bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sexi mamy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sexi mamy

Park Slope, najkrajšia časť Brooklynu s rajským Prospect Parkom, historickými dvojposchodovými domami z hnedého kameňa, najlepšími škôlkami a základnými školami v celom New Yorku, je dejiskom satirickej sondy do života bohémskych tridsiatničiek. Od svojich mám hipisáčok, ktoré sa nebáli spáliť podprsenku a rozviesť sa, líšia sa predovšetkým tým, že všetku silu, čas a energiu investujú do svojich detí a za každú cenu si chcú udržať aj nefunkčné manželstvo.
V jedno veľmi horúce leto sa pretnú osudy štyroch brooklynských mamičiek na materskej.
Herečka Melora Leighová má v skrini dve sošky Oscara, ale jej filmová kariéra stagnuje a priazne fanúšikov sa nedočkala, ani keď si adoptovala rozkošného Vietnamca Oriona. Namiesto toho, aby sa tešila z krásneho sídla a väčšmi sa venovala manželovi, užíva plné priehrštia psychofarmák, tajne popíja a trpí kleptomániou.
Atraktívna redaktorka módneho časopisu Rebecca Rosová veľmi ťažko znáša, že po narodení dcéry Abbie hrá v manželovom srdci druhé husle. Chce zahnať nudu a frustráciu z nenaplnených erotických fantázií, a preto sa nerozumne vrhne do náručia vášnivého ryšavého hrdinu akčných filmov zo susedstva. Ich dobrodružstvo nezostane bez následkov...
Lizzie O’Donnellová sa zo všetkých síl snaží byť ideálnou partnerkou čierneho bluesového gitaristu Jaya a vzornou mamou malého Manca, v skutočnosti však má problémy nielen s vlastnou sexuálnou orientáciou, ale aj s odlišnou farbou pleti vlastného syna.
Karen Bryanová je posadnutá tromi vecami: svojím synom Darbym, ktorého ešte v štyroch rokoch prebaľuje a vozí v kočíku, kúpou krajšieho bytu na prestížnejšej adrese a Melorou Leighovou, ktorej závidí krásu, bohatstvo, pestúnky a nádherný dom.

Z anglického originálu Prospect Park West (Simon & Schuster, New York 2009) preložili Elvíra Haugová a Ivana Musilová.

Detaily o knihe

Názov: Sexi mamy

Originálny názov: Prospect Park West

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

Sexi mamy (V. Berdáková Pavlík, 26.1.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sama som bola prekvapená, no kniha sa mi páčila. Bola síce netradičná, ale z môjho pohľadu vtipná...Každá mamička v danej knihe síce mala nejakú "vadu" ale autorka to brilantne vykreslila...Skončilo sa to dosť otvorene..verím, že bux ponúkne pokračovanie. Najviac ma dostala prvá kapitola s Rebecou...to nemalo chybu(-: Ja osobne proti tejto knihe nič nemám..je to skôr ľahké čítanie na pobavenie. No niekedy si človek neuvedomí ako veľa z toho je v skutočnom živote...

iný svet, iné problémy? (Michaela Töröková, 20.11.2012) Odpovedať

neoslovila ma
2x som začala čítať a veru aj 2x som ju odložila.. na 3. pokus dobojované a dočítané... buď som sa priveľmi vzdialila od kníh podobného typu, alebo je kniha Sexi mamy naozaj taká plytká a nudná... Matky, ktoré sú v nej opísané, sa tak urputne snažia vytvoriť ideálny vzor rodiny, že sú ich úbohou paródiou. Bolo tam však aj zopár vtipných momentov. Ale napriek tomu si myslím, že je to na míle vzdialené od slovenskej reality... neodrádzam od čítania, len ja som trochu sklamaná, mohla som si vybrať niečo iné... každopádne, ja som sa v tejto knižke nenašla (a asi je to aj dobre :) )

ja asi odpadnem (Lucia Krajčiková, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super obal.Kniha veeelmi zaujimava smiesna.Dobre som sa pobavila,zasmiala,ale i zamyslela pohodove citanie odporucam.Taketo zanre mam velmi rada dakujem

priemer (radka, 5.11.2012) Odpovedať

priemerná kniha
kniha pre mna nebola až tak zaujimava. patrí ku kniham ktoré si prečítam raz a potom dlho ležia nedotknuté v knihovničke

Sex v meste a Zúfalé manželky v jednom :) (Danka, 23.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Z knihy cítiť že ju písala autorka,ktorá má niečo spoločné so Sexom v meste a Zúfalými manželkami.Dej je jednoduchý,bez nejakých veľkých prekvapení alebo zvratov,skôr to bola pre mňa veselo-trpká oddychovka.Opisuje život 4 vydatých žien z bohatej mestskej časti.Každodenne riešia svoje "ťažké" problémy: muži,deti,sex,výzor,nevera,umelé kamarátstva a samozrejme tabletky a alkohol.Hoci svoje deti milujú,nepasujú im do života tak,aby vytvorili ideálny obraz,preto sa o vytvorenie ideálnej ženy a matky snažia rôznymi-často bizardnými spôsobmi.Lesbický vzťah,krádež,nevera,chorobná potreba získať luxusný byt či vynútené priateľstvo..Niekedy som sa pri čítaní zasmiala,niekedy si povedala ako môže byť žena taká hlúpa,niekedy mali ich zážitky trpkú príchuť..Knižku odporúčam ako ženské oddychové ľahké čítanie kľudne aj večer v posteli.Myslím,že príbehy sú čiastočne realitou bohatých amerických rodiniek a pri čítaní si vydýchnete že máte svoj krásny jednoduchý slovenský život a bude sa vám ľahšie zaspávať:))

sexi mamy (kordačová martina, 4.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
aj keď som momentálne nezamestnaná rada si prečítam dobrú knihu,túto som nečítala,ale veľmi by som sa potešila,keby som ju získala za komentár...:-))
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Pápá, zlatko!“ lúčila sa s Abbie Rebecca a spätkovala k východu z detského ihriska na Tretej ulici. Bol horúci júlový štvrtok, tri dni po nevydarenom onanistickom popoludní, a už si potrebovala od malej trochu oddýchnuť. Každý utorok a štvrtok mala Abbie na starosti drobná, útla, hanblivá Nepálčanka Sonam, ktorej sa na tvári zračilo celoživotné utrpenie predošlých generácií žien v jej domovine. Rebecca vtedy písala články pre módne časopisy, prezerala si výklady butikov alebo, ako dnes, si odkrútila pracovnú zmenu v Potravinárskom združení Prospect Park. Abbie pestúnku zbožňovala, ale práve prechádzala fázou, v ktorej sa desila odlúčenia od matky, a tak hystericky vrieskala mamííí! Po sčervenených lícach sa jej kotúľali slzy ako hrachy.
Všetky mamičky, ktoré sa dobrovoľne a na plný úväzok stali otrokyňami svojich detí, vrhali na ňu pohoršené, odsudzujúce pohľady. Určite závidia, aká je oháknutá. Prišla na ihrisko v ihličkách značky Jimmy Choo a zlatom overale. To by si nedovolila ani jedna z parkslopských kvočiek. „Ježišikriste!“ Rebecca mala chuť na ne zakričať: „Všetky deti plačú, keď sa od nich matky vzdialia hoci len na záchod. Takto to zariadila príroda. Je to obyčajné brnkanie na city. Svet sa preto nezrúti.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x