bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Macocha

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Macocha

Dve ženy bojujú o miesto v srdci jedného muža. Najväčší strach majú jedna z druhej. Keď sa konečne stretnú za veľmi trápnych okolností, musia si vysvetliť veľa vecí a ujasniť si pozície.

Exmanželka
Tvári sa, že rozvod bol bez problémov, a s bývalým manželom udržuje priateľský vzťah, pretože všetky výčitky a krivdy v sebe pochovala čo najhlbšie. Prežíva muky, ale je rada, že jej tri dcéry sú šťastné a majú s otcom dobrý vzťah. Idylka sa skončí, keď jej Jimmy oznámi, že sa chce druhý raz oženiť. Čo na to jeho dcéry? A prečo ju na novinke najväčšmi šokovala jej vlastná reakcia? Rozhodne sa radikálne konať, ale nevypovedané slová odpustenia a krivdy z minulosti ju priveľmi ťažia. Podarí sa jej znovu nájsť stratené sebavedomie a začať nový život?

Nastávajúca
Zamilovala sa do muža, ktorý nikdy nebude bezvýhradne patriť iba jej. Na prvom mieste vždy budú jeho tri dcéry, ktoré nadovšetko miluje. Preto sa aj ona zo všetkých síl usiluje, aby si ju obľúbili. Nie vždy sa jej to darí. Prečo si pripadá ako zlá macocha z rozprávky? Ona predsa nemôže za to, že ich rodičia sa rozviedli. Jimmy jej prisahá, že nikto nenesie vinu za rozpad jeho prvého manželstva. Ak je to naozaj pravda, prečo sa vlastne rozpadlo? Aká je pravdepodobnosť, že druhé manželstvo bude šťastné, keď nepoznáme príčiny nešťastného konca prvej lásky?

Tento príbeh je o správnych a nesprávnych rozhodnutiach, o pocitoch viny a výčitkách svedomia, o odvahe i osamelosti a nebezpečných slovíčkach, čo by bolo, keby...
Nie každá exmanželka musí byť zatrpknutá.
Nie každá macocha je krutá a zlomyseľná.
Doparoma, veď je celkom pochopiteľné, že sa tak niekedy správajú!

Detaily o knihe

Názov: Macocha

Originálny názov: The Stepmother

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

fantastická (Milka, 16.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní knihy Krsná som samozrejme hneď siahla aj po knihe Macocha. A bola som znovu nadšená. Zase ten rovnaký pocit, že ju musím prečítať doslova na jedno otvorenie... Je to úplne iná kniha, ktorá je trošku vážnejšia ako kniha Krsná, ale to iba preto, lebo sú v nej preberané také vážne témy, ako sú problémy s alkoholom, nevydarenými manželstvami, či neľahké situácie s riešením vzťahov s nevlastnými deťmi. Trošku mi chýbal nadhľad a anglický humor, ktorý bol skvele vykreslený v Krsnej. Ale klamala by som, keby som tvrdila, že táto kniha je horšia. Určite nie, iba je iná. A je zase zo života, veď manželky sa s exmanželkami stretajú denne a že to nie je jednoduché, to tu asi nemusím tvrdiť. A šťastie, príde raz? Bude toto to správne rozhodnutie a otázky keby bolo keby?...Skvelá knižka plná pocitov, lásky, strachu, ale aj nádeje, šťastia a odpustenia :). Veď o tom je život! Odporúčam, krásny príbeh.

recenzia (Mária Kuncová, 7.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som aj prvú knihu od tejto autorky s názvom Krstná a musím povedať že obidve su úžasne.Na tejto knihe sa mi najviac páčilo, že videli sme pohľad na situácie aj zo strany macochy aj matky - čiže byvalej manželky.Ja som mala problem na stranu kt. sa postaviť.Obidve mali aj dobre aj zle vlastnosti.Najviac sa mi páčilo ako tam píše o tom ako si macocha vytvára vzťah s deťmi.Je to dlhá a ťažka cesta.Krásna kniha a dosť napínavý záver.A jedno krásne ponaučenie:Ľudia Vás budu mať radšej troška tlstejšiu ako opitú do bezvedomia!!!

milo prekvapila (Jarmila Urbanová, 12.12.2011) Odpovedať

Prvý diel Krstná bola skvelá a úprimne Macocha je ešte o "kus" lepšia. Prekvapilo ma to, ale zároveň aj potešilo. Od knihy som sa nevedela odtrhnúť a často som sa tiež nevedela rozhodnúť - ktorej "žene" držať palce.. Rozuzlenie je prekvapujúce... ale o tom viac v knihe... Vrelo odporúčam..

hodnotenie (Zuzana Drinková, 30.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako v Krstnej, tak aj v tejto knizke bola jednou z hlavnych postav slobodna Tessa Kingova. Knizka je pisana lahko a zabavne. Aspon mne osobne sa viac pasila ako krstna, nakolko vnej bolo zobrazene superenie zien o toho isteho muza, a posobilo to na mna dost skutocne. Okrem vtipnych momentov, v knizku su aj vazne a aj smutne pasaze, presne tak ako je sam zivot. Odporucam, velmi prijemne citanie na volny cas, alebo v dopravnych prostriedkoch na ceste do/z prace.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Keby som bola na Tessinom mieste,“ pokračovala som v zlomyseľnej intrige, „položila by som si otázku, či ma vôbec niekedy budeš milovať tak, ako si miloval svoju prvú manželku alebo ako miluješ svoje deti. Vieš, Jimmy, človek sa len málokedy druhý raz v živote zaľúbi do niekoho na prvý pohľad. Žiadna žena netúži v manželstve hrať druhé husle. Ani v rozprávkach sa o tom nič nepíše.“
Videla som, ako mu myká lícnym svalom, a vedela som, že moja jedovatá slina padla na úrodnú pôdu. „Pamätáš si posledné vety manželskej prísahy?“ spýtala som sa.
„Isteže.“
„Povedal si, že stráviš zvyšok života tým, že mi budeš dokazovať, čo vlastne znamenajú slová milujem ťa. Alanis Morisettová spieva, že všetko sa dá napraviť, kým ešte dýchaš.“
„Ja som to chcel napraviť. Ale ty si mi to nedovolila. Už si nespomínaš, Bea? Nezniesla si ma ani len vo svojej blízkosti.“
Bola som na pokraji nervového zrútenia. Musím veľmi opatrne spriadať smrtonosnú pavučinu. Musím to robiť obratne a veľmi pozorne.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x