bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sklený zámok

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 11.06.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sklený zámok

„Niektorí ľudia sú rodení rozprávači príbehov. A o niektorých životoch hodno rozprávať. Najlepšie memoáre vzniknú splynutím oboch týchto podmienok. V Sklenom zámku je to tak.
Sklený zámok je román pozoruhodných spomienok, ktoré vypovedajú o nezlomnosti a vykúpení. Odhaľujú život rodiny, ktorá bola hlboko dysfunkčná, no zároveň nesmierne húževnatá. Tento úžasný príbeh je napísaný s hlbokou úctou k hlavným protagonistom, s úprimnosťou a láskou, ktorá ho napĺňa pôvabom. Jeho sila sa skrýva predovšetkým v jeho detskej perspektíve a nesentimentálnom prozaickom stvárnení skutočnosti, keď čitatelia budú žasnúť nad inteligenciou a nezlomnosťou wallsovských detí. Je knihou spomienok prestúpenou intenzívnou láskou k tejto zvláštnej, no lojálnej rodine.

Detaily o knihe

Názov: Sklený zámok

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

neobyčajný príbeh (Jana K., 24.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveriteľný, ale skutočný príbeh plný dobrodružných situácií a šokujúcich momentov. Príbeh kočovnej a svojráznej rodiny, ktorá sa výrazne odlišuje od priemeru, nenechá čitateľa chladným a to robí knihu príťažlivou. Spomienky malej Jeannette sú vypovedané s ľahkosťou a sú také kruté zároveň. Excentrickí rodičia, milujúci svoje deti, im napriek tomu spôsobovali útrapy v podobe hladu, neposkytovali im ošatenie a neustále cestovanie ich ochudobnilo o pocit domova, čo bolo pre mňa nepochopiteľné. Napriek všetkým negatívnym okolnostiam je táto pozoruhodná rodina súdržná. Najviac ma asi zaujala postava otca rodiny, ktorý ohuroval svoje deti, ale aj mňa svojou inteligenciou a rozhľadenosťou, aj keď pod vplyvom alkoholu dokázal zničiť všetko navôkol. On ovplyvnil malú Jeannette, ktorá si išla za svojím cieľom. Vždy v ňu veril, že ona sa z rodiny dokáže vypracovať a raz sa stane absolventkou univerzity. Kniha je plná paradoxov a dokáže človeka presvedčit, že sa dá zo skoro bezdomovca stať niekým, keď má v sebe vôľu a cieľavedomosť a musí nájsť silu niečo zmeniť, čo je aj priklad hlavnej hrdinky. Knihu môžem len odporúčať, mne spríjemnila letné dni.

Lepší priemer (Mariana, 7.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh je veľmi silný, no kniha ma moc nenadchla, je napísaná nezáživnou formou. Je priam neuveriteľné akí boli rodičia. V rodine síce bola láska a súdržnosť, no to bolo všetko čo tam bolo. Deti sa od malička starali sami o seba, všetko si zabezpečovali sami, jedlo, teplo, oblečenie, no hrozné... Knihy napísané podľa skutočnej udalosti mám veľmi rada, je to môj šálek kávy. Medzi moje topky patria knihy z arabského sveta a príbehy z dejín bývalého Československa.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x