bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Moja studená vojna

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Moja studená vojna

Dramatický príbeh chlapca, ktorý všetko opustil, a dojímavý príbeh muža, ktorý našiel nový život.
Československo, rok 1988.
USA, o 13 rokov neskôr.
Strhujúci príbeh človeka, ktorý prežil to, o čom iní len počúvajú, či čítajú, je plný skutočných emócií a neuveriteľných zážitkov.

Detaily o knihe

Názov: Moja studená vojna

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prežívala som to všetko ako keby som tam bola. Nechápala som to a nechápem doteraz. (Michaelaaa, 26.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niesom typ človeka, ktorý sedí pri knihe a číta. Mňa to vždy nudilo, lepšie povedané nikdy ma nič extra nezaujalo. Radšej film. No keď ma kamarátka prinútila ju čítať zo slovami neoľutuješ a to tiež knihy nečítala tak som sa do toho pustila a fakt to neoľutujem. Vynikajúca kniha hoc na prvý pohľad mňa osobne odradil počet strán :D troška som sa zľakla :D ale 5*. Úplne ma pohltila a vtiahla ma rovno medzi nich. Prežívala som to všetko ako keby som tam bola. Nechápala som to a nechápem doteraz. A už mám aj svoju vlastnú pekne na poličke :) VRELO ODPORÚČAM!

pohľad na socializmus (Rastislav Kačmár, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
René Benda, autor so silným príbehom, si ma vďaka tejto knihe úplne získal. Moja studená vojna opisuje príbeh obyčajného chlapca, ktorý sa nechce uspokojiť s nalinajkovaným životom v socializme a obmedzeniami, ktoré tento režim prinášal. Kvôli tomu sa však ocitne vo veľkých problémoch a situáciu sa rozhodne riešiť radikálnym spôsobom. Kniha je písana pomerne jednoduchým štýlom, vďaka čomu sa ľahko číta a vtiahne čitateľa do deja. Príbeh sa skladá z 2 dejových línií, ktoré majú spoločný základ. Ten sa časom naplno odhalí. Narodil som sa až po roku 1989, socializmus som teda nezažil, no prostredníctvom tejto knihy som sa doň dokázal aspoň na chvíľu preniesť, vďaka čomu som si zase raz uvedomil, že som šťastný za dobu, v ktorej žijem.

Ak ste to ešte nečítali, utekajte si zaobstarať knihu !!! ;) (Zuzana, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
René Benda sa vďaka knihe Moja studená vojna, ktorá sa hneď po svojej „čitateľskej premiére“ stala bestsellerom, zaradil k najlepším slovenským autorom súčasnosti a môžem povedať, že populárny je aj v Česku. Naozaj super kniha, ktorá má čo povedať aj dnešnému čitateľovi. Žiadne klišé ani nudu nezažijete. Je to to najlepšie, čo som za posledné obdobie čítala a dokonca NAŠA SVK PRODUKCIA. Autor by sa určite uchytil aj v zahraničí, držím palce a prajem veľa úspechov pri písaní. Knihu jednoznačne odporúčam každému, zaujme každého bez výnimky ;)

Slovenský príbeh (Ejka, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skutočne, naša slovenská -pútavky! Velmi zaujímavé čítanie od začiatku, zaujímavosť príbehu Vás nepustí:-)Odporúčam, určite vhodná na oddychové čítanie:-)

Moja studená vojna (Mariana Knapova, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, 450 strán napísaných tak pútavo, že som bola sťastná, že kvôli chorobe nemusím vstať a prečítala som ju za jeden deň. Ja som si tú dobu odžila, ale prvý krát som čitala ako to vlastne bolo s tými čo prebehli na "druhú stranu".

to je .... proste si to prečítajte (Stani, 16.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja čítam obrovské množstvo kníh a na mnohé veľmi rýchlo zabudnem. Túto knihu si však budem určite pamätať veľmi dlho, lebo je skvelá. Napínavá, pútavá, ľudská, reálna, ale hlavne nezabudnuteľná. musela som ju čítať vkuse, nedalo mi ju zatvoriť. určite je to pre mňa momentálne topka. Teším sa, že autor ešte niečo napíše!

Krásna (Sandra Kreková, 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha moja studená vojna vo mne zanechala veľkú stopu. Je to to najlepšie čo som kedy čítala. Spočiatku som si myslela, že je to kniha o štyroch rôznych ľuďoch, ktorí žili v dobe komunizmu a nemajú nič spoločné. Omyl. Záver bol pre mňa jedno obrovské prekvapenie, ani vo sne by som si nemyslela, že sa to skončí práve takto a že všetko spolu súvisí, a nie málo. Táto kniha prináša svedectvo z doby, do ktorej som sa našťastie nenarodila. Režim komunizmu nemá svetlé stránky, ľudia sa museli správať tak, ako to bolo od nich vyžadované. Neexistovalo, aby sa niekto len tak zobral a vycestoval do zahraničia - "na Západ". Neexistovali veľké nákupné reťazce ako dnes s toľkým sortimentom, ľudia museli dávať pozor na to, čo povedia, nemohlo sa krivdiť a nadávať na režim, inak boli prenasledovaní, vyhodení zo škôl, z práce. Existovali však ľudia, ktorí východný blok neospevovali, a robili všetko pre to, aby sa z neho dostali preč za vidinou lepšieho života. Určite odporúčam prečítať všetkým, je to naozaj krásny príbeh.

Putava kniha s výbornou temou (Kaja, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha vas vtiahne do deja uz od prvych riadkov. Autor pribeh podava hovorovou recou, beznym jazykom a aj to moze citatela este vacsmi priblizit k beznemu zivotu na Slovensku a postave. Opisy a ukazky vtedajsej doby si pretkane napinavymi scenami, ktore vam nedovolia sa od knihy odtrhnut. A co je velmi podstatne autor zobrazuje zivot na Slovensku v tejto otrasnej dobe. A to su ejiny nasej krajiny,ktore su nedavne ale bohuzial nasej generacii castokrat nezname.

Perfektná (Danka, 28.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha. Veľmi zaujímavé, chvíľami až neskutočné čítanie. Tú dobu som nezažila a o to viac ma fascinuje čítať ako to na Slovensku kedysi fungovalo. Že je to výborné čitanie potvrdí i fakt že ju čítal i môj 80- ročný starý otec.

Úžasná !!! (Monika, 25.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam všetkými desiatimi :) Spočiatku som si síce nemohla zvyknúť na kopec slangových slov a aj dosť nadávok, ale potom.... kniha sa čítala ako keby sama (možno aj vďaka tomu ako bola napísaná). Bavilo ma na nej úplne všetko. Narodila som sa síce ešte za čias komunizmu,ale také spomienky naň až nemám, tak som niekedy až zírala ako to všetko fakt bolo. A ten záver.... :) Super čítanie, určite neľutujem čas strávený pri tejto knihe. A aj keď sa zdala riadne hrubá na začiatku, tak na konci by som kľudne brala aj stránky navyše. Super ! :) A dokonca ju prečítal aj môj priateľ, ktorý knihám príliš neholduje(a tiež sa mu veľmi páčila):-)

Jeho studená vojna (Klaudia, 22.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som túžila dlho a keď som ju dostala na Vianoce bola som šťastná. Momentálne je vo mne smútok. Smútok z toho, že som túto knihu dočítala a jej príbeh nepokračuje ďalej, i keď si neviem predstaviť, aké by mala pokračovanie. Zaujímam sa o celé toto obdobie Studenej vojny. Dej je spracovaný úžasne, som unesená z celého príbehu. Len by ma zaujímalo, čo z toho bola skutočnosť a čo vymyslené. Veľmi veľmi úžasna kniha, ďakujem autorovi, že niečo takéto napísal. Nakonci knihy mi až vybehli slzy, keď Tomáša Linda vôbec nespoznala :( Ale celkovo túto knihu hodnotím 10 bodmi z 10 :)) Ďakujem ešte raz!! :)

Tak toto je uplna pecka (Michal, 1.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj velmi chytlava kniha.Zacal som ju citat v piatok a cez vikend som ju nepustil z ruky..uplne ma to pohltilo, a to sa mi v poslednej dobe uz nestava tak casto. Ale tato kniha je vynimocna, velmi dobre citatelna, dejova linia dynamicka a pribeh zaujimavy. Okrem toho v nej clovek rozpozna az prilis mnohu doverne znameho z dob komunizmu..odporucil by som najme mladej generacii ale tiez aj vsetkym 'nostalgikom' ktory uz zabudli ako sa za komunizmu zilo..precitajte si to a osviezte si pamet! Vrelo odporucam.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x