bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







700 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 700 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností

Slovensko je krajina s rozmanitou a pestrou históriou, ktorá zanechala nezmazateľné stopy v podobe množstva pamätihodností. Okrem cirkevných pamiatok tu nachádzame hodnotný súbor 700 historických stavieb, ktoré možno označiť ako panské sídla alebo pevnosti. Sú medzi nimi hrady, zámky, kaštiele, kúrie, hradiská, pevnosti, mestské šľachtické a patricijské paláce, mestské hradby, bašty a brány, opevnené kostoly a kláštory. Obdivuhodné sú architektonické skvosty zachované v celistvej podobe, starobylé stavby, ktorým po úspešnej rekonštrukcii vrátili svoju niekdajšiu krásu, ale aj romantické ruiny, ešte len čakajúce na obnovu. Každú z vybratých pamiatok dokumentuje aspoň jedna fotografia a stručný text. Necelá päťdesiatka stavieb, ktoré považujeme za najhodnotnejšie a zároveň turisticky najatraktívnejšie, dostala viac priestoru na dvojstrane s viacerými fotografiami. Berte túto knihu ako pozvánku na objavovanie mnohotvárneho Slovenska, ako prvý krok k bližšiemu poznaniu jeho najcennejších kultúrnych a historických klenotov.

Detaily o knihe

Názov: 700 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Poďme na výlet :) (Slavomíra Koprivňaková, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
A čo keď naň nie je až tak veľa času, ako toto leto? Vždy sme si plánovali výlety, ale tento rok je viac uponáhľaný, na turistiku po Slovensku máme menej času. Keďže mi dosť chýba, na mojom stolíku má tieto dni čestné miesto kniha „700 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností“. Pri výletoch sme si zvykli stále vybrať nejaký pekný hrad alebo jeho ruinu (tie mi prídu ešte čarovnejšie ako hrady, kde prekvitá čulý život) a táto kniha je hotovým pokladom na nachádzanie miest, ktoré ešte nepoznáme. V knihe mám založený papier a naň vypisujem všetko, kam by som v budúcnosti rada išla. Spracovanie je krásne, pán Lacika je u mňa - geografky - osvedčený autor, takže keď nič iné, cestujem aspoň čítaním a prezeraním obrázkov. A na budúci rok tento môj "ťahák" z knihy isto využijem aj na reálne výlety! :)

super (Soňa Ďurišová, 26.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vcera som si spravila radost touto knihou a bola som milo prekvapena, ake poklady sa na Slovensku nachadzaju. Krasne fotografie a dobry popis, ale v knizke chyba obsah. Hrady su zobrazene abecedne podla miest, preto sa niektore v knihe tazko hladali, napr. Branc bol az pri pismene P, lebo patri pod Podbranc a napr. Sasov som myslela, ze zabudli, ale on nepatri pod Sasovske Podhradie, ale pod Ziar nad Hronom. Preto by tam ten obsah patril, ale inak uplna spokojnost!

fantastická kniha (Dodo, 29.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu by som chcel odporučiť všetkým, ktorí milujú Slovensko, jeho kultúru, históriu a pamiatky. Úžasné fotografie, zaujímavé a poučné informácie o konkrétnom mieste knihe rozhodne nechýbajú a inšpirujú na prekrásny výlet za spoznávaním krás Slovenska. Cez leto ma inšpiruje a v zime mi kniha pomáha prekonávať dlhé zimné večery. Keď v nej listujem a čítam, ani neviem, ako sa niekde stratím a už putujem v myšlienkach po zámkoch, kaštieľoch či hradoch. A predstavujem si, ako tam vtedy prúdil život. Keď nás občas prídu navštíviť známy zo zahraničia, vždy mám presne naplánované, kam ich vezmem a čo im ukážem. Doteraz boli vždy nadšení :). Janko Lacika mi už neraz vďaka svojim knižkám vnukol myšlienku krásneho výletiku po Slovensku.

Krása (Katy, 14.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha so silným obsahom. Nič nie je krajšie, ako dostať knižku o niečom, čo človeka zaujme a predsa to má aj rád. Množstvo ľudí v dnešnej dobe nevie nájsť krásu Slovenska, ale vďaka tomuto človek nájde množstvo krás a tí, čo sa zaujímajú o Slovensko nájdu ešte mnoho ďalších pamätihodností, o ktorých doposiaľ ešte nepočuli a ktoré by ich tiež mohli zaujať. Vďaka tejto knižke som si naplánovala konečne dovolenku, ktorá bola 100% podľa mojich predstáv, pretože každý deň som odhalila inú krásu Slovenska a predsa ma každá zaujala a ani jedna nesklamala

krásna kniha (S. Adamčíková, 22.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je úžasná kniha. Veľmi sa mi páči, je neskutočné,aké historické bohatstvo je na našom malom Slovensku. V našej rodine je dosť obdivovateľov kultúry a umenia a kedykoľvek radi vycestujeme,aby sme navštívili nejakú pamiatku,preto je aj táto kniha súčasťou našej knižnice. častokrát spájame nutnú pracovnú cestu s aspoň krátkym výletom, plánujeme si ju po trase, kde by sme sa aspon chvíľu mohli pokochať na krásach našej krajiny. V knihe si často listujeme, prezeráme fotografie hradov a zámkov, ktoré sme už navštívili a takisto si so záujmom prezeráme tie, ktoré ešte nepoznáme, ale plánujeme navštíviť.Objavili sme tam aj panské sídla v našom okolí, o ktorých sme ani netušili .Fotografie sú doplnené textom ,ktorý poskytne dostatok informácií. Túto knihu som posielala aj mojej priateľke do zahraničia a myslím, že to bol dokonalý presvedčovací argument, pretože v lete neodletia k moru,ale prídu nás navštíviť aby si obzreli naše malé ale krásne Slovensko.Vrelo odporúčam nielen pre milovníkov architektúry, histórie a umenia,ale aj pre zvedavých cestovateľov.Toto je naše kultúrne bohatstvo a mali by sme ho aspon trochu poznať.

Pekný sprievodca Slovenskom (Mirka, 11.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som dostala ako darček aj napriek tomu, že história nie je práve moja záľuba. Avšak, kniha milo potešila a s obľubou v nej listujem. Spoznala som mnohé miesta na Slovensku, ktoré stoja za to pozrieť si ich vďaka unikátnemu príbehu ktoré tieto stavby ukrývajú. Často som bola až prekvapená, že niečo také na Slovensku máme. Knižku môžete využiť podobne ako ja, na plánovanie výletov po Slovenských zákutiach. Zaujímavý text je doplnený krásnymi fotogafiami. Pre lovcov zaujímavosti a milovníkov nie len histórie ale aj architektúry je táto knižka ako stvorená!

hahha (gabika, 29.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to dobre ze ju napisal :D
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x