bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Červené sárí

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Červené sárí

V roku 1965 sa Sonia Mainová, mladá talianska študentka, spoznala v Cambridgei s Indom Radžívom Gándhím. Sonia sa narodila v jednoduchej rodine a pochádzala z malého mestečka neďaleko Turína a Radžív bol členom jedného z najmocnejších rodov Indie. V Anglicku sa začal príbeh veľkej lásky, ktorý sa neskončil ani predčasnou, náhlou a tragickou smrťou mladého Radžíva v čase, keď mal byť opätovne zvolený za predsedu vlády. Pre lásku k tomuto mužovi Sonia opustila rodné Taliansko, rodinu, svet svojho detstva a mladosti a vrhla sa do veľkého dobrodružstva v novom, neznámom svete, v Indii, v krajine, kde sa hovorí osemsto rôznymi jazykmi, kde sa uctieva dvesto miliónov božstiev, kde existovalo päťsto rôznych politických strán... Sonia si obľúbila svoju novú vlasť, súcitila s množstvom chudobných a v ich očiach sa stala bohyňou.
Popri príbehu lásky je román Červené sárí aj rodinnou ságou néhrúovsko-gándhiovskej rodiny, kronikou politických dejín Indie a epopejou tohto obrovského národa.
Javier Moro v ňom prerozprával brilantným štýlom príbeh néhrúovsko-gánhiovskej rodiny, mužov a žien bojujúcich o piedestál moci, obetí vlastného osudu, ktorý si nevybrali z vlastnej vôle. Tento osud postihol aj Soniu Gándhiovú – v nej sa premietli túžby a nádeje miliónov ľudí krajiny Mahátmá Gándhího.

Z originálnu El sari rojo do slovenčiny preložili: Sofia Tužinská, Želmíra Čížová.

Detaily o knihe

Názov: Červené sárí

Originálny názov: El Sari Rojo

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

úžasná kniha faktov (Tatiana Mozdenová, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ku knihe som sa vrátila už viackrát. veľmi zaujímavý príbeh Sonie Ghándiovej, ktorá opisuje celé dejiny moci v Indii. Odporúčam pre každého, čo má rád históriu písanú zaujímavým životným príbehom, doplneným faktami...

Prekrasna kniha (Janka Grznarova, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krasna kniha ktora uplne do detailov opisuje nielen Indiu ako krajinu ale aj historiu vladnutia klanu Ghandiovskej rodiny pocas staroci. Zaujimavym sposobom podany zivotny pribeh hlavnej hrdiny Soni Ghandiovej europanky ktora sa rozhodla nasledovat hlas svojho srdca a prave preto sa rozhodla ako mlade dievca odist z rodneho Talinska do Indii hoci nevedela co ju caka zasvati svoj zivot rodine Ghandiovcov a pomoci chudobnemu ludi Indie.

Červené sárí (Mária, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherný príbeh odohrávajúci sa v Indii. Čitatel tu nájde príbeh veľkej lásky, politické intrigy, rozdielnosť východnej a západnej kultúry.... Hlavnou hrdinkou je Sonia, talianská študentka, ktorá sa počas štúdií stretne s Radžívom Gándhím. Sonia ho nasleduje do Indie, kde sa odohráva celý príbeh.

super (Mariana, 3.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoducho prekrásna kniha, odporúčam ju každému. Čítala som ju dlhšie, pretože som si dopĺňala informácie a fotky z netu. Keď popri čítaní zapnem nb, to znamená, že kniha patrí medzi moje topy :-). Autorke nemám čo vytknúť, nie som oprávnená hodnotiť gramatiku, štýl a neviem čo, ja vždy hodnotím príbeh. V tejto knihe je spísaný život Sonii Gandhíovej v podstate od jej narodenia až po súčasnosť a je to naozaj veľmi zaujímavý život plný manželskej a rodinnej lásky, politiky, intríg v rodine i v politike, taktiež je v knihe načrtnutá história a v podstate aj súčasný život v Indii. Neľutujem peniaze čo som za túto knihu dala a už sa teším na Indickú princeznú, ktorú som si taktiež zakúpila a je od rovnakého autora.

Sárí (Romana, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé čítanie....hltala som knižku stránku za stránkou :)

Oplatí sa prečítať (Veronika, 12.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som si kupovala s cieľom dozvedieť sa viac o Indii, jej histórii a Gandhiovcoch. Má úplne nádherný príbeh, ktorý ma fascinoval, hoci pre niektorých môže byť aj dosť náročná, pretože spotrebuje dosť veľa času a hlavne pokoja pri jej čítaní. Po jej prečítaní som dospela k názoru, že najkrajšie knihy sú naozaj tie, ktoré napíše sám život. Preto kto má rád nedávnu históriu s nádychom romantiky a napätia - vrelo odporúčam prečítať túto knihu.

Kniha (Ľudmila Kormanská, 5.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som prečítala veľmi rýchlo, pričom je dosť hrubá, príjemne som si pri nej odýchla.

červené sárí (Mária Burzalová, 19.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
knižka o tom, že aj keď proti vám stojí celý svet, môžte dosiahnuť, čo chcete. Krásny príbeh celej rodiny Gandhiovcov, môžem len odporučiť:)

Červené sárí (Romana, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny príbeh....knižka zltnutá za pár dní....

Červené sárí (Mirka, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá kniha! Nádherný príbeh bežného človeka - ženy, ktorá sa dostane vďaka svojej láske k vládnutiu. K tomu kúsok histórie, spoznanie indickej kultúry a nádherné Gandiho citáty! Príjemný zážitok :)

Zážitok (Ivana, 16.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná a citová knizka, jednoznacne ju odporucam. Je tam dost spominana politika ale je tam aj opisana India a sposb zivota obyvatelstva. Knizka sa citala lahko a po precitani zanechala vo mne rozne emocie a nelutujem ze som ju vobec vzala do ruk. Sonia Gandhiova je mudra zena.

hodnotenie (Zuzana Drinková, 23.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mna osobne knizka prijemne prekvapila, a dokonca som ju zhltla za par dni. Sonia Gandhi je tam zobrazena ako mudra a silna zena. Naozaj vrelo odporucam. Od knizky som nic neocakavala a ona mi naopak dala toho dost vela.

sárí (sonulique, 21.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako píše Foxi nado mnou, slovenský preklad zďaleka nebol bezchybný (dokonca tam bola aj jedna hrubica!),ale pokiaľ ide o samotný príbeh, ten je veľmi príjemný. Vlastne ide o ságu rodu Nehrúovcov-Ghándíovcov, pričom hlavnou postavou je nevesta Indiry Ghándíovej, Sonia. Narodila sa v Taliansku, počas študijného pobytu v Anglicku sa spoznáva so svojím budúcim manželom Radžívom a následne sa za ním sťahuje do Indie, s ktorou doslova zrastie a splynie. Kto má rád na skutočnosti založené historické romány šmrncnuté romancou, určite po tejto knižke siahnite - nebudete sklamaní. Mínusom pre mňa boli niektoré nejasnosti, resp.prílišné zjednodušenia politického diania v Indii.

PREKLAD (Foxi, 9.9.2010) Odpovedať

priemerná kniha
Nedá mi aby som neokomentovala slabú úroveň slovenského prekladu tohoto titulu. Preklad musel byť pravdepodobne vyhotovený v nejakom šibeničnom termíne ale to neospravedlňuje nespočetné štylistické, jazykové a odborné chyby. Vydavateľstvo Ikar si evidentne nerobí žiadnu veľkú hlavu z potreby profesionálnej jazykovej redakcie a odborného poradensta . Knihu si teda prečítam aj v origináli aby som si o nej napravila mienku. Všetko dobré.
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dobrodružstvo jednej ženy,
sága jednej rodiny
epopeja jedného národa

Príbeh Európanky, ktorá sa ocitla v komplikovanom, nebezpečnom svete politických intríg zbožňovanej a zároveň nenávidenej rodiny, nás unáša do sveta exotickej, fascinujúcej a búrlivej Indie, ktorá práve prechádza procesom významných zmien.

Sonia sa stala nenahraditeľným členom rodiny. Indira ju mala rada ako vlastnú dcéru, ktorú nikdy nemala. Keď sa teraz organizovalo viac recepcií a oficiálnych večerí pre zahraničných hostí, Sonia prebrala úlohu svokry, ktorú tá zastávala, keď žila so svojím otcom v Teen Murti House. Veľmi svedomito vyberala menu a nikdy na ňom nefigurovalo hovädzie či bravčové mäso. Hinduistickí vegetariáni nejedia vajcia, ale jedia mliečne výrobky a tí najstriktnejší, vegáni, neprijímali nič, čo bolo živočíšneho pôvodu. Pripravovala aj halal, jedlo pre moslimov a kóšer pre židov...

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x