bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nákaza (Upírska trilógia 2)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Upírska trilógia (2.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nákaza (Upírska trilógia 2)

Druhý diel upírskej trilógie – pokračovanie úspešných Žihadiel – sleduje ponurý zostup človečenstva na samotné dno zúfalstva. Čitatelia sa v ňom okrem iného dozvedia, ako to v skutočnosti bolo s haváriou jadrového reaktora v Černobyli.
Na planétu padá súmrak, nočné príšery obsadzujú Zem. New York a postupne aj zvyšok sveta podliehajú nákaze, ktorá mení ľudí na upírov. Žiaľ, len málokto vie, aká je skutočná príčina epidémie, a tak sa zdá, že Majster – zlovestný prastarý upír – čoskoro ovládne svet. Na čele vzdoru stojí čudná hŕstka odhodlaných – bývalý profesor, dvaja lekári epidemiológovia a potkaniar. Staručkého Abraháma Setrakiana však ohrozuje vlastné srdce, Ephraim Goodweather je na úteku pred políciou a zároveň musí chrániť syna pred šialenou matkou zmenenou na upírku, Noru Martinezovú zväzuje starostlivosť o chorú matku postihnutú alzheimerom. Iba deratizátor Vasilij Fet akoby nemal nijaké slabé miesto. Ak chcú odvážlivci zastaviť pád ľudstva, musia stoj čo stoj získať vzácnu ručne písanú knihu. V jej strieborných doskách je ukrytý kľúč na vykynoženie nemŕtvych.

Vydavateľstvo IKAR pripravuje tretí diel upírskej série pod názvom Večná noc.

Z anglického originálu The Fall (HarperCollins Publisher, New York 2010) preložil Michal Jedinák.

Dostupné verzie titulu

Nákaza (Upírska trilógia 2) Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nákaza (Upírska trilógia 2)

Originálny názov: The Fall

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Postupné odhalenie... (Monika Bistáková, 16.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani tento druhý diel nezostal nič dlžný svojmu predchodcovi. Zaujímavo prepletené osudy hlavných hrdinov. Postava Abrahama Setrakiana prepožičala knihe trochu historického nádychu.

hit (Pavol Melišo, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Buéééééééééé. Prečo Toro prečo? Prečo musel starký zomrieť? Tomu vôbec nerozumiem. No ale inak je to brilantné pokračovanie. Záver je fakticky dych vyrážajúci. P.S. Môj sused by si zaslúžil to čo Palmer

Upír (Martina B, 1.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nákaza je v plnom prúde, z ľudí sa stávajú šialení upíri a z tých, ktorí prežili, štvaná zver. Malá svorka odhodlaných bojovníkov proti upíriemu vírusu bojuje ako sa dá, no svet sa rúca príliš rýchlo. Potoky bielej hustej krvi, odseknuté hlavy a končatiny, Gus a jeho nová banda lovcov upírov, Ephraim so Zackom proti upírej matke, profesor Setrakian a odvaha zbaviť sa raz a navždy Majstra. Znova skvelá atmosféra, akcia, láska a priateľstvo, napätie...ani táto časť ma nesklamala a púšťam sa do poslednej :)

Skvelý horor (Pavel Kovářik, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam všetkým milovníkom napätia. Skvele napisaná kniha, resp. pokračovanie úspešných Žihadiel. Autor drží napätie od prvej strany, využíva perfektne flashbacky, ktoré dávaju knihe šmrnc. Hlavní hrdinovia sú predstavitelmi rozdielnych spoločenských vrstiev. Napätie graduje a po prečítaní poslednej strany som bol smutný, že je koniec ale zároveň sa už teším na posledný diel rejto skvelej trilógie.

Temná atmosféra pokračuje (Peter Sámel, 28.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
pokračovanie naozaj majstrovského diela, ktoré opäť vytvorí mrazivú apokalyptickú atmosféru. Napísané veľmi pútavo, aj keď čítam po tretí raz, stále cítim zimomriavky a napätie. Podľa mňa, najlepšia voľba v tomto žánri. Teším sa na trojku !

nákaza (Zuzana Jurčová, 9.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
odporúčam fanúšikom sci-fi a akcie, výborne napísaná pri čítaní akoby ste pozerali akčný thriller páči sa mi ten odlišný pohľad na úpírov, už nie sú takí super krásni a oblúbení ako Edvard ale krvylačné netvory ktoré chcú ovládnuť svet

ZIHADLá a NáKAZA (Andrea Kováčová, 6.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Precitane na jeden dúšok!už SA NEVIEM DOčKAť POSLEDNéHO DIELU!
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kelly liezla po tehlovej stene budovy, pazúry vyrastajúce z prostredníkov jej pomáhali štverať sa nahor ako pavúk. Poháňala ju zlosť na votrelca. Cítila blízkosť milovaného syna, jeho bolesť, túžbu po matke. Jeho žiaľ bol ako maják, ktorý ju privolával. Čím jasnejšie žiaril, tým väčšmi ju priťahoval.
Keď jej zrak naposledy padol na Zacharyho Goodweathera, nevidela chlapca. Už to nebol jej syn, jej milované dieťa. Namiesto neho vnímala kúsok svojho tela, ktorý tvrdohlavo zotrvával v ľudskej podobe. Videla čosi, čo jej patrilo a navždy malo patriť. Bola to jej vlastná krv, ibaže stále ľudská červená, nie upírska biela. Stále plná kyslíka, nie potravy. Videla neúplnú časť samej seba, ktorú jej odopierali.
Lenže ona ju chcela. Bola ňou posadnutá.
To, čo pociťovala, nebola ľudská láska, ale upírska potreba. Zvieracia túžba. Ľudia sa rozmnožujú tak, že spojením vznikajú nové bytosti. U upírov je to naopak – napádajú krv živých, vírus sa nasťahuje do ľudských buniek a mení ich na svoj obraz.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x