bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Temnejšia stránka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Temnejšia stránka

Agentka FBI Smoky Barretová je tak trochu nevyspytateľná a záhadná – ako sérioví vrahovia, ktorým šliape na krk.
Keď ju a jej tím vyšetrovateľov povolá sám riaditeľ FBI k prípadu vraždy, ktorá sa odohrala počas letu z Texasu do Virgínie, vyšetrovatelia zažijú šok. A ďalšie prekvapenia nedajú na seba dlho čakať.
Agentka Smoky čoskoro zistí, že za vraždou stojí sériový vrah, ktorý má za sebou desivý počet vrážd a sústreďuje sa na ľudí s tajomstvami. A nie sú to obyčajné tajomstvá. Sú to tie najskrytejšie, najtemnejšie tajomstvá, pre ktoré vyhľadáva a likviduje svoje obete. Aj vinou internetu sa prípad dostane na verejnosť a hrozí, že vypukne hystéria.
To všetko sa odohráva v čase, keď sa agentka Smoky s námahou usiluje vychovávať svoju adoptovanú dcéru Bonnie. Aj agentka sa ocitne pod neuveriteľným tlakom a čelí obrovskému, zdanlivo neriešiteľnému problému.
Kto bude ďalšou obeťou? Lebo všetci máme svoje tajomstvá. Dokonca aj Smoky Barretová.

Z anglického originálu The Darker Side (A Bantam Book, Bantam Dell, a Division of Random House, Inc., New York, USA) preložila Lucia Nižníková-Kollárová.

Dostupné verzie titulu

Temnejšia stránka Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Temnejšia stránka

Originálny názov: The Darker Side

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Temnejšia stránka (Daniela, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala na narodeniny od kamarátov a hneď na druhý deň som ju mala prečítanú, a vôbec neľutujem :), je totiž úžasná. Príjemne sa číta - pútavý dej, postavy, zvraty. Brutálne opisy striedajú zamyslenia hodné pasáže, pri ktorých som sa musela zamyslieť často krát aj nad svojimi vlastnými tajomstvami. Myslím, že mnohí máme svoju temnejšiu stránku. Opisy a precízne vytvorené charaktery jednotlivých postáv, všade prítomné zlo, ale i čistá láska, či ducha plné témy zasahujúce až k polemike - to všetko a ešte mnoho viac zdobí túto knihu a činí ju tak jednou z najlepších detektívok a trilerov súčasne. Určite odporúčam kúpiť si túto knihu, neoľutujete.

super (Gabriela, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto vynikajúca kniha, ktorá ma všetko, čo skutočne dobrá detektívka ma mať, už na mňa čakala viac ako rok v mojej knižnici. Autorovu prácu som poznala z jeho predchádzajúcich dvoch kníh,ktoré u nás vyšli, takže som sa tešila na opätovné stretnutie s agentkou Smoky, ktorú jej honba za sériovým vrahom zavedie aj do spovednice. Ale nie preto, aby sa sama vyspovedala, ale pre podozrenie, že niekto zneužíva spovedné tajomstvá. Každý z nás ma aj temnejšiu stránku, s ktorou sa chce zdôveriť niekomu, kto jeho tajomstvo udrží, alebo si to zapíše do denníka. No ak sa objaví osoba, ktorá to zneužije, cítime sa ako obnažení, a to môžeme ešte hovoriť o šťastí, lebo obete z tohto príbehu neprišli len o svoje tajomstvá, ale aj o život. Smoky, už dvakrát sa takmer stala obeťou psychopata a pritom prišla o svoju milovanú rodinu, je fundovaná osoba, ktorá beštiu v ľudskej koži dokáže nájsť. Ak pri tom zažije aj trochu romantiky, nech, veď ona si to zaslúži. Dúfam, že ešte niekedy v budúcnosti budem mať tu možnosť prečítať si o jej ďalších prípadoch, s ktorými by jej pomahala Callie, Alana James

výborné čítanie (Martina Comorková, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvé dve knižky o agentke Smoky som mala vypožičané z knižnice a zrovna keď som si rezervovala túto, prišiel Bux s ponukou za 3€ - neváhala som a neľutujem - Cody McFadyen je majster pera a zápletky a hľavne oceňujem jeho schopnost opísať pocity a myšlienky postáv. Zaraďujem ho medzi mojich obľúbencov - jeho spôsob písania mi pripomína Patriciu Cornwellovú :O) Určite odporúčam

nazor (ifo2, 14.10.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
za 3eura som necakal taky pribeh popravde, autora ocenujem aj z vyberu temy v ktorej sa odohrava dej knihy o nevypovedanych tajomstvach v zivote ludi,dalej autora ocenujem aj za jeho kvalitny opis a vtip :D, dobre napisana kniha mozem odporucit

temnejsia stranka (Dana P., 29.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
K tejto knihe som sa dostala nahodou a lutujem, ze som tohto autora objavila az teraz. Autor napisal skvely pribeh o seriovom vrahovi a vyborne opisal zivot viacerych z obeti. Agentku Smoky a jej kolegov z FBI som si oblubila hned od zaciatku. Smoky ma za sebou strasnu minulost, ale otriasla sa a znova zacala bojovat s vrahmi a vdaka tomu, ze sa vie vcitit do myslenia vrahov je velmi uspesna v ich najdeni. Urcite sa oplati precitat si to.

Temnejšia stránka (Mária K, 28.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Cody McFadyen ma opäť nesklamal a napísal dielo, v ktorom nechýba napätie, akcia, dobrodružstvo. Je jednoducho skvelý. Vždy ma drží v napätí od úvodu až po samotný záver. Napísal to vynikajúco. Vie zaujímavo vystihnúť scény samotného zločinu a tiež vyšetrovanie, ktoré zveril do rúk Smoky Barretovej a jej profesionálnemu tímu. S pribúdajúcimi stranami vo mne rástla neutíchajúca zvedavosť. Podľa mňa je to jeden z mála autorov, ktorý sa vie geniálne pohrať so slovami a vytvoriť napínavý zážitok. Hlavnou postavou ma uchvátil. V prvom rade tým, že zvolil ženu a obdaroval ju krutým osudom. Vystihol ju ako človeka, ktorý v sebe ukrýva drsné ja, vrátane toho nežného. Akoby v nej prebýval kúsok chlapa. Autor vyskladal zaujímavý vyšetrovací tím. Oceňujem jeho rôznorodosť. Najviac sa zabávam na Callie. Jej humor je očarujúci. Zlozvyk každého oslovovať „mucinko“ mi vylúdi úsmev na tvári. A teraz k samotnému prípadu. Znova stavil na sériového vraha. Tým naznačil, že má pre nás pripravené napínavé vyšetrovanie. Každá obeť skrývala hrozné tajomstvo z minulosti a vrah o tom vedel. Čo dodať? Skvelý námet + šikovný autor = vynikajúci triler v tlačenej verzii.

viac ako dobré (milka, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalsí z príbehov agentky FBI Smoky Barretovej, ktorá popri odhaľovaní zverstiev masového vraha, bojuje aj s bežnými problémami v súkromnom živote. A asi práve preto je mi veľmi sympatická a nedám na ňu dopustiť. A nedám dopustiť ani na úžasný štýl Cody McFadyen, ako skvelo dávkuje napätie, brutalitu, hrôzu a konfrontuje to s ,,banálnymi" súkromnými problémami hlavnej predstaviteľky. Skvelé. Normálne som sa do toho príbehu vcítila a spolu s ňou hľadala východisko z bludiska. Smoky je sympoška a dostane vás svojou profesionalitou a ľudskosťou. Dostane aj sériového vraha? Prečítajte si aj vy túto napínavú detektívku a dozviete sa to.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V nočných hodinách, keď je každý sám, nám tieto tajomstvá klopú na dvere. Niektoré nahlas, iné potichu, vracajú sa, šepkajú, jačia. Ani zámka im nie je na prekážku; majú totiž kľúč. Zhovárame sa s nimi, úpenlivo prosíme, kričíme; túžime ich niekomu povedať, vytrhnúť si ich z hrude, aby sa nám uľavilo. Prehadzujeme sa v posteli, opíjame sa, odháňame ich od seba, vyjeme na mesiac. Potom príde brieždenie, utíšime ich, znova si ich zaženieme do kútika srdca a zo všetkých síl sa usilujeme žiť ďalej. Úspech tejto námahy závisí od povahy človeka a veľkosti tajomstva. Nie každý unesie pocity viny.
Mladý či starý, muž lebo žena, všetci máme tajomstvá. Toto ma naučil život, sama som to prežila a poznám to z vlastnej skúsenosti.
Hľadím na mŕtve dievča na kovovom stole a v duchu sa pýtam: aké tajomstvo, ktoré sa už nikto nikdy nedozvie, si v sebe nosila?

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x