bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kurtizána a samuraj

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kurtizána a samuraj

Je rok 1868. Vo vybraných japonských štvrtiach rozkoše je sex na predaj a láska je zakázané ovocie...
Hana má len sedemnásť rokov, keď jej manžel odchádza do vojny a necháva ju samu a zraniteľnú. Keď na jej dom zaútočia nepriateľskí vojaci, život si zachráni útekom cez zničené mesto Tokio. Útočisko nájde v známej štvrti rozkoše Jošiware. Tam ju prinútia, aby sa stala kurtizánou.
Cestovateľ, dobrodruh a skvelý šermiar Józó sa vracia domov po štyroch rokoch pobytu na viktoriánskom Západe. Zisťuje, že svet, ktorý v Japonsku zanechal, už neexistuje, je zničený. Putuje na sever, pridá sa k vzbúreným druhom, no v poslednej bitke ho zajmú. Podarí sa mu ujsť na juh do jediného miesta, kde je zákon naňho prikrátky – do Jošiwary.
V tomto meste, ktoré nespí a kde sa tritisíc kurtizán mieša s gejšami a klaunmi, sa utečenec stretá s krásnou kurtizánou.
Obaja však majú tajomstvo. Keby vyšlo najavo, ohrozilo by ich životy...

Z anglického originálu The Courtesan and the Samurai (Bantam Press, Transworld Publishers, Londýn 2010) preložil Otakar Kořínek.

Dostupné verzie titulu

Kurtizána a samuraj Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kurtizána a samuraj

Originálny názov: The Courtesan and the Samuraj

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kurtizana a samuraj (Veronika Jurčišinová, 9.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasný príbeh, milujem knihy o Japonsku a táto bola naozaj krásna. Veľmi sa mi páčilo, ako bol príbeh rozdelený z pohľadu Hany a Józoa, mohli sme tak sledovať ako sa na jednej strane vyvíja vojna a na druhej ako sa žije v Jošiware Na autorke sa mi tiež páči jej realistické zobrazenie bojových scén, takže z toho nieje len ľúbostný príbeh ale čosi viac. Odporúčam prečítať, určite neoľutujete

Knižný klenot (Natália Jušková, 22.3.2013) Odpovedať

Keďže je marec, mesiac kníh, tak ani ja som nezabudla zájsť po nejakú knižku do kníhkupectva. Čakalo ma tu milé prekvapenie, množstvo krásnych zliav na ešte krajšie knihy. Najviac ma zaujala kniha Kurtizána a samuraj, nielen vďaka svojmu obalu, ale aj tematike, ktorá približuje japonskú kultúru. Predovšetkým, autorka píše krásne. Je to také jednoduché čítanie a hlavne spôsob, akým opisuje situácie, prírodu ,ľudskú prirodzenosť, to všetko na mňa urobilo dojem. Hneď po prečítaní pár strán je cítiť, že autorka vie o čom píše, že má danú tematiku dokonale preskúmanú a inšpirovanú niektorými skutočnými udalosťami. Pani Downerová pravdivo zachytáva podstatu času a obdobie Japonska počas občianskej vojny. Hlavnú dejovú líniu tvorí skvelý šermiar Józó a sedemnásťročná Hana. V knihe sa odohráva obdobie zimy,jari,leta a jesene, ktoré mi umožnilo hlbšie sa vcítiť do postáv a ich úsilia o prežitie, o šťastie. Knihu som nedokázala vypustiť z rúk, bola mojím klenotom. Dúfam, že si na ňu nájde čas viac čítateľov, pretože stojí zato.

Netradičný život kurtizán (Ivana Rechtoriková, 5.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Od knižky som očakávala o niečo viac. Opis vojenských udalostí má veľmi neoslovili, ale zvyky a tradície kurtizán a gejší je zaujímavý.

príbeh lásky na pozadí skutočných udalostí (Danka, 24.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Na základe anotácie a názvu som očakávala príbeh plný dobrodružstva,lásky a tajomna.Príbeh je ale naopak jednoduchý,jasný,bez neočakávaných zvratov a napätia.Jediný prekvapivý moment som zažila v závere knihy.Vyvažuje to však skvelý opis skutočných udalostí a vojnovej histórie Japonska,v ktorých vystupujú aj skutočne žijúce osoby.Hlavné mesto života už preslávenej kurtizány Hany,je dnešné Tokio,jeho ulice a verejné domy tak isto dodnes existujú,označené však ako kúpele,ktoré sú strážené.Práve kvôli týmto reálnym faktom sa jednoduchý príbeh lásky mení na výnimočný opis histórie Japonska,jeho tajomných zvykov,a prezrádza detaily zo života gejší a kurtizán.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nemá kurtizána vedieť aj nejaké intímne veci?“ šepla Hana so zapýrenou tvárou.
Tama si vyklopkala fajku o škatuľu s tabakom a premerala si ju skúseným pohľadom.
„Chceš sa naučiť spev noci, je tak?“ Hana prikývla. „No dobre. My klietkové vtáky o tom rozhodne niečo vieme. Na noc si ma rezervoval Šosaburó. Je to skúsený milenec, veľmi vášnivý, naozaj schopný. Môžeš sa dívať celú noc, ak chceš. Robia to všetky dievčatá.“ Prižmúrila oči, až z nich zostali dve štrbiny, a prešla si jazykom po perách.
„A máš pravdu, sú techniky, ktoré by som ťa mohla naučiť. Ako sa jantárový stvol prepletá lutnovými strunami, štyridsaťosem pozícií, všetky tajomstvá lásky. Aj z teba sa môže stať taká umelkyňa. No ak sa aj nestaneš, určite ti predvediem, ako si to vychutnávať.“
Vzala hrčku tabaku, v prstoch ju sformovala, potom ju vtisla do maličkého komína fajky na dlhej trúbeľke, vzala kliešte a kúskom uhlia z koša si ju pripálila.
„Ale väčšina mužov chce len snívať,“ dodala.
Vo svite ohňa mala vážnu tvár, takmer smutnú. Hana pobadala, že na čele sa jej robia vrásky, hrubnú jej líca a okolo očí jej ochabuje pleť. Uvedomila si, že Tama už stráca krásu.
„Chcú sa cítiť mladí, krásni a žiaduci, nech by boli akokoľvek škaredí a starí. Chcú veriť, že sú múdri a duchaplní, že sú najneodolateľnejší na zemi. Chcú, aby si sa im dívala do očí, akoby si nezniesla byť od nich odlúčená, akoby si bola ochotná dať všetko na svete, len aby si s nimi mohla chvíľu pobudnúť. Vnukni mužovi tento pocit a je navždy tvoj.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x