bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Je to inak, mami

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:58

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Je to inak, mami

Trpko aj vtipne o OZAJSTNOM živote sexuálnej menšiny

Prvý slovenský román, čo rúca mýty o gayoch

Koniec mýtov o živote, vzťahoch a citoch homosexuálov! Drsný a trpký, no aj kruto úprimný príbeh mladého muža, ktorý sa rozhodol priznať, že je gay. Ale čo tí ostatní v jeho okolí s podobným „tajomstvom“? Boris je obyčajný mladý muž pracujúci v obyčajnej redakcii kdesi v hlavnom meste. Je gay, čo však o ňom jeho kolegovia netušia. Vie to len jeho priateľ Marko a osadenstvo homosexuálneho klubu, do ktorého sporadicky chodieva. Marko však Borisovi nečakane oznámi, že sa budú musieť prestať stýkať, pretože sa ide ženiť.

Detaily o knihe

Názov: Je to inak, mami

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam všetkým homofobikom (Emily, 20.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Iba zvedavosť ma donútila, aby som si knihu kúpila. Bola som zvedavá ako sa autorka pohrá s touto témou. Pohrala sa výborne! Ľudsky, bez umelých príkras. Po prečítaní knihy som si povedala, že by som prijala mať Borisa za kamaráta. A bola by som na to hrdá... že môžem byť jeho kamarátkou. A že sa príbeh končí smutne? Aj taký je občas život. Smutný a krutý.

Odporúčam (Daša Šimonová, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvele ma pobavila, ale treba povedať, že aj veľmi poučila... dosť ma prekvapili podrobné opisy sexu... koniec ma prekvapil ešte viac, to som naozaj nečakala...

Je to inak mami (Denisa Pavúková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala už dávnejšie, asi rok dozadu , no nikdy na ňu nezabudnem. Toľko krát mi vojde do mysle a ja si na ňu rada zaspomínam. Kniha je písaná dosť trpko občas ironicky a nesie v sebe nejakú tú pochmúrnu náladu. No konečne je tu kniha , ktorá rozpráva o SKUTOČNOM živote homosexuálov a nie o tom ,,preafektovanom ružovom svete" , ktorý môžme vidieť v amerických filmoch. Autorka ukázala život taký , aký naozaj je. Nič neprikrášľovala a bez obalu nám to podala. Kniha nám ukazuje aj milujúcu matku a syna ,ktorý majú spolu krásny vzťah. Túto knihu každému vrelo odporúčam , možno zmení ich mylné myšlienky o homosexuáloch. Pre mňa je táto kniha TOP a som rada , že niečo takéto vyšlo na Slovensku a bude sa tešiť keď oho bude viac.

.. aj oni sú ľudia (Michaela P., 26.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Áno hovorím o ľuďoch inak orientovaných ako väčšina sveta považuje za normálne. Táto kniha nie je len o gayoch ale aj o ženách ktoré milujú ženy - o lesbičkách. Možno títo ľudia majú viacej lásky ako my "normálni". Viacej si cenia lásku a to že majú jeden druhého. A čo robíme my? Namiesto toho odsudzujeme, posmievame sa a predstierame, že nás sa to netýka. V tejto knihe je úžasne podaný pohľad na rodičovskú lásku. Ako niekto dokáže odkopnúť vlastné dieťa len preto, lebo miluje niekoho kto je rovnakého pohlavia? A klobúk dole pre autorkou, pretože pokiaľ ženská ruka napíše niečo takéto - teda hlavne o tej mužskej homosexualite - nie vždy sa to môže podariť. Najhoršie je, že niektorí ľudia si radšej ponadávajú na môj komentár ako by si prečítali tú knihu a pochopili, že aj homosexuáli sú rovnakí (ak nie lepší) ako my. Ani slovkom v knihe autorka neodsudzuje nás heterákov,.. prečo my máme potrebu im vracať údery ktoré nám vlastne ani neboli dané?! Ľudia zamyslime sa, táto kniha môže byť prvým krôčikom k zamysleniu. Ďakujem za tento príbeh!

Je to inak, mami! (Kami, 19.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha podáva nám ostatným iný pohľad na vec - na život gayov... mnohé veci si človek uvedomí až z odstupom času, ale pri čítaní Je to inak, mami sa tieto skutočnosti chápu okamžite. Človeku príde veľmi ľúto, aké malé možnosti na presadenie svojich túžob a snov má táto skupina ľudí. Stretávajú sa s prekážkami, pre nás úplne cudzími, ale idú si za svojim. Týmito slovami fandím týmto ľudom, aby bojovali o svoje šťastie - aj za cenu prekážok a odsudzovania. Za lásku sa vždy oplatí bojovať, keď je opätovaná!!!

Je to inak, mami (Eva Ferančíková, 2.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
"...všetko sa dá vybojovať a zvládnuť okrem smrti. Smrť je totiž definitíva..." k týmto slovám som sa viackrát vrátila, v románe, čo rúca mýty o gayoch. Excelentný príbeh. Tak perfektne opísané vzťahy žien a mužov, tak s citom predostretá láska a nenávisť, láska medzi manželmi, láska otca k synovi, láska muža k žene, láska muža k mužovi... Ešte stále vo mne doznieva príbeh, hoci knihu som už odložila. Tamara Tainová to zvládla veľmi dobre. Určite sa k nej vrátim, ale teraz sa teším na voľné pokračovanie: To prejde

Je to inak mami (Ľubomíra Poláková, 1.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto niha mi dala veľa. Pri jej čítaní som pochopila mnohé veci, no jej koniec ma dostal ze všetkého najviac. Rada čítam evitovky, no táto sa stala mojom obľúbenou, rada sa k nej vraciam. Kto si myslí, že gay je niekto menej ako on, nech si prečíta a pochopí.

Odporúčam všetkým, ktorý majú predsudky voči gayom (Natália Stohlová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy som si hovorila, že homosexuálov neodsudzujem a nejak ich voči ostatným nediskriminujem. Po prečítaní tejto knihy som si však uvedomila, že som ich hádzala do jedného vreca. Mala som totiž dosť blbú mienku, že gaya priťahuje každý chlap. Teraz však viem, že to medzi nimi funguje ako v normálnych vzťahoch ako medzi mužom a ženou. Autorka skvelo vykreslila, že s ak nim správame ako ku štvanej zvery. (Česť výnimkám.) Len jednu vec, chcem vytknúť. Prečo to muselo skončiť tak smutne? :(

Perfektná kniha (Nikuš, 18.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala rýchlosťou blesku a každému ju odporúčam, či chlapom alebo ženám. Je naprosto perfektná! :)

Je to inak mami (Ing.Emília Svitková, 25.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takýto žáner som čítala po prvý krát. No musím sa priznať,že som ju prečítala jedným dychom. Odporučila som ju aj známym. Bola som prekvapená,že sa páčila všetkým.
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x