bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Metro 2034

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Metro
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Metro 2034

Rok 2034
Svet je v troskách. Ľudia sa navzájom vyhubili. V mestách zničených rádioaktívnym odpadom sa nedá žiť. Za ich hranicami sa rozprestierajú vyprahnuté púšte a húštiny čudných zmenených lesov. Nikto netuší, aké tvory v nich žijú. Civilizácia zaniká. Kedysi dominantný ľudský druh upadá do zabudnutia a spomienky na jeho slávu blednú.
Od týchto udalostí ubehlo necelých dvadsať rokov, človek však už nie je korunou tvorstva. Druhy, ktoré vznikli v zamorenom svete, sú oveľa lepšie prispôsobené žiareniu. Éra ľudstva sa chýli ku koncu. Ostalo len málo tých, čo sa nechcú zmieriť s realitou, zopár desiatok tisíc. Bývajú v moskovskom metre, najväčšom protiatómovom kryte, aký človek vybudoval. V poslednom útočisku ľudstva, kde sa všetko podriaďuje jedinému: vôli prežiť.
Obyvatelia okrajovej stanice Sevastopoľskaja sa urputne bránia proti neustávajúcim útokom mutantov z povrchu. Odolávajú vďaka podpore centrálnych staníc metra a ostrieľaným, na všetko odhodlaným bojovníkom. Jedného dňa sa však preruší zásobovanie a telefónne spojenie prestane fungovať. Vyslaní prieskumníci sa nevracajú a mutanti z povrchu i temné sily z hlbín zeme stále útočia. Vetchý starec zo Sevastopoľskej a neznámy zabijak v službách stanice sa podujmú obnoviť spojenie a zachrániť ďalšiu obrannú baštu pred záhubou. Akú úlohu tu zohrá dievča zo zabudnutej staničky a prefíkaný flautista, ktorý sa pripojí k výprave po temných tuneloch?

Z ruského originálu Metro 2034 (Astreľ, Moskva 2009) preložil Filip Pacalaj.

Dostupné verzie titulu

Metro 2034 Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Metro 2034

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

metro 2034 (Pavol Melišo, 17.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nuž, v porovnaní z jednotkou nudnejšie, zato však prepracované postavy. Dej bol v pohode a spád tiež.

Kniha o človeku (Martina Farbiaková, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
"Jeho kniha nie je archa, iba malá papierová lodička, nemôže zobra na palubu všetkých ľudí. Ale Homér mal pocit, že sa mu podarilo zašifrovať medzi riadky čosi dôležité o človeku." - Tento úryvok z knihy presne vyjadruje môj názor na ňu. Autor sa nesnaží o nejaký monumentálny príbeh, hovorí len o človeku, o tom, že vždy sa nájdu ľudia dobrí, zlí, spravodliví, odvážni, extrémisti... Oproti Metru 2033 síce slabšia kniha, ale prečítať si zaslúži :)

Metro 2033 Metro 2034 (Jajo, 29.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa prvú knihu Metro 2033 som mala doma asi pol roka, kým som sa ju donútila vziať do rúk a začala ju čítať. Katastrofické sci-fi knihy nie sú pre mňa. No hneď ako som si prečítala pár strán, dej ma zaujal a už som ju z rúk nepustila. Vžila som sa do hlavnej postavy Arťoma, i keď som baba. Zažívala som s ním pocity hrôzy, strachu a beznádeje. Na druhej strane pocity odvahy, potreby pomôcť ľudom, ktorý prežili. Je zaujímavé žiť knihu, v podvedomí sa pohrávať s myšlienkami, ako by som reagovala ja. Boli chvíle, keď som sa bála aj ja, strhávala som sa pri najmenšom zašuchotaní. Pri konci prvej knihy som plakala pri rozuzlení. Preto som si hneď objednala druhú knihu, chcela som vedieť ako sa s tým všetkým vysporiada Arťom. Bola som trochu sklamaná a prekvapená, keď sa v dvojke neukázal. No zaujala aj tak. Príbeh ktorý zažijú ľudia celkom odlišní a dokážu spolu neuveriteľné veci. Sú tu viac opisované charaktery ľudí z metra, ich príbehy. Pri týchto knihách sa vynára otázka, Kam až sú niektorí ľudia schopní zájsť, čo dokážu obetovať? Môže sa to stať aj nám? A ako sa zachováme my? Dokážeme vôbec prežiť?

Odpoveď (Katarína Ončáková, 23.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, na elektronickej podobe pracujeme. Presný termín Vám teraz nevieme povedať.

E-book (R, 27.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
kedy bude na predaj v elektronickej forme?

Book2Look (Zod, 14.7.2011) Odpovedať

priemerná kniha
A ukážka Book2Look nebude? Nejako sa ste sa vykašľali na takéto super Book2Look, ukážky :-( Škoda, inde asi dlhšie ukážky Ikar už nemá?

Metro 2034 (T, 3.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
ja som sa pýtal už dávnejšie a povedali mi, že niekedy cez leto.. (možno sa to ale už zmenilo..)

M2034 (AnDy, 11.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mohli by ste , prosím , uviesť aj približný mesiac vydania ?
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Tam je! Aha! Pozerá na mňa!“
Ahmed zavýjal, akoby ho ktosi držal v pazúroch. Nikdy v živote tak nekričal. Samopal sa rozrapotal a zmĺkol. Ahmeda definitívne opustila jeho príslovečná rozvaha, roztriasol sa a horúčkovito sa pokúšal vložiť do samopalu plný zásobník.
„Vybral si mňa! Mňa!“
Nablízku sa činil iný samopal, na chvíľu stíchol a potom opäť prerušovane zarachotil. Hunter žil, takže ostávala nádej. Výstrely sa raz približovali, raz vzďaľovali, nedalo sa však povedať, či guľky našli cieľ. Homér čakal, že začuje žalostný rev zranenej príšery, no márne napínal sluch. Stanica sa ponorila do tajomného ticha. Jej záhadní obyvatelia boli alebo nehmotní, alebo nezraniteľní.
Čatár teraz bojoval na druhom konci nástupišťa, kde zažínali a zhasínali ohnivé prerušované čiary svietiacich nábojov. O svojich zverencov sa staral príkladne, opojený zrážkou s prízrakmi.
Homér sa nadýchol a zaklonil hlavu. Už dlhšie sa mu žiadalo spraviť čosi také a napokon neodolal. Na koži, zátylku, chĺpkoch na krku intenzívne cítil čísi pohľad, chladný, temný, a už nedokázal vzdorovať svojej predtuche.
Tesne pod stropom, vysoko nad hlavami, sa v hmle vznášala ešte jedna hlava. Taká veľká, že na prvý pohľad Homér nerozoznal, čo vidí. Telo sa ukrývalo v hustej tme, len jeho ozrutná papuľa sa hojdala nad malými človiečikmi, brániacimi sa neúčinnými zbraňami, a vôbec sa neponáhľala zaútočiť, nevedno prečo im dávala čas.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x