bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nesmrteľná na vodách

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nesmrteľná na vodách

Človek môže milovať len to, čo sám dobre pozná. Mary, hlavná hrdinka Monningerovho rozprávania o prírode a o človeku ako jej súčasti, skúma živú prírodu a v nej najmä havranovité vtáky. Podobnú lásku k prírodnému svetu prechováva aj mladý učiteľ Jonathan, s ktorým sa Mary spozná na splavovaní rieky Allagash v Maine pri kanadských hraniciach. Keď sa v nádhernej drsnej prírode do seba zaľúbia, divoká studená rieka preverí nielen ich lásku, ale aj pevnú vôľu a schopnosť prežiť v ťažkých podmienkach. Rieku splavuje aj zvláštna skupina dievčat Čungamunga, ktoré tu naberajú sily na boj s ťažkými chorobami. Prírodovedkyňa Mary im priblíži tajomný život krkavcovitých vtákov a vtiahne ich do mýtického sveta prírody. Kto spozná jemné spojivá, ktoré spájajú vrany, vlky, medvede a jelene, bude inak vidieť aj miesto človeka v prírode a návrat k nej prestane byť frázou. Vďaka Mary dievčatá spoznajú, že sa oplatí žiť aj zomrieť pre skutočnú krásu, a keď v Yellowstonskom národnom parku začujú vytie vlka, symbolizujúce skutočnú divočinu, vyvolá to v nich –i v čitateľovi – priam zimomriavky.
Opisy kanadskej prírody s odkazmi na literárny i filozofický odkaz D. Thoreaua vytvárajú pôsobivý rámec ľúbostnému u príbehu. Navyše aj Mary kedysi takisto splavovala Allagash s dievčatami z Čungamungy a na splave sa každé dievča môže zúčastniť iba raz.

Z anglického originálu Eternal On The Water (A Division of Simon & Schuster, Inc., 1230 Avenue of America, New York, NY 10020) preložila Jarmila Pospěchová.

Detaily o knihe

Názov: Nesmrteľná na vodách

Originálny názov: Eternal on the Water

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

naozaj nesmrteľná (Lenka, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha zmení váš pohľad na svet. Uvedomíte si, že to čo máte vy je dar, ktorým ste boli obdarený a nie všetci mali také šťastie ako vy. Tento príbeh vám ukáže, že nikto na tomto svete tu nieje naveky a tak by sme mali čas, ktorý nám bol daný využiť naplno.Obrovská nesmrteľná láska popisovaná v tejto knihe je priam až neskutočná. Ale ak chcete počuť pravdu nič nie je nemožné a hlavná hrdinka s vážnou chorobou to len dokazuje. Prajem vám príjemný čitateľský zážitok a zaručujem vám, že výber tejto knihy neoľutujete. :D

Nesmrteľná (Barbora, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako sľubuje anotácia, keď čítate túto knihu, naozaj máte zimomriavky !! Keď som si prečítala obsah knihy, bola som taká nerozhodná, či si ju kúpiť či nie, nakoniec ma dostali pozitívne komentáre a hodnotenia a túto knižku som si kúpila...A môžem povedať, že naozaj neľutujem. Už od začiatku sa číta akoby sama. No táto kniha to nie je len obyčajná romanca, kde človek vie, ako sa to skončí...práveže tu vôbec človek netuší, čo má na konci čakať, preto je čítanie takejto knihy ešte vzrušujúcejšie. Tiež tu môžeme vidieť silu hlbokej, nesmrteľnej lásky, ktorú nám ukazujú hlavní hrdinovia. Táto kniha bola krásna, no zároveň smutná. A človek si určite uvedomí, ktoré hodnoty sú v živote dôležité a možno zmení pohľad na život. Taketo knihy mám rada. Je tu vidieť tiež boj s chorobou a chuť do života. No viac vám neprezradím.. Oplatí sa prečítať :-)

sabina (sabina, 9.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala pred rokom, mala som ju požičanú od kamarátky, veľmi dobré čítanie,pekný príbeh. Knihu som náhodne objavila vo výpredaji a hneď som si kúpila jednu pre seba a druhú ako darček pre známu. Po prečítaní si človek začne o čosi viac prehodnocovať svoj život. Ozaj pekné čítanie.

Treba si prečítať (Mária Vatalová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku knihe som sa dostala náhodou, keď som išla na vlak a rozmýšľala som čo budem robiť tých pár hodín na ceste domov. Rýchlo som skočila do kníhkupectva a siahla po prvej knihe, čo ma zaujala obalom. Príbeh nesklamal. Nádherný opis milovanej ženy, ktorá napriek chorobe bojuje a chce žiť svoj život naplno a muža, ktorý za žiadnu cenu neopustí lásku svojho života. A na konci som si veru aj poplakala.

Príbeh ako môj vlastný (Veronika Dugasová, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha, jednoduché čítanie, žiadne skomolené slová a nádherný príbeh o láske. Miestami sa mi príbeh zdal ako môj vlastný, to ako muž opisuje ženu, čo mu na nej páči, ako si spolu rozumejú to všetko je písané s veľkou úctou a láskou. Láska k žene, prepojená s láskou k prírode naučí každého vnímať krásu okolo seba a ceniť si svoj vlastný život. Knihu som čítala a čítala...neodkladala som ju bokom,netrpezlivo som očakávala ďalšie napínavé udalosti...a vyplatilo sa :) knihu vrelo odporúčam.

Pekné (Zuzana Sabová, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi do rúk dostala len náhodou. Vďaka cene, ktorú som vystihla som si ju kúpila so slovami, že možno bude dobrá. Priam ma prekvapila. Človek pri čítaní vie hneď na začiatku, ako to dopadne, ale neodíde od nej, pokiaľ sa všetko nedozvie... Prekvapilo ma aj to, ako je tam všetko opísané.. Tie okamihy mám momentálne všetky v sebe, pretože som ju pred pár minútami dočítala. Nikdy by som nepovedala, že chlap opíše lásku tak ako Joseph. Bolo to... úžasné, smutné, napínavé, vtipné a opäť smutné. Som rada, že som si ju prečítala. Zdá sa mi, že na svet sa začnem pozerať o niečo lepšie. Predsa "Život treba žiť", to ma naučila Mary.

Relax pri knihe (Barbora Fedorkova, 30.4.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak tato kniha splna vsetky predpoklady pre relax, kedy potrebujete jednoducho vypnut a precitat si len nejaky "light" pribeh. Pribeh o laske, trosku smutny, trosku zivocisny, popretkavany vnimanim prirody a kolobehu zivota v nej. Naozaj prijemne citanie
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

A vtom sme začuli prvého vlka. Zavýjanie k nám prichádzalo zľava, z hlbokého tieňa pod Druidským vrchom, stúpalo a vznášalo sa, vzbudzovalo smútok. O chvíľu, skôr než prvé zavýjanie stíchlo, sa k nemu pridalo ďalšie. To druhé sa ovíjalo okolo prvého, stúpali vyššie, prichádzalo zo všetkých strán, ozvena ten zvuk rozochvievala nečakanými spôsobmi. „Počkaj, počkaj, počkaj,“ zašepkala Mary do telefónu. „Vlky, Francis, vlky.“
Nastavila telefón. Vtedy sa k prvým dvom vlkom pridali ďalšie a po prvý raz sme počuli, ako svorka zavýja na plné hrdlo. Strašilo to všetko, čoho sa to dotklo, a posväcovalo. Kĺzalo sa z vrchov a po pláňach, počuli to bizóny, sysle aj vrany hniezdiace v korunách. Mary sa rozplakala.
Žijeme, odkazovali nám vlky. A svet je krásny.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x