bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Priateľ do dažďa

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
Formát: E-KNIHA
cena od:
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Priateľ do dažďa

Keď Emmi Rothnerová zašle omylom svoj e-mail na adresu Lea Leikeho, netuší, že je to začiatok čoraz dôvernejšej mailovej korešpondencie. Hoci ani jeden z nich nehľadá partnera, po istom čase netrpezlivo čakajú na odpoveď toho druhého, začínajú byť závislí od svojich mailov, až sa nakoniec musia zamyslieť, čo ich k sebe priťahuje.
Zdá sa, že je iba otázkou času, kedy sa stretnú, ale ani jednému sa do toho nechce, preto stretnutie neustále odkladajú. Navyše Emmi je šťastne vydatá a Leo sa spamätáva z rozchodu s priateľkou.

Autor podmanivo zobrazuje postupné, úprimné, hlboké zblíženie dvoch ľudí a ich strach zo skutočného stretnutia tvárou v tvár.

Detaily o knihe

Názov: Priateľ do dažďa

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

výstižné... (Monika Bistáková, 10.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala pod stromček, ešte v čase, keď bola novinkou. Zaujímavo vyriešený štýl písania = formou mailov dvoch ľudí, ktorí hľadajú lásku, alebo iba zábavu? V každom prípade prečítané hneď :) a nevedela som sa dočkať pokračovania..

relax (Janka Brišová, 16.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
knihu som dostala a najskor sa mi zdala nezaujimava, ale potom prezivanie hlavnych hrdinov vtiahlo do deja. Oddychove, zaujimave citanie a tesila som sa na pokracovanie.

Kniha (stanka, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som sa dlho odhodlávala začať čítať , až nakoniec nastala situácia, že naozaj nebolo po čom siahnuť, tak prišiel rad aj na ňu. Nelákala ma ani názvom, ani obálkou, ktorá pôsobí veľmi lacno. Takže večer , po prečítaní povinnej rozprávky deťom / musím pri nich čakať, kým syn zaspí,lebo mi uteká z postele/ som ju s nulovým očakávaním otvorila. Už po niekoľkých stranách vo mne vzrástla zvedavosť a autorovi som sa v duchu ospravedlnila za podceňovanie. Po hodine som mala chuť nazrieť do svojej mailovej schránky / boli tam bohužiaľ len ponuky na vianočné výpredaje/ , po ďaľších dvoch som sa zaprisahala, že si predplatím časopis,ktorý následne sa budem skomoleninami mailoviek pokúšať zrušiť v nádeji, že existuje aj slovenský Leo, ktorý mi bude po celý rok písať a zbožňovať ma. Dočítala som o pol tretej nad ránom, a nevyspatosť nevnímam ,pretože mám plnú hlavu toho,pre mňa nevydareného záveru... A preto , ešte plná emócií a krivdy žiadam o uistenie, že kdesi existuje pokračovanie tohto príbehu, pretože ja, veľký realista a pragmatik žiadam o šťastný happyend ako z rozprávky. a ako posledné urobím, že pošlem hromadný mail svojim priateľkám nech si túto knihu bežia kúpiť. Som plná emócií a rôznych druhov pocitov, dávno vo mne toľko kniha nezanechala. odporúčam.

pribeh z reality (Denisa, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala ako darček. Ale poviem Vám, že je super! Ja sama som sa spoznala s priateľom cez internet a myslím si, že v dnešnej modernej dobe to nie je nič nezvyčajné, práve naopak. A práve o láske cez internet je tento príbeh. Rozhodne sa oplatí prečítať, dej Vás unesie do ríše lásky a nečakaných vyznaní cez emailovú komunikáciu...zabudnete na stres a po prečítaní aj vy budete chcieť zažiť takú lásku! Vrelo odporúčam!:)

Nečakala som to (Dominika, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som knihu mala doma a nechcelo sa mi pustiť do nej, včera som to však zmenila, prečítala som ju behom pár hodín a dnes vo mne pretrvávajú tie silné pocity, čo som z nej mala. Nečakala som to vôbec. Dá sa povedať, že sa ma ozaj dotkla táto kniha. Neviem to ani opísať slovami. Myslím, že je to kniha ako stvorená pre dnešnú dobu, určite chytí za srdce každého, kto zažil ten pocit spriaznených duší pri písaní si s neznámym človekom na internete. Pre mňa sú emaily ako listy. Nevedela som, že je aj druhý diel, kedže prvý mám z knižnice, kúpim si ho spoločne s druhým. Toto je jedna z kníh, ktoré chcem vo svojej knižnici. Odporúčam-

:) (Veronika Čonková, 1.5.2014) Odpovedať

Knižka Priateľ do dažďa je knižka, ktorú prečítate tak rýchlo, že ani nebudete vedieť ako. Ja som ju síce čítala po španielsky a preto mi to trvalo trošku dlhšie, ale len trošku, lebo som niekedy musela aj zalistovať v slovníku :) Číta sa to rýchlo, lebo ide o e-mailovú komunikáciu a vždy keď som si povedala, že už dosť, tak som musela ešte jednu správu a o chvíľu už bol koniec knihy :) Verííííííím, že niečo také ako v tejto knižke sa aj naozaj môže stať, pretože ja som sa s mojím priateľom tiež takto zoznámila, cez internet a funguje nám to už 5. rok a zaľúbili sme sa do seba bez toho aby sme sa naživo videli :) Potom ako som dočítala knižku, zistila som, že je aj druhá časť a netuším ešte ako ich vzťah dopadne, ale ja vždy čakám happy end nech sa deje čokoľvek :) Knižku odporúčam tým, ktorí majú radí lásku, napätie a humor!

Moja prvá (Simona Šatarová, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá prečítaná kniha a vôbec ale vôbec neľutujem že som si ju kúpila pretože ma len naštartovala a dokázala že aj čítanie môže byť príjemné a oddychové :) Páčil sa mi štýl akým je kniha napísaná, páčil sa mi príbeh dvoch ľudí :) Kniha má u mňa doma špeciálne miestečko medzi tými NAJ ;)

Na voľné chvíle :) (Marianna, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavé, ľahké, nenáročné čítanie. V dnešnej dobe, keď svetom vládne internet a hlavne chatovanie, mailovanie a komunikácia cez rôzne sociálne siete, by som povedala, že je to veľmi aktuálna kniha. Doporučila by som ju prečítať si hlavne tým, ktorí tiež patria medzi skupinu každodenne chatujúcich a možno po prečítaní aj druhej časti SIEDMA VLNA prídu na to, čo všetko môže človek stratiť takýmto nerozvážnym konaním...

neverila som (Lenka Farkašová, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som našla u kamarátky v poličke, prečítala som si obsah a hneď ma zaujal obsah, avšak neverila som čo môže byť na nej také skvelé, že sa stala svetovým bestsellerom. No po 20 stranách som to pochopila. Nechala som sa vtiahnuť do deja a doslova som s nimi prežívala celé ich rozhovory, spolu s nimi som sa bála ich prvého stretnutia a držala im palce aby skončili spolu... Neverila som tejto knihe a nakoniec som bola smutná, že sa to už skončilo a som pevne rozhodnutá prečítať si aj 2. časť!

Choďte do toho! :) (Kata, 2.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som požičala kamarátke po tom, ako mi povedala, aby som jej odporučila niečo dobré, oddychové, čo zapadne do dovolenkového programu. Pozrela som sa do svojej knižnice a pri pohľade na Priateľa do dažďa som vedela, že toto je tá pravá dovolenková kniha, ktorá sa jej bude zaručene páčiť. Vrátila mi ju vysmiata so slovami: "Nič nie je lepšie, ako čítať cudziu poštu." A povedala to veľmi výstižne. Aj preto je kniha nesmierne pútavá, pretože vo vás vyvoláva dojem, že skutočne čítate niečie ľúbostné dopisy (emaily), no zároveň sa nemusíte báť, že by ste tým zhrešili. :) Priateľ do dažďa je román, ktorý vás núti čítať. Stanete sa jeho obeťou, všetko okolo vás prestanete vnímať a budete sa sústrediť len na riadky pred vami.

dobré (jana lascsáková, 14.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
veľmi zaujímavé, ako sa z meilovej korešpondecie stane pútavé čítanie, ktoré ma natoľko vtiahlo do deja, že som na chvíľu zatúžila byť tou istou hrdinkou, dostávať také krásne meilíky a tak na ne čakať a tak sa z nich tešiť, ako Emmi...krásna kniha, už sa vrhám na druhý diel...

odporúčam (veronika hertlova, 21.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som včera takpovediac zhltla behom popoludnia, príjemné,ľahké čítanie - už sa teším až mi dorazí druhý diel :-)

Táto kniha ma dostala (Sára Rusnáková, 12.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľa sa o nej hovorilo a možno aj preto sa mi do nej nechcelo. Chyba. Od prvých riadkov som sa bavila a okamžite ma to vtiahlo. Hra so slovíčkami, vetami, ich významom, skrytým či zjavným. Zároveň bolo z toho cítiť hravosť, nehu, neuveriteľnú fantáziu. Neskutočné, koľko toho dokážu slová - v pozitívnom slova zmysle - keď sú správne zvolené a prichádzajú naozaj v ten správny čas. Dlho som si s takou chuťou nečítala knihu. Hltáte jednu stránku za druhou, vnárate sa do rozhovoru dvoch postáv, ktorý plynie tak ľahko, vtipne, zaujímavo a postupne zisťujete ako všetko do seba zapadá. Ako tá správna skladačka. Mail za mailom, iskrivé dialógy, virtuálne doťahovanie, erotický náboj. Najkrajšie je na tom to postupné zbližovanie dvoch úplne cudzích ľudí, ktorí si zrazu chýbajú a sú na sebe závislí. Všetko je však v rovine úprimnosti, hlbokých priateľských citov, až...Nebudem viac prezrádzať, rozhodne stojí za prečítanie!

pekná (Alica, 9.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha by bola úplne perfektná, keby sa o nej toľko nehovorilo. Tým som od nej očakávala viac. No aj tak sa mi páčila, je to také ľahké, príjemné, oddychové čítanie a skončila zaujímavo a som zvedavá na pokračovanie.

kniha na relax (Mária Kuncová, 19.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha je veľmi dobra na relax...ľahký štýl písania..Kniha o vzťahu dvoch inteligentných ľudí s racionálným záverom. Pri každom ich dialogu mi buchalo srdiečko asi tak ako hl. hrdinom :))) určite prečítam aj druhý diel :)

Prijemne prekvapenie (Karolína, 12.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola pre mňa naozaj veľmi príjemným prekvapením. Nevedela som si predstaviť, ako sa môže čítať román zložený len z emailovej komunikácie. Ku podivu ma to chytilo tak, ze som nevedela presttať čítať a záver ma trochu prekvapil, ale asi sa ani iný nečakal.
Všetky komentáre (16)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x