bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Freddie Mercury - Bohémská rapsodie jednoho života - 3. vydání

Vydavateľ: BB/art (BB/art, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 11.06.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Freddie Mercury - Bohémská rapsodie jednoho života - 3. vydání

Čas letí tak neúprosně rychle, až se zdá neuvěřitelným, že 24. listopadu uplyne už deset let od smrti frontmana skupiny Queen Freddieho Mercuryho. Zájem lidí od pera o tuto rozporuplnou osobnost popkultury se v té době vzedmul a neustal dodnes. Britské autorce L.-A. Jonesové se podařilo ustát problematickou křehkou rovnováhu mezi povinnou dávkou senzacechtivosti a převažující seriózností při líčení života muže, který se propracoval z rodného Madagaskaru až na vrchol hudebních žebříčků. Na pomoc si bere jak pečlivě sesbíraná a tříděná fakta, tak svědectví těch, kteří u toho všeho byli a doprovodili zpěváka.

Detaily o knihe

Názov: Freddie Mercury - Bohémská rapsodie jednoho života - 3. vydání

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha Freddie Mercury (Andrea Cikraiová, 4.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je proste úžasná. Milujem skupinu Queen a čítam o nej všetko, čo sa dá. Túto knihu som prečítala asi tak za týžden a nemohla som sa od nej odtrhnúť. Čítanie mi v nej spríjemnili obrázky, aj farebné aj čiernobiele. V tej knihe je proste o Freddiem všetko. jeho detstvo (o ktorom mimochodom nerád moc hovoril), začiatky v kapele, najlepšie časy kapely, vzťahy, ale aj koniec. Knihu odporúčam, je vážne dobre napísaná a tkatiež som sa veľa krát zasmiala na vtipných príhodách. Autorka knihy (ak som to tak pochopila) sa stretla s Barbarou, ale aj Peterom Freestonom a oni jej povedali viac.

úžasný spevák, úžasná kniha (Emily, 27.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Freddie Mercury, spevák s hlasom od Boha. Nenapodobiteľný hlas. To je to, čo ho charakterizovalo a navždy charakterizovať bude. Táto kniha je krásnou spomienkou nielen na vynikajúceho speváka, ale hlavne na človeka menom Freddie Mercury. Jeho cesta od Zanzibaru (mimochodom, v anotácii sa píše o rodnom Madagaskare...) až po vypredané najväčšie štadióny sveta je tŕnistá a inšpirujúca. Poznali sme ho ako speváka, ktorý miloval veľkolepú, okázalú show, ale v súkromí bol častokrát iný a aj o tom je táto kniha. Z rozhovoru s tými, ktorí s Freddiem strávili najviac času, s príbuznými, či priateľmi sa dozvieme, aký človek v skutočnosti bol, že nebol len extravagantný a arogantný, ale aj citlivý a vnímavý, často nepochopený. Životný štýl umelca si vybral svoju daň a hoci tu už nie je medzi nami, piesne Queen, či už tie najznámejšie „We Are The Champions“, „Bohemian Rhapsody“, „We Will Rock You“ alebo aj tie menej hrané „Who Wants To Live Forever“, „Under Pressure“, „I Was Born to Love You“ a mnohé, mnohé ďalšie zostanú nesmrteľné. Jednoducho „The Show Must Go On“!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x