov pokladám za jeden z najoriginálnejších filmov vôbec. Aká je potom kniha? Odpoveď je jednoduchá. Jedná sa o ďalšiu knižnú predlohu, ktorá prekonala film. Avšak nájdete tam množstvo odlišností a oveľa rozvinutejší príbeh! Je napísaná spôsobom, ktorý bude vyhovovať azda každému. Zľachka písaný thriller je poprepchávaný zaujímavými myšlienkami a úvahami, ktoré stoja za povšimnutie. Kniha sa dá čítať určite viac krát s tím, že na druhý pohľad ju budete vnímať ešte intenzívnejšie. Ak ste videli skôr film,nezúfajte ostanete milo prekvapený pretože sa veľmi rýchlo necháte strhnúť Chuckovim štýlom... takže ako hovorí predmet správy - JE TO KNIHA, KTORÁ PREKVAPÍ V TOM NAJLEPŠOM SLOVA MYSLE!

Klub bitkárov (Jozef KURIC, 13.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Palahniukov „Klub bitkárov“ (Fight Club) som prvýkrát čítal už dávnejšie. Vtedy som ho však jednoducho iba skonzumoval, hnaný pocitom, že v zástupe čaká ešte mnoho ďalších kníh. Uvedomil som si však, že niektoré knihy si zaslúžia aj ďalšie šance. Tak som sa nedávno vrátil aj ku „Klubu bitkárov“ (Fight Club), ktorý vyšiel prvýkrát u vás aj v slovenskom preklade. Táto kniha si naozaj zaslúži opakované čítanie, pretože skrýva mnoho skvelých myšlienok, ktorým dominujú hlavne úvahy o slobode. Hlavný hrdina je ekonomicky a politicky slobodný mladý muž, ktorý sa však nedokáže vysporiadať so stále väčšou neslobodou ducha. Zdrojom tejto neslobody je upätosť na konzum, ktorá mu dokonca spôsobí chronickú nespavosť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Prvé pravidlo klubu bitkárov: O klube bitkárov sa nehovorí
Druhé pravidlo klubu bitkárov: O klube bitkárov sa nehovorí
Tretie pravidlo klubu bitkárov: Bijú sa vždy dvaja
Štvrté pravidlo klubu bitkárov: Vždy prebieha len jedna bitka
Piate pravidlo klubu bitkárov: Protivníci sa bijú bosí a do pol pása nahí
Šieste pravidlo klubu bitkárov: Bitka trvá, dokedy je to nutné

O klube bitkárov sa nehovorí, len tých päť hodín od druhej do siedmej v nedeľu ráno, inak klub bitkárov neexistuje.
Keď sme s Tylerom vymysleli klub bitkárov, ani jeden z nás nemal za sebou jedinú bitku. Kto sa ešte nikdy nepobil, má pochybnosti. Či sa nezraní, čo je vôbec schopný druhému vykonať. Ja som bol prvý, ktorého sa Tyler vôbec odvážil spýtať, a boli sme vtedy obaja opití v bare, kde to bolo každému fuk, a tak Tyler povedal: „Chcem od teba jednu láskavosť. Chcem, aby si mi vrazil najsilnejšie, ako vieš.“
Nechcel som, no Tyler mi to všetko vysvetlil, že nechce zomrieť bez jaziev, že už nemieni len zízať, ako sa bijú profíci, a že sa chce dozvedieť niečo o sebe.
O sebazničení.
Mne vtedy vlastný život pripadal akýsi príliš úplný a možno treba všetko rozbiť, aby sme zo seba vybudovali niečo lepšie.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x