bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bejby sníva o mori

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bejby sníva o mori

Ninon Esterffy sa narodí v čase, ktorý nemá rád rodové výsady. Aj chirurg Roland Riemann sa stane obeťou politického systému – hneď potom, ako nasadí svoje najlepšie vedomosti a prostriedky, aby malej Ninon pomohol. Smola. Použité nástroje a liečivá totiž tajne prepašoval zo Západu. Cesty osudu sú však nevyspytateľné, a tak sa jedného dňa stretnú znovu – lekár a jeho pacientka, z ktorej vyrastie krásna žena.

Novela o morálnej dileme, keď si hlavné postavy môžu vybrať len medzi dvoma zlými možnosťami, o úsilí obhájiť svoju česť a o cene, ktorú treba za to zaplatiť. Nie, nie je privysoká, ak sa počas zvratov osudu podarí uchrániť krehké ľudské šťastie...

ČITATELIA WWW.MAMTALENT.SK O KNIHE

• Tento príbeh ma veľmi dojal. Keďže patrím ku generácii narodenej po roku 1989, priniesol mi i akýsi bližší pohľad na život človeka v inom režime. Obdivujem autorkin štýl a držím palce aj v ďalšej tvorbe.
Matúš Novanský

• Novelu som prečítala na jeden nádych – vydýchnuť som stíhala len občas, s pobavením a úsmevom. Bola pre mňa takým veľmi chutným dezertom – rada som si na ňom pomaškrtila. Toto čítanie nebude mojím chlebom každodenným
– iba občasným potešením. Teda: predovšetkým ma zaujal štýl – veľmi dynamický. Dezertná je aj nadýchaná ľahkosť a hravosť, no predovšetkým veľká obrazotvornosť, dej som mala jasne pred očami.
Broňa

• Čítam to pekne od začiatku, aby mi nič neuniklo. Čítam to celú noc a neviem prestať. Táto próza je úžasné čítanie. Skutočne sa čudujem, že autorka už dávno nepatrí medzi naše spisovateľské esá. Je to trieda. Mám záujem o jeden výtlačok s autogramom...
cami

Dostupné verzie titulu

Bejby sníva o mori Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Bejby sníva o mori

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ninon (Jana Macková, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už viackrát som siahla po knihe z edície Mám talent. A ani raz som to neoľutovala. Veľmi dobrý príbeh. Zaujme a pohltí, vyvolá rôzne pocity- súcit, zlosť, nehu. Mňa kniha nikdy nenechá bez odozvy. Vždy ju prežívam a konfrontujem s realitou a mojim vnímaním. A takto bolo aj teraz. Hnev, ktorý vo mne vzbĺkol, keď som čítala pasáže o Ninon a jej otčimovi, súcit s týmto malým dievčatkom. Prežívala som s ňou aj jej krásny príbeh lásky s doktorom, ktorý ju ako malé dievčatko ošetroval po násilnej invázii surovca- otčima. Proste kniha, ktorá urobí s človekom, čo má... :-)

Brilantné umelecké dielo! (Kristína Vančíková, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na prvý pohľad nezaujímavá kniha, no túto mienku vyvráti už prvá kapitola. Mne osobne, teda človeku narodenému už do samostatného Slovenska, poskytla pohľad na ťažký život a podmienky vtedajšieho režimu. Ale na druhej strane som mohla s hrdinami prežiť nielen tie zlé zážitky ale naopak aj tie krásne, romantické, radostné. Knihu som prečítala na jeden nádych, a nebolo to len preto, že je pomerne krátka. Získala si ma vo všetkých smeroch. Odporúčam každému.

Exceletná :) (Dominika, 20.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Síce malá útlučká kniha, ale nesie veľký príbeh. Nie je vec, ktorú by som na nej vytkla. Príbeh miestami smutný, miestami smiešny. Mne osobne príbližil obdobie, v ktorom som ešte nežila a tým bol pre mňa ešte zaujímavejší :) Naozaj, dobrá kniha. Sama som ostala veľmi milo prekvapená :)

Stojí za pozornosť (Erika Kučáková, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Taká malá nenápadná knižočka a ja som sa od nej vôbec nedokázala odpútať, kým som ju nedočítala. Je krásne napísaná, až by som povedala, že sa to číta samo :) Knihu mám už dlhšie, ale odkladala som ju kvôli iným knihám a teraz neviem pochopiť, prečo som sa do nej nepustila hneď. Určite si prečítam aj ďalšie diela od tejto autorky.

Úchvatná kniha! (Monika, 6.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala za jedeň deň a jedným dychom.Perfektne napísaná kniha! Určite ju odporučím všetkým svojím priateľom.

príjemné čítanie (Martina Putoráková, 21.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľkosťou malá, ale dobrá kniha, miestami veselá miestami veľmi smutná.

Čítanie na jeden dych (Anna Zacková, 14.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je napísaná výborným štýlom, veľmi dobre sa číta.KeĎ som ju vzala do ruky, tak som ju pustila až po prečítaní.Odporučila som ju už pár ľuďom ako:"Je to príbeh zo socíku, ale veľmi pútavo a dobre napísaný". Súhlasili so mnou.Dúfam, že čoskoro bude od tejto autorky aj niečo iné už sa nato teším.

Najlepšia slovenská autorka :-) (Andrea Bugátová, 29.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tina VdH ešte len bude známa... S jej spisovnou slovenčinou, skúsenosťami a veľkou dávkou intelektu to ďaleko dotiahne. Touto knihou sa len začína jej veľká knižná budúcnosť. Na portály Mám talent som čítala len časť Bejby...2, lebo som verila, že jej vyjde kniha a už čakám kedy mi dôjde, aby som si ju mohla v pokoji domova prečítať a vychutnávať dej. Som šťastná, že mi autorka textu prisľúbila aj k nej podpis s venovaním. Ďakujem a držím palce Tini.

Zimomriavky! (Zdenka, 26.9.2010) Odpovedať

0
Neskutočné! Tak nádherne napísané, až mi občas naskakovala husia koža. Autorke dokázala oživiť príbeh, ktorý miestami zasahuje až do morku kosti, miestami rozosmeje, miestami rozochveje najkrajšie struny erotiky... Veľký príbeh. Také niečo sme tu podľa mňa ešte nemali. Palec hore! Dostala som veľmi pekný dar ku predvčerajším meninám, len sa mi už minul... Ale táto kniha bude mať pevné miesto v mojej knižnici a už viem, čo kúpim aj ja svojim priateľkám k sviatkom.
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Chirurg sa unavene vliekol nemocničnou chodbou, ťažobu jeho krokov tlmila len biela erárna obuv s gumenými podošvami.
Bola tretia adventná nedeľa roku 1962, ovládaná zúfalou nákupnou horúčkou. Vonku zúril nečas, dopravný kolaps a druhý rok budovania Československej socialistickej republiky, čo sa prejavovalo všeobecným nedostatkom, a to všetko dovedna zvýšenou agresivitou obyvateľstva.
Výsledkom boli nehody, zranených ošetroval chirurg od rána, lebo práve dnes mal službu na traumatológii. Zdalo sa mu, že už všetkým načisto preskakuje, vrátane sestry, ktorá ho popoludní zobudila z plytkého polhodinového spánku, ani poriadne nerozumel, čo mu to vzrušene hlási do služobného telefónu. „Pán doktor, máme príjem, je to anjel, anjelik, početné zranenia, strašné...“ mlela stále dokola, až sa celkom prebral, otriasol, zahundral, že už ide, a zložil slúchadlo.
Anjel, pravdaže, dumal cestou, čo iné by nám dnes ešte mohli priviezť? S ironickým úškrnom otvoril dvere ošetrovne, vkročil, mechanicky zablúdil pohľadom na pacienta a vzápätí zdúpnel na prahu miestnosti.
Na stole ležal anjel.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x