bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krstný otec, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krstný otec, 3. vydanie

Toto vydanie je, bohužiaľ, vypredané.
Našťastie už máme aj nové vydanie, ktoré je dostupné TU.

 

Témou svetoznámeho románu Maria Puza je gigantický rast a koncentrácia moci newyorského podsvetia a jeho styky so slávnym spevákom a filmovým hercom, ktorý nesie neodmysliteľné črty Franka Sinatru. Tento román položil základy spisovateľovej budúcej literárnej sláve.

Krstný otec, hlavná postava, je vodca tajnej organizácie, no ako človek je sympatický a svojím spôsobom aj spravodlivý. Zo svojho sídla na Long Islande spravuje obrovskú ríšu, podsvetie, ktorému podliehajú stávkové kancelárie, odborové zväzy, hazardné herne, pašerácke organizácie a skupiny vydieračov. Najmocnejší a najbohatší Američania sa pred ním trasú, lebo jeho vplyv siaha do všetkých oblastí amerického života – od polície a tajnej služby až k finančným magnátom.

Dej románu je rozvetvený: sledujeme tu osudy chránenca bandy, slávneho speváka, priebeh i stroskotanie viacerých manželstiev, životné úspechy jednotlivcov a ich sklamania. A tak sa v tejto „americkej ságe“ prelína svet najmodernejších technických zázrakov s feudálnym svetom násilia a krvnej pomsty – neprikrášlená a autenická tvár Ameriky, napísaná so znalosťou prostredia a zmyslom pre gradáciu deja.

Z anglického originálu The Godfather (G. P. Putnam’s Sons, New York 1969) preložila Tatiana Ruppeldtová.

Detaily o knihe

Názov: Krstný otec, 3. vydanie

Originálny názov: The Godfather

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Alfa-omega "mafianskych knih" (Roman, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kazdy, komu sa pacia knihy z mafianskeho prostredia si jednoducho musi precitat tuto knihu. Ide o vynikajuco, lahko, zrozumitelne napisanu knihu, ktorej nechyba vynikaju pribeh a zapletka. Mam od Puza vsetky knihy, no tento kusok je pravom povazovany za jeho masterpiece. Ked si niekto pozrel film a mysli si, ze bol vynikajuci a to mu staci, myli sa. Mal by si poctivo precitat aj tuto knihu, nakolko viacere veci vo filme nie su opisane tak podrobne ako v knihe (ako to uz zvycajne byva). Jednoznacne odporucam!

Ponuka, ktorá sa neodmieta! (Barbara Prílepková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krstného otca som prečítala niekoľko krát a ešte veľa krát prečítam! Ten príbeh je jednoducho po každý krát pútavý. Túto knihu by "zhlitol" aj človek, ktorý sa s knihami veľmi nekamaráti. Som rada, že táto kniha zdobí moju knižnicu. je to best!

Najlepšia kniha (Jana Vieriková, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jednoznačne najlepšia kniha ktorú som kedy čítala. Autor je skutočný majster pera, čítala som ju už niekoľko krát a stále v nej nachádzam čosi nové stále s napútím čakám čo sa stane!Nemôžete sa od nej odtrhnúť! :) Je to ten druh knižky pri ktorej nemusíte spať ani jesť :)

Kniha, ktorú si jednoducho každý musí prečítať. (Dominika, 20.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý kto čítal Krstného otca, povie, že to jednoducho musíte prečítať. Kým som nevedela o čom to je, bola to pre mňa len "trapná mafošská kniha". Ako veľmi som sa mýlila! Okrem toho, že autor má talent, aký sa málokrát vidí, resp. číta, je to fakt zaujímavé!! Miestami som až vykríkla od strachu, resp. prekvapenia :) Drsný svet podsvetia, ktorý budovala sicílska rodina v Amerike po druhej svetovej vojne. Knihu som prečítala najmä kvôli frajerovi a neľutujem! Ale film, ktorý je síce trojdielny a asi jeden z mála, ktorý je obsahovo skoro úplne totožný s knihou, sa mi vôbec nepáčil. Don, ktorý predstavuje charakter, osobnost! mal v angličtine úplne smiešny hlas, ktorý jeho SILU a MOC degradoval. Aj keď v tomto by so mnou málo ľudí súhlasilo...takže knihu určite ODPORÚČAM!! :)

Ponuka, ktorá sa nedá odmietnuť (Maximilián Lamanec, 26.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hodnotenie vrelo odporúčam je pre túto knihu nepostačujúce, ba povedal by som, že jej krivdí. Keď sa mi prvýkrát táto kniha dostala do rúk, bol som ešte v eufórii, ktorú vo mne vyvolal film. Túto knihu som si trikrát vypožičal z knižnice a odkedy som si ju kúpil už som ju dvakrát prečítal. Je dokonalá vo všetkých smeroch. Autor výborne vykresľuje a charakterizuje postavy a dej. Dokonalá gradácia deja spôsobila, že som knihu nemohol pustiť z ruky ani keď som išiel na mieto, kam aj králi chodia pešo. Jednoducho táto kniha vo mne nechala hlboký dojem a je to moja najobľúbenejšia kniha, ktorú som doteraz čítal, a to som prečítal už veľa kníh. Myslím si, že by ste si ju určite mali prečítať.

Pre mňa jeden z klenotov svetovej literatúry (Mária Klapáková, 23.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Román od Maria Puza sa mi prvý raz dostal do rúk až teraz, aj keď patrí medzi svetovú klasiku. Autorove majstrovské písanie na mňa urobilo veľký dojem. V poslednej dobe som prečítala niekoľko diel tematicky sa zaoberajúcou mafiou od rôznych autorov. Puzo je jednoznačne najlepší. Vynikajúco stvárnil charaktery postáv. Veľmi sa mi páči stvárnenie Michaela Corleoneho. Jeho nevinnosť, nežnosť, jemnosť a dobrosrdečnosť sa postupne premenia na tvrdosť, priebojnosť, nekompromisnosť, pomstychtivosť s túžbou po moci a s odhodlaním chrániť rodinu. Veľmi zaujímavo stvárnil aj samého dona, krstného otca. Najviac ma očaril svojím prístupom k riešeniu konfliktných situácii a obchodných záležitostí. Nikdy sa nevyhrážal, nedával zlosť najavo vonkajšími prejavmi. Všetko riešil s chladnou hlavnou, pričom využíval svoju neuveriteľnú inteligenciu. Správal sa ako ozajstný chlap, za každých okolností. Dokonca aj vtedy, keď prišiel o syna. Aj ženy si v tomto románe zaslúžia pozornosť. Najmä Kay Adamsová. Odhodlaná, odvážna a inteligentná žena verne čakajúca na svoju lásku vstúpiac do cudzieho sveta dovtedy pre ňu úplne neznámeho. Mňa najviac ohromila jej vernosť jednému mužovi. Čakajúc naňho (2 roky) vo všetkej počestnosti s vidinou neistej budúcnosti či vôbec ešte niekedy budú spolu. Takáto žena musí mať veľmi pevnú vôľu. Puzo veľmi autenticky charakterizuje život mafie. Je neuveriteľné kam až siaha ich vplyv, ovládanie a diktovanie kolobehu života na celom svete. Vo svojom diele skvele vystihuje ich spôsob zarábania peňazí a rozširovania majetkových pomerov. Mne sa najviac páči ich princíp zaobchádzania so zamestnancami. Ten kto pre nich pracoval, vždy dostal zaplatené za svoju vykonanú prácu. Veľmi si vážili lojalitu svojich pracovníkov a za to boli aj patrične odmeňovaní. Žiadne vykorisťovanie a zlé zaobchádzanie. Je pravda, že zrada bola veľmi prísne trestaná, ale prejavená úcta a vernosť vysoko cenená.

Najlepšia svojho žánru? Určite. (Erik Papík, 2.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takže, začnem tým, ako som sa ku knihe dostal. Dostal som ju za komentár na buxe(ďakujem Bux ;)) a moc nádejí som jej nedával. Mafia? Vôbec ma nezaujímala, ale túto knihu mi každý odporúčal, tak prečo jej nedať nádej? Hneď na začiatku si môžete urobiť predstavu o vláde v New Yorku. Ak ste si predstavovali mafiánov ako mužov, ktorí bezdôvodne strieľajú ľudí na ulici, určite svoj postoj zmeníte. Sicílsky prisťahovalci sa uplatnili najlepšie ako vedeli. Zakladali rodiny. Na čele každej rodiny stojí „Don“(krstný otec). Násilie napravujú tak, že ho sami páchajú, pretože na vládu a súdy sa spoľahnúť nedá. A tak sa prefíkaní ľudia ako don Corleone, chopia vlastnej spravodlivosti. Jedna z najzáujmovejších vecí na tejto knihe je tá, že autor sa pred Vami nesnaží nič skryť. Práve naopak. Ukáže Vám scénu z prítomnosti, a potom sa vráti trocha do minulosti, aby ste plne pochopili motívy a zmýšľanie postáv. Nahliadnete aj do podsvetia Hollywoodu a Las Vegas. Ďalšia vec, čo sa mi veľmi páčila, je takzvaný „blesk“. Keď sa jedna z hlavných postáv zamiluje, Mario Puzo to opíše, akoby Vás trafil „blesk“. Ešte som nečítal lepší opis lásky na prvý pohľad. Postáv je trocha viac a možno budete mať zo začiatku v nich guláš, ale časom si na všetky zvyknete. Na záver by som chcel povedať, že táto kniha patrí medzi TOP bestsellery... a po právu. Určite si ju kúpte, nesmie chýbať v žiadnej knižnici. Odporúčam!!!

vynikajuca (Dana, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dlho zháňala, pretože som dostala na ňu veľa odporúčaní. CHcela som ju mať v knižnici. V podstate som riskovala, že sa mi nebude páčiť, ale opak je pravdou. Táto kniha je naozaj veľmi zaujímavá a pútavá a aj keď som neni čitateľ mafiánskych kníh pri tejto knihe som sa ani chvíľu nenudila a jej hrdinov som si veľmi obľúbila. Po prečítaní som MUSELA vidieť film - hlavne kvôli stvárneniu postáv, ktoré boli mimochodom "podľa mojich predstáv". Knihu teda doporučujem čitateľom všetkých žánrov, nie je to len "mafianka", ale je aj o hodnotách, láske a sile osobnosti.

Iba v superlatívoch! (Mirka, 13.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nepoznám nikoho kto by túto knižku ohodnotil ako priemrnú alebo zlú. Čítala som ju niekoľkorát a vždy ma uchvátila rovnako. Napätie hodné mafianskych príbehov mi nedovolilo odtrhnúť sa od čítania kým som neskončila. Toto dielo je presne tá knižka, ktorú dočítate noci aj ked ráno skoro vstávate do práce. Okrem mafianskeho chlanokrvného zabíjania je však príbeh aj o dôležitom rodinnom zázemí. Čo je prekvapujúce, je filmové spracovanie, ktoré je rovnako kvalitné ako samotná knižná predloha. Ak si lámete hlavu s darčekom pre muža s náročným čitateľským vkusom alebo naopak, chcete svoju silnú polovičku naučiť na relax pri knižke, Krstý otec je ideálne dielo. V každom prípade, Puzo je kvalitným autorom a tento vrchol jeho tvorby by nemal chýbať v knižnici žiadneho vášnivého milovníka dobrej knihy. ODPORÚČAM!!
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

O pol hodiny po streľbe na otca Sonny Corleone mal v rýchlom slede päť telefonátov. Najprv mu volal detektív John Phillips, ktorý bol na rodinnej výplatnej listine a sedel v prvom aute tajných na mieste atentátu. Prvé, čo povedal do telefónu, bolo: „Poznáte môj hlas?“
„Jasné,“ odvetil Sonny. Práve sa zobudil.
Phillips povedal rýchlo a bez úvodu: „Niekto postrelil vášho otca pred jeho podnikom. Pred pätnástimi minútami. Žije, ale je ťažko ranený. Idem teraz do nemocnice pomôcť pri výsluchu vášho otca, ak bude môcť hovoriť. Ostaňte doma. Budem vás informovať.“
„Ďakujem,“ povedal Sonny. Príďte sem zajtra ráno presne o ôsmej. Dostanete odmenu.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x