bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Osivo

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Osivo

V laboratóriu parížskej univerzity sa odohrá rituálna vražda: profesorovi biológie Jérômovi Frostovi niekto odreže hlavu a na krk mu prišije hlavu potkana. Ide o boj proti pokusom na zvieratách?
Deti aj dospelí v Afrike zomierajú na záhadnú chorobu. Neskôr začínajú zomierať aj v Európe. Pre lekárov je to hlavolam. Možno ide o novú epidémiu, alebo dokonca pandémiu...
Austrálsky spisovateľ Ethan Harris, ktorý žije v Paríži, nájde doma svoju ženu mŕtvu s čudným listom na rozlúčku. Bola to samovražda, alebo niečo iné? Rozhodne sa, že vypátra pravdu. V napínavom deji sa začne objavovať čoraz viac mŕtvych. A to po celom svete. Vo Francúzsku, v Nórsku, v Nemecku, v Španielsku, v Afrike aj v Indonézii. Často ako obete nehôd či atentátov. Kto za tým všetkým stojí? Ekoteroristi?
To všetko sa čitateľ postupne dozvie, ak bude sprevádzať Ethana Harrisa na jeho cestách, pri ktorých sa krok za krokom blíži k pravde. Kniha pútavým spôsobom opisuje krajiny aj ľudské vzťahy a odkrýva záhady minulosti aj budúcnosti.

Z nemeckého originálu DIE SAAT (Bastei Lübbe GmbH & Co.KG, München 2010) preložil Platon Baker.

Detaily o knihe

Názov: Osivo

Originálny názov: Die Saat

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Trošku sklamanie (Ľubica Listoferová, 21.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som si kúpila hneď ako vyšla, lebo námet bol zaujímavý no musím povedať, že samotný obsah ma sklamal. Čakala som viac! Myšlienka bola dobrá, dej sa odohrával pútavo ale záver knihy je podľa môjho názoru dosť odfláknutý ako keby chcela autorka knihu čo najskôr uzavrieť a pritom sa s tým mohla pohrať viac. Na čítanie v každom prípade fajn ale sú aj lepšie knihy.

Kniha, ktorá donúti rozmýšľať (Jana Štrignerová, 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý napínavý triler, ktorý hovorí o aktuálnej téme. Počas celej doby, keď som čítala túto knihu som si hovorila: Je toto naozaj možné? Môže sa to diať v súčasnej dobe? Sme len bábkami v hre veľkých spoločností, ktorým ide o moc a peniaze? Naozaj môže prebehnúť ďalšia svetová vojna, ktorú si ani nevšimneme, lebo médiá budú plné lží, ktorým uveríme? Samozrejme, je to fiktívny román, ale je tu spracovaná téma, ktorá je hodná zamyslenia. Super napísaná kniha, i keď v deji sa skáče z miesta na miesto. Originálna téma, na ktorú málokedy narazíte. Zhltla som ju za pár dní a hneď sa zaradila medzi moje obľúbené knihy.

konšpiračný thriller (Emily, 1.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Autorka si vybrala podľa mňa vynikajúci námet – v súčasnosti toľko diskutované geneticky modifikované potraviny. Kniha sa mi spočiatku čítala dosť ťažko, pretože postavy (a zároveň aj vraždy) sú rozmiestnené po celom svete, často som sa aj vrátila na začiatok tej ktorej kapitoly, aby som zistila, kde sa práve nachádzam, no to nič neuberá na tom, že dej je strhujúci a nenechá chladným snáď nikoho. Pri čítaní som sa musela zamyslieť aj nad tým, či sa to náhodou niekde nedeje, len o tom nevieme. Výhovorka o tom, že ľudí je veľa, zdrojov málo, podnietil vlastne aj vznik geneticky modifikovaných potravín a peniaze plynúce z potravinového boja sú predsa dosť veľkým lákadlom … takže ... milovníci konšpiračných teórií si prídu rozhodne na svoje :)

Fantázia či reálna hrozba ? (Mária Koprivňaková, 14.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Tento ekologický triler bol síce napísaný s určitou dávkou autorkinej fantázie, ale je veľkou výstrahou pre dnešný svet.Poukazuje na skutočnosť ,ako sa veľké spoločnosti v honbe za ziskom a túžbou ovládnuť svet nepozerajú na to, či ich produkty nespôsobia ľudstvu tragédiu. Autorka knihy rozvíja túto myšlienku na pozadí svojich hrdinov- profesora biológie, ktorého smrť vyvolá hrôzu a zdesenie,známeho spisovateľa, ktorý si nevie vysvetliť samovraždu svojej manželky, novinárky, ktorá kvoli dobrému článku je ochotná riskovať aj nebezpečné situácie. Kniha sa mi čítala trocha ťažie, keďže dej a postavy boli rozmiestnené na mnohých miestach v Európe, Afrike aj Ázii. Niektoré hrôzostrašné scény a veľké množstvo zavraždených ľudí sú tiež pre silnejšie žalúdky. Napínavý dej a túžba čo najskôr dospieť k rozuzleniu príbehu ma nútila knihu prečítať skoro jedným dychom.

hodnotenie (Zuzana Drinková, 19.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Na tuto knizku som sa velmi tesila, nakolko bola velmi dobre hodnotena recenziami. Ale ako to byva, ked sa velmi tesite, zväčša prichadza sklamanie. Tema a hlavna myslienka knizky je napadita a nechava v cloveku ako pravidelneho konzumenta vyrobkov roznych spolocnosti pocit na zamyslenie, ze co vlastne konzumujeme. Co sa tyka deja a spracovania to mi az tak moc nesadlo. Mnozstvo akcnych scen ktore boli miestami az absurdne, hlavne pri zaverecnej hlavnej scene mi to prislo az prehane. Ale ved kolko ludi tolko chuti. Odporucam kazdemu precitat, uz len kvoli tej hlavnej myslienke.

pre milovníkov napínavých trilerov (Lenka Adamcová, 21.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na VŠ som študovala odbor ekológia a keď som sa dostala k tejto knihe, tak som sa do nej s chuťou pustila. Kniha je napísaná tak, že je zrozumiteľná aj pre čitateľov, ktorí nikdy nepočuli výraz GMO. Dej je pútavý a dynamický už od začiatku. Aj napriek neustálym novým zisteniam a zvratom v príbehu, čitateľ ľahko odhalí ako sa to všetko skončí. Ale musím povedať, že takú záverečnú scénu aká bola v tejto knihe som nečakala. Kniha je dobrá na zamyslenie sa nad tým, aký máme momentálne životný trend a ako to v našej spoločnosti naozaj funguje. Kniha popisuje aktuálnu tému a je vhodným spôsobom ako ju priblížiť verejnosti.

Velmi dobra kniha (Barbora Fedorkova, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu odporucam kazdemu, kto sa rad pobavi na konspiracnych teoriach okolo GMO potravin - samozrejme, ide o napinave citanie so zaujimavou zapletkou a koncom a svojim rychlym spadom a jasnou recou zaujme nielen enviro-verejnost, ale kazdeho, kto okolo GMO co i len presiel. Autorovi treba uznat zmysel pre vytvorenie trilerovych scen ako aj putavost, s ktorou knihu zvladnete za dva dni :-)
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

PREĽUDNENIE
GLOBALIZÁCIA
GENETICKY MANIPULOVANÉ POTRAVINY

TRILER 21. STOROČIA

PARÍŽ
Vedca niekto kruto popravený vo svojom laboratóriu.

UGANDA
V nemocnici zomierajú ľudia na záhadnú mozgovú chorobu.

ROUEN
Vo väzení predpovedá ekologická aktivistka hroznú katastrofu.

FRANKFURT
Mladík sa napchá kukuričnými lupienkami a zrazu sa cíti ako nafetovaný.
To všetko je však len začiatok udalostí, ktoré môžu navždy zmeniť život na Zemi.

Konečne triler, aký stále hľadám a zriedkakedy nachádzam – vynikajúco napísaný, kruto napínavý a téma, pri ktorej si musíte stále klásť otázku, či to, o čom čítate, sa práve kdesi naozaj nedeje.
Andreas Eschbach

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x