bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Som číslo štyri (Som číslo štyri 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Som číslo štyri (Som číslo štyri 1)

Prišlo nás deväť. Vyzeráme ako vy, hovoríme ako vy, žijeme medzi vami, no nie sme ako vy. Dokážeme veci, o ktorých vy iba snívate. Sme silnejší a rýchlejší než čokoľvek, čo ste kedy videli. Sme ako superhrdinovia, ktorých uctievate vo filmoch a komiksoch – ibaže ozajstní.
Mali sme v pláne vyrásť, zosilnieť, vytrénovať sa a spojiť do jednej veľkej sily, ktorá sa im vzoprie. Oni na to však prišli a začali nás vraždiť. Teraz sme na úteku. Trávime život v tieňoch, na miestach, kam sa nikto nikdy nepozrie. Zapadli sme medzi vás, takže vy nás ani nespoznáte.

Oni však áno.

Číslo jeden dostali v Malajzii.
Číslo dva v Anglicku.
Číslo tri v Keni.
Všetkých ich zabili.

Som číslo štyri.

Som na rade.

Z anglického originálu I am Number Four (HARPER, an Imprint of HarperCollins Publishers, USA) preložil Patrick Frank.

Detaily o knihe

Názov: Som číslo štyri (Som číslo štyri 1)

Originálny názov: I am number four

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Koupě (Adéla nováková, 31.1.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli tato kniha půjde ještě někdy koupit.

čakala som viac (Veronika Babničová, 16.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha sa číta naozaj ľahko .Dej ma vôbec nenudil - bol celkom slušne premyslený. Písané z pohľadu chalana , tak by ste čakali , že to chytí aj toto pohlavie . Podľa mňa je opak však pravdou , pretože je to dievčenský štýl knihy (nič také neexistuje :D ) . Celí dej sa točí okolo nového mesta kde býva John (hl.p. ) -Paradise ,Ohio .kde nájde prvú lásku a popri tom ,len tak mimochodom, sa ho bude pokúšať zabiť banda Mogadoráncov .Jeho kurátor Henry ktorý s ním prišiel z jeho planéty sa ho bude snažiť pripraviť na nich , na boj , na návrat. Pri postavách nesmiem zabudnúť na psa Bernieho Cosara , ktorý sa nečakane zjaví a pripojí sa do rodiny . Niektoré postavy sú príliš tuctové . To je asi môj najväčší problém s knihou . Samozrejme , že Sarah má bývalého (Mark) ktorý má bandu "namakaných " kamarátov , ktorým sa John ani trochu nepáči.Hrajú futbal a hádžu po ľuďoch fašírky . John si našiel , alebo skôr sa našli navzájom , čo nosí tričká Nasa a okuliare po otcovi . Celé ej to tak trocha stredoškolské klišé . Banda "zlých chlapcov " a hrdina ktorý bráni slabších . Ďalší mínus , čo sa deja netýka je preklad . Niekedy som len pozerala či to myslia vážne. Zhrnutie Celkovo je to zaujímavá kniha a jedna z " na jeden dych " . Koniec je ... hm , povedzme nečakaný. A znova film bol absolútne mimo , jediné čo oceňujem je výber hercov ( Alex Pettyfer *slint , slint* ). Čiže , najskôr knižka , potom si ponadávajte na film . keby som mala dať hviezdičky tak 4 , -1 kvôli klišé a tuctovosti .

úzasná kniha... (Adriána Brišová, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je vážne úžasná.Musím sa priznať že som ako prvý videla film, a len vďaka filmu som si prečítala túto knihu ale neľutujem. Som veľký fanúšik sci-fi, takže som sa od tejto knihy nemohla odtrhnúť. Dosť ma naštvalo že dosť podstatných vecí je vo filmu vynechaných. Ale veľmi sa mi páčilo napríklad ako objkavil svoje schopnosti v triede :D to bola úžastné :D všetkým fanúšikom sci-fi žánru vrelo odporúčam. :D

Vynikajúca kniha!! (Filip, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako fanúšika fantasy kníh ma to velmi zaujalo, doslova som knihu prečítal na jeden dych, je plná zvratov, príjemného napätia a ešte k tomu je dej situovaný v normálnom svete ;-) Chystám sa na pokračovanie Sila šestky a ďalšie diely! :-)

Úžasná kniha (Erik, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úplne perfektná kniha , som z tých čo knihu čítajú pomalšie , ale od tejto som sa nemohol odtrhnúť , čítal som ju keď som zaspával a hneď potom ako som sa zobudil , knihu som prečítal asi za dva dni , nie je to jedna z kníh pri ktorej čakáte čo sa stane , ale zaujme vás hneď od začiatku , pozrel som si aj film ale knihe sa nevyrovnal , odporúčam túto knihu :) ..

komentar (Hanka, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Doporučujem prečítať si knihu. kiež by sa vydalo viecej tých kníh :) kniha ktorá, nezaujme ščloveka len obalom ale aj obsahom :)

Skvelá (Ivana Hudáková, 23.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola fajn, akčná, príjemne písaná, sem tam trošku romantiky, tajomnosť a trochu marťanských výmyslov :D Naozaj sa mi páčila a dokonca, keď zomrel Henri som vypustila zopár sĺz, čo sa nestáva často. Je veľká škoda, že vo filme sú zmenené dosť podstatné veci. Znova sa ukázalo, že kniha je lepšia ako film. Teším sa na ďalšie diely :)

Prečo ? Inak fantastická knižka (Ivana Novotná, 22.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka je veľmi záživná ,kým som je nedočítala nemohla som spať ,je aj pre 12 ročných ktorý majú radi sci-fi ,veď ja mám 12 ,ale chcela by som sa opýtať prečo nevýde aj tretí diel ?

Som číslo 4 (Marcela Ježová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha. Páčil sa mi film a tak som si prečítala aj knihu. A znova sa mi potvrdilo, že kniha je vždy lepšia ako film. Super kniha. Odporúčam

Možno je to pravda ... (michaela, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha! Je to kniha tak trochu aj na dlhšie zamyslenie. Položila som si otázku či by to nemohla byť aj pravda. Úžasná predstava mimozemšťanov. Nikdy sa mi veľmi nepáčila predstava zelených mužíčkov, ale toto je úplne iná šálka kávy. A do všetkého je zakomponovaná aj romantika. Teším sa na poslednú knihu a určite napínavý koniec.

Skvelá Kniha (Adriána Brišová, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha, nemohla som ju pustiť z ruky kým som ju celú nedočítala :D Videla som aj film ale osobne si myslím že kniha je oveľa lepšia :D Vrelo odporúčam :D už sa teším na ďalšie časti :D

úžasný príbeh (Lýdia Viktorová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vau! Pochybovala som o nej,a le som natoľko spokojná, že som sa neupokojila, kým som nezohnala druhú časť. skvelé! :)

Super kniha (Janka Ľudviková, 14.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha!!! Nemohla som sa od nej odtrhnúť, mala som ju prečítanú za pár dní. Perfektne prepracovaná a musím povedať, že mi na konci aj slzy vyšli :) neviem sa dočkať, kedy začnem čítať pokračovanie :)

zaujímavá kniha :) (Silvia Bellová, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi veľmi páčila...čítala som ju jedným dychom bola dosť napínavá ku koncu. Videla som aj film. Keď to porovnám kniha sa mi viacej páčila. :D Mám rada takéto žánre. Už sa teším keď si objednám pokračovanie Sila šiestich, určite to bude zaujímavé ako Som číslo 4. Túto knihu by som odporučila pre všetky vekové kategórie. :)

Super Kniha (Samo, 13.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcel by som sa spytat ci niekdo nevie ci sa predava uz aj tretia kniha - s prekladovm v Slovencine ???

odpoveď (Katarína Ončáková, 16.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, nebudeme pokračovať vo vydávaní tejto série.

Akčná knižka (Nikola Truonogvá, 21.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Skvelá knižka tak ako aj sám film. Túto knihu som si na prvý pohľad zamolpvala. Čítala som ju tak že som nikoho nevnímala. Doslova som ju žrala :D. Je výborná. Pekne opísala hlavné postavy a ostatné. Túto knihu odporúčam každému či chlapec alebo dievča. Celý dej je napätý a zo zaťatími rukami už len čakám čo sa stane. Ja ju odporúčam. Dúfam že sa rozhodne napísať ďalšiu časť knihy.

odpoveď (Katarína Ončáková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
dobrý deň, druhý diel je už napísaný a v júli si ho už u nás budete môcť objednať.

Super:) (Greta Hrehova, 4.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podla mna, autor velmi zivo opisal vsetko co sa dialo - od boja so zlymi Mogodorancami az po romantiku so Sarah:), preto tuto knihu mozem len odporucat:) a dufam ze budu aj dalsie diely:)

zaujímavá (Monika, 12.4.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha bola pre mňa príjemným prekvapeným, pretože som očakávala tuctovú scifi tématiku, ale nebolo to tak. Námet knihy je naozaj zaujímavý a je písaná pútavo, takže som sa pri čítaní nenudila. Nemôžem povedať, že je to to najlepšie, čo som prečítala, ale minimálne zaujímavou táto kniha pre mňa je. Hlavný hrdina je samozrejme kladný, je odvážny a zamilovaný, aj keď jeho pôvod mu bráni naväzovať priateľstvá, keďže sú so svojim spoločníkom neustále nútení byť "v pohybe". Po pozretí filmu som bola ale sklamaná, pretože v ňom bolo vynechaných veľa zaujímavých scén, teda môžem povedať že kniha je omnoho lepšia. :)

Som číslo 4 (Klára, 14.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavá kniha, písana pútavo :) .. páčilo sami ako aj tie najvšednejšie dni dokázal autor tak zaujímavo opísať .Veľmi by ma tiež zaujímalo kto je ten Pittacus Lore. Na internete sa o ňom nejako neviem dozvedieť, čo je zvláštne :) .. teším sa na pokračovanie

akcna kniha (jaroslava fikarova, 11.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
pribeh 15 rocneho chlapca - mimozemstana. dej ma spad ma prvky romantiky aj napatia. Ochranujme si prirodu lebo skoncime zle, varuje nas autor Pittacus Lore. V tych najacnejsich castiach som zabudla aj dychat a vydychla som az s dalsou stranou. K prekladu ano boli tam zvlatnosti. Ale myslim ze to asi tak malo byt. knihu pise predsa "mimozemstan" Najvyssi vladca Lorienu a ten sa tiez musel ucit jazyk. Som zvedava ako sa pribeh medzi "John Smith", Sarah a ostatnych bude vyvijat dalej....

Som číslo 4 (S. Adamčíková, 25.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som začala čítať ani nie tak zo zvedavosti, skôr z nutnosti , pretože som vtedy inú knihu, ktorú by som ešte nečítala doma nemala. Kniha je presne tak ako napovedá názov a obal- fantasy príbeh pre mladšiu teenagerskú generáciu, no dej ale aj postavy ma natoľko zaujali, že som ju dočítala a dokonca si prečítam aj ďaľší diel, ktorý podľa voľného konca určite bude nasledovať.Páčil sa mi motív a realisticky vykreslené postavy - obľúbila som si Henriho.

:) (Denisa Bužiková, 29.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
opäť jedna z úžasných kníh ktoré vedia zaujať (aspoň mňa)Kniha má zaujímavý dej a dobre spracované postavy

Sila šiestich??? (Tess, 22.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už v novembri 2011, malo byť pokračovanie: Sila šiestich. Kedy to konečne vydáte? A keď už niekto knihy prekladá, mohol by sa držať originálu a nie si vymýšľať pri preklade. Stačí si pozrieť anglický originál a preklad od Ikaru a na dosť miestach, si vaši prekladatelia vymýšľajú čo v originále ani nebolo. Viz. aj ďalšie preklady: Drobec a väčšina kníh od Kinga. Pri prekladaní sa nemá improvizovať, ale prekladať z originálu.

odpoveď (Katarína Ončáková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, pokračovanie s názvom Sila šiestich je naplánované na júl 2012 :)

Prepracované dielo (Mária Breštenská, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Počas života prečítate veľké množstvo kníh. Dobrých, výborných, priemerných,... Ale aj kníh, ktoré vás chytia za srdce. Autorovi uveríte i napriek tomu, že napísal fikciu. Takou je Som číslo štyri. Autor dokonale prepracoval dej, veľmi dobre opísal jednotlivé charaktery a dej plynul rýchlo. Niekedy až prirýchlo a vy nestíhate prevracať stránky. Vytvoril svet, pri ktorom zabudnete na reálne problémy. Vžijete sa do roly hlavného hrdinu a naozajstný svet sa dostane do úzadia. Na túto knižku nemôžem povedať žiadne zlé slovo. Pretože Som číslo štyri je kniha naozaj výnimočná. Jednoznačne všetkým odporúčam...

príjemné čítanie.. (Jana, 16.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím napísať, že som čítala už aj lepšie knihy, ale to bude asi tým, že som od nej veľa očakávala...nápad dobrý...ale niekedy v tých napínavých akciách som bola stratená v deji...(trošku chaoticky písané)....Koniec otvorený...čiže je jasné, že to bude mať aj pokračovanie :) uvidíme, čo prinesú ďalšie diely.. a inak....film radšej ani nepozerám...stačil mi trailer a už ten bol úplne od veci...málo čo sa zhoduje z knihou...asi by mi to iba pokazilo dojem z knihy (nechápem prečo vždy tak pokazia tie filmy kt. sú podľa knihy...nedodržiavajú dej ani udalosti...a celý čas pri pozeraní si len hovorím: toto tak nebolo...toto bolo inak...a toto tam vôbec nebolo...iba sklamú čitateľov :(

Milé prekvapenie (Simona, 21.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím sa priznať, že na túto knihu som počula dosť negatívnych ohlasov, no aj napriek tomu ma anotácia knihy niečím oslovila, a tak som si ju koncom leta kúpila. Nanešťastie som sa k nej dostala až teraz v októbri. Zhltla som ju za tri dni. Kniha sa číta jednoducho. Postavy narozdiel od niektorých kníh konajú rozumne a prirodzene. V samotnom príbehu je isté napätie, ktoré sa ťahá celou knihou a vyvrcholí na konci. Ja osobne som od nej nemohla odtrhnúť oči. Autor opisuje prvé priateľstvá a prvé lásky hlavného hrdinu, ktorý sa snaží prežiť. Priznám sa, že som si na konci knihy aj trochu poplakala a nie každá ma dokáže dostať do takej nálady. Jedným slovom, knižka je super a som rada, že som nedala na názory iných a kúpila si ju :D

Sklamanie (Arnie, 21.4.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Okrem obalky knihy a zaveru ma tato kniha nezaujala vobec. K takmer katastrofalnemu prekladu(typu nadabili , zaganili , znutra) sa pridruzilo este aj to , ze myslienka celej knihy bola ako keby pozliepana z niekolkych fantasy knih, a autori pravdepodobne cerpali namet aj z Pana prstenov;/. Navyse mi tato kniha pripada ako nevydarene pokracovanie knih Anthonyho Horowitza-Spolocenstvo piatich. Nastastie to zachranil ten zaver, a len kvoli tomu si precitam aj pokracovanie.

Kniha, pri ktorej sa chudne... (Ľubica, 8.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dostala som ju do rúk ako reading copies ešte pred jej vydaním a dokonca aj filmom. Otvorila som ju a čítala a čítala a čítala...zabudla som na všetko, aj na večeru. Ráno som mala o kilo menej...Vydajte, prosím viac takých kníh a v informácii pre spotrebiteľa uveďte, prosím, približnú dĺžku čítania. Aby som vedela, kedy začať a dala si ju opäť miesto večere. Môžte vydať aj viac dielov naraz- veď práve začína pôst... :D
Všetky komentáre (31)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vrhol som sa nahor, zachytil okraja podlahy a vytiahol sa na ňu. Oheň sa šíril aj do ostatných častí domu. Sarah musela byť so psami niekde po mojej pravici. Rozbehol som sa po chodbe, kontrolujúc izbu za izbou. Fotografie zhoreli v rámoch, takže po nich ostali iba roztopené čierne siluety na stene. Vtom sa mi preborila dlážka pod nohou a ja som sa od ľaku nadýchol dymu a plameňov. Rozkašlalo ma to. Padol som na koleno, kašlúc, lapajúc dych. Potom ma premohla zúrivosť, takže som zaťal zuby a napriek všetkému šiel ďalej.
Našiel som ju v poslednej izbe vľavo. Kričala o pomoc. Psy zavýjali a skučali. Dvere boli zavreté, no ani som sa nezdržiaval ich otváraním. Kopol som do nich, až vyleteli z pántov. Sarah sa chúlila v kúte a psy sa tlačili k nej, aby boli čo najďalej od toho pekla. Keď ma uvidela, vykríkla moje meno a začala sa dvíhať. Naznačil som jej, nech ostane, ako je, a vošiel do izby práve vo chvíli, keď sa v jej strede zrútil masívny stropný trám. Zdvihol som ruku a poslal ho aj s prívalom plameňov naspäť k stropu. Prerazil ho aj so zvyškom strechy. Sarah to zmiatlo. Nechápala, čo sa deje. Skočil som k nej, jediným pohybom som prekonal azda sedem metrov hustých plameňov, ktoré mi absolútne nič nespravili. Psy mala pri nohách. Buldoga som jej strčil do náručia a retrievera som zobral sám. Druhou rukou som jej pomohol vstať.
„Ty si prišiel,“ vzdychla.
„Nikto a nič ti neublíži, kým som tu,“ povedal som jej.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x