bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kniha duší

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.06.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kniha duší

Ten, kto pozná tajomstvo života a smrti, má moc.

Kniha duší je voľným pokračovaním úspešného bestselleru Knižnica mŕtvych. Opäť sa stretáme s Willom Piperom, teraz už bývalým agentom FBI, ktorého život významne ovplyvnil spletitý prípad Posledný súd. Vďaka nemu sa nielen oženil s bývalou partnerkou Nancy, ale po podpísaní dohody o mlčanlivosti aj predčasne odišiel do penzie. Je učenlivým otcom šesťmesačného Phillipa a usiluje viesť pokojný rodinný život. Jedného dňa si všimne, že ho sledujú dvaja muži v prepychovom obytnom autobuse s evidenčným číslom štátu Nevada. Tam sa nachádza Priestor 51 a Knižnica mŕtvych – supertajný projekt americkej vlády, ktorý súvisel s nedoriešeným prípadom Posledný súd. V tej chvíli Will ešte netuší, že sa doň znova zapletie. Na aukcii sa totiž objaví stratená kniha s vročením 1527, o ktorú má odrazu záujem akosi priveľa ľudí!
Shakespeare, Ján Kalvín, Nostradamus – slávne osobnosti histórie prostredníctvom záhadných indícií vstupujú do súčasnosti, v ktorej opäť ide o život ľuďom verným pravde. Mocní tohto sveta totiž chcú údaje z Knižnice mŕtvych zneužiť na upevnenie politického vplyvu...

Z anglického originálu Book of Souls (Harper, An Imprint of HarperCollins Publishers, New York, USA) preložila Martina Zrubáková.

Detaily o knihe

Názov: Kniha duší

Originálny názov: Book of Souls

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (md, 29.8.2013) Odpovedať

Velmi, velmi zaujimave :)... Urcite ma tato kniha udrzala v napati takme do konca :)

super (dasenka, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to konšpiračná kniha,velmi sa mi páčila

dobre,velmi dobre (dasenka, 15.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
super,napinave,trochu vela postav ale da sa v tom vyznat.

lepšia (Gabriela, 17.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako voľné pokračovanie Knižnice mŕtvych má táto kniha bavila viac. Možno to bolo tým, že už som poznala hlavné postavy, teraz už bývalého agenta Willa, Nancy už ako jeho manželka, aj keď pribudli ďalšie, nie menej zaujímavé charaktery. Dej je znova postavený na prelínaní sa prítomnosti a minulosti, v ktorej prepojenie na Williama Shakespeara, Jána Kalvína a Nostradama nás stavia pred nástojčivé otázky...je to vôbec možné?, lebo uveriteľné to bolo, alebo sa autorovi podarilo napísať príbeh, pohrávať sa so situáciou, ktorá nie je až tak vzdialená od reality, v ktorej sa na nás valia "zaručené informácie" o konci sveta..aj keď sme už jeden prežili :-)

Super (Alexandra Halmová, 6.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je voľným pokračovaním Knižnice mŕtvych (ktorú som zatiaľ nečítala), ale asi nie je treba ju mať prečítanú, práveže som si pokazila prípadný zážitok, keďže už viem, ako skončí. Ako to už s podobnými konšpiračnými trilermi býva, úplne vás vtiahne do deja. Zo začiatku som ešte mohla čítať s prestávkami, ale postupne som už knihu nemohla odložiť. Prelínajú sa dve časové línie, jedna v minulosti (od nejakého 14. storočia po 16.), druhá v súčasnosti a autor zaujímavo zakomponoval skutočné udalosti z dejín do príbehu, až musíte uvažovať, či sa to tak naozaj nestalo.

skvelá kniha (Laura Adamkovičová, 14.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha ma naozaj oslovila. Zaujala najmä postavami z minulosti ako sú Shakespeare, Nostradamus alebo Ján Kalvín a útržkami z ich života. Prelínanie minulosti, v ktorej takzvaná Kniha duší vznikla, so súčasnosťou, v ktorej sa hlavné postavy knihy snažia dovtípiť, ako vznikla ma fascinuje. Nemohla som sa od nej odtrhnúť, pretože následnosť situácií a akcií v knihe bola veľmi napínavá, na jednej strane vhodná na nepretržité čítanie, na druhej sa však človek rýchlo dovtípil čo sa stalo v minulosti. Nepredvídateľná následnosť, aká býva u jednoduchých kníh tu nepripadá do úvahy. Táto kniha je naozaj zložitá a zaujímavá. Síce som sa na začiatku trochu strácala a prvé kapitoly ma trochu nudili, keď kniha nabrala obrátky a spád, nedokázala som prestať čítať. Odporúčam!

zaujimava kniha (Stanislava, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Shakespeare, Ján Kalvín, Nostradamus – slávne osobnosti histórie Mocní tohto sveta totiž chcú údaje z Knižnice mŕtvych zneužiť na upevnenie politického vplyvu... Zaujala ma tato kniha aj ked bola pisana dosť odbornym perom spisovatel...Využíva vela postav ,co mam rada a niekedy sa musite vratit na zaciatok a pozriet o kom vlastne pise(ktorej postave)...
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Medzi uvoľnenou doskou a bočným dreveným obložením zíval asi tridsaťcentimetrový otvor. Willovi sa z duše bridilo, že má doň strčiť ruku, najmä pri pomyslení na kolóniu netopierov, čo sa mu pohojdávala nad hlavou. Nemal však na výber, tak sa odovzdane zaškeril a šmátral v tmavom priestore.
Odrazu zacítil pod prstami niečo sklené, hladké a studené. Pevne tú vec schmatol a vytiahol na svetlo.
Stará fľaša.
Bola vyfúknutá z hrubého tmavozeleného skla do tvaru cibule s plochým dnom a horný koniec spevneného valcovitého hrdla mala zalepený voskom. Will podržal fľašu proti svetlu, bola však priveľmi tmavá. Zatrepal ňou. Vnútri niečo zahrkotalo.
„Dnu niečo je.“
„Tak do toho!“ pobádala ho Isabelle.
Will si sadol, fľašu prichytil medzi topánky a pomaly skrutkovačom odlupoval vosk, kým sa nezjavila korková zátka. Opatrne ju zatlačil do fľaše. Zátka spadla na dno.
Bez váhania obrátil fľašu hore dnom a silno ňou zatriasol.
Vypadla z nej pergamenová rolka a pristála mu v lone. Dva hárky pergamenu boli krehké a zožltnuté časom.
„Máme to,“ nadšene kývol hlavou.
Isabelle s trasúcimi sa rukami rozvinula pergameny a prebehla po nich pohľadom. Na jednej bol text napísaný rukou a na druhej tlačený.
„Je to ďalší list Edgarovi Cantwellovi,“ zašepkala. „Vytlačený text je titulná strana jednej veľmi starej a veľmi známej knihy.“
„Z ktorej?“
„Nostradamove proroctvá!“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x