bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Guernseyská literárna a koláčová spoločnosť

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Guernseyská literárna a koláčová spoločnosť

Je pútavý a humorný príbeh spisovateľky Juliet Ashtonovej, ktorá v snahe napísať svoju ďalšiu knihu, nachádza inšpiráciu v listoch muža, obyvateľa ostrova Guernsey, okupovaného nacistami počas druhej svetoveji. Osud spojí týchto dvoch ľudí hneď po tom, čo si on kúpi knihu spisovateľa Charlesa Lamba, kde nachádza na prázdnom liste jej meno. Rozhodne sa Juliet napísať list, v domnienke, že mu poradí, kde by si mohol zohnať aj ostatné knihy od tohto autora. Postupne začína Juliet prenikať do sveta Guerneyskej literárnej a koláčovej spoločnosti, práve vďaka korešpondencii, ktorú spočiatku vedie so svojím novým známym, no neskôr aj s ostatnými hlboko ľudskými členmi tohto jedinečného čitateľského klubu, ktorých spája predovšetkým láska k literatúre. Vďaka týmto listom sa dozvedá rôzne príbehy ľudí, ktorých životy ovplyvnila nemecká okupácia, čo ju uchváti natoľko, že sa rozhodne vypraviť na ostrov Guernsey. O tom, čo tam nájde a ako veľmi to zmení jej život, si môžete prečítať v tomto krásnom, humornom románe písanom formou listov.

Detaily o knihe

Názov: Guernseyská literárna a koláčová spoločnosť

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

PS: (Miša Mišíková, 29.11.2012) Odpovedať

Knihu mi prave dorucil kurier a uz teraz viem, komu dalsiemu ju darujem :)

Nieco povedome, aj ked uplne nove... (Miša Mišíková, 29.11.2012) Odpovedať

Hodnotenie tejto knihy opisujem v skratenej verzii z mojho zosita, kam si precitane knizky hodnotim uz x rokov: Tato kniha mi zmenila zivot. Nie tak dramaticky ako to asi znie, ale pri jej citani som mala take zvlastne novostare pocity, ze som to vyhodnotila ako zmenu. Kniha je nadherna, az ma zaraza, ze som o nej nikdy nepocula a zaujala ma nie svojou obalkou a ani vydavatelom, ale svojim nazvom. Kniha oslovi citatelov, ktori si bez citania, pripadne pisania - nevedia predstavit svoj zivot /tak ako hlavna hrdinka/ a ktori sa knihami radi obklopuju. Dalej potesi ludi, ktori si radi precitaju aj nieco, co nie je zo sucasnosti. Tych, ktori maju radi prirodu a ocenuju sudrznost ludi, vzajomnu pomoc v nudzi, prekonavanie zivotnych strasti humorom... A mna osobne nadchlo zopar vybornych momentov - zvlast "forik" s O. Wildeom a nacasovanie niektorych nejasnych veci, ktore sa v pravu chvilu vysvetlia, zoznamenie sa s pre mna neznamym spisovatelom Charlesom Lambom... Ked napisem otrepanu vetu "v zavere knihy som si setrila kazdu stranku", tak to plati niekolko nasobne! O knihe by som vedela napisat este dalsie litanie, ale najcennejsie co mi dala bol mozno pocit, ktory som prezivala v puberte pri citani napr. Anny zo Zeleneho domu - smiech, dojimavost, prezivanie osudov hrdnivo az tak, ze by som sa medzi nimi chcela zaraz ocitnut. Po docitani mi bolo luto, ze uz ju nebudem nikdy citat "prvy krat", ale chcem ten zazitok dopriat aj inym a preto som uz 3 kusy knizky rozdala a dalsiu mi maju kazdym dnom dorucit z Buxu :) Mimochodom - zaujimavy je aj styl knihy /pisana vylucne formou listovej korespondencie/ a osud jej vzniku, kedze za choru spisovatelku ju dopisala jej neter.

som spokojná (Magdaléna Bernátová, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekná kniha. Pôvabná, láskavá, humorná i historická. Všetko sa dozviete z listov, ktoré si písali rôzni ľudia. A môžem povedať, že sa dozviete veľa. O ľuďoch, ich osudoch, o vzťahoch, o sile človeka... Zaujímavé, ako dobre sa dá napísať kniha len s pomocou listov. Kniha mi prirástla k srdcu spolu s obyvateľmi ostrova Guernsey. Je to kniha, na ktorú sa nezabúda.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x