bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Najkrajšie rozprávky bratov Grimmovcov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Najkrajšie rozprávky bratov Grimmovcov

Držíte v ruke knižku, ktorá nemôže chýbať v nijakej rodine. Obsahuje najkrajšie rozprávky bratov Grimmovcov. Títo slávni nemeckí bratia začali zachraňovať ľudové rozprávky na začiatku 19. storočia a zasvätili ich zbieraniu celý život. Slovenský preklad vychádza z kompletného nemeckého vydania, ktoré vyšlo v roku 1857.

Rozprávky zo zbierky bratov Grimmovcov sa rýchlo rozleteli do sveta, dostali sa aj na Slovensko a inšpirovala sa nimi aj tvorivá fantázia slovenských ľudových rozprávačov. A nielen to – ich zberateľské úsilie zapôsobilo inšpiratívne aj na našich štúrovcov. O to, aby sa čaro a básnické kvality grimmovských rozprávok zachovali aj v modernej slovenčine, sa postaral básnik Ľubomír Feldek.

Detaily o knihe

Názov: Najkrajšie rozprávky bratov Grimmovcov

Originálny názov: Die Schonsten Märchen der Bruder Grimm

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Kikus, 23.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite odporúčam najlepšia kniha na svete!!

Odporúčam :-) (Hanuš, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozprávky ako Šalátočka alebo Husiarka čítame neustále. Všetko je krásne ilustrované. Najnovšie čítame Dupinôžka a Uprostred hory dom. Minule mi dieťa samé začalo hovoriť začiatok rozprávky. A v každej rozprávke je aj krátka rýmovačka.

najkrajšie rozprávky (Anet, 15.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
A sú naozaj najkrajšie, o čom nás presviedčajú celé generácie detí, ktoré na nich vyrástli a stále vyrastajú. Dôkazom sú aj môj syn a aj synovec, ktorý túto prekrásnu knihu dostali na Vianoce od starkej. V knihe nechýba spiaca Šípková Ruženka, malá Červená čiapočka, ufúľaná Popoluška, nezbedný Kocúr v čižmách, prekrásna Snehulienka, Vlk a sedem kozliatok alebo Perníková chalúpka. Chlapci sa do knihy zamilovali, tak ako kedysi my a je to nádherné. V knižke je 17 najkrajších rozprávok, ktoré už poznajú naspamäť a syn už mnohé rozpráva aj svojej malej sestričke :). Ja si myslím, že ľudové rozprávky, ktoré zozbierali bratia Grimmovci a tým ich zachránili pre nás a naše deti, nemôže nič nahradiť.Veď čo dokáže nahradiť fantáziu ľudových rozprávačov? Podľa mňa nič a je to generáciami overené. Preklad knihy je skvostný a moderný, čo svedčí o kvalite knihy. A čo je pre deti najdôležitejšie, nechýbajú ani nádherné obrázky a ilustrácie Anastassije Archipowej. Ja som sa nechala inšpirovať a knižku som darovala dcérke známych. A mala som úspech! Myslím, že táto knižka by nemala chýbať v žiadnej domácnosti, kde sú detičky. A poteší aj dospelých. Veď kto z času na čas nezatúži po rozprávke... ;)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x