bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlodeji labutí

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlodeji labutí

Slávny maliar Robert Oliver zaútočí na obraz vo washingtonskej Národnej galérii výtvarného umenia. Čo podnietilo umelca k tomu, aby sa pokúsil zničiť to, čo pokladá za najcennejšie? Jeho jediné vysvetlenie znie: „Urobil som to pre ňu.“
Psychiater Andrew Marlow, známy tým, že „sa pri ňom rozhovorí aj kameň“, sa pri Oliverovi ocitá v slepej uličke. V úsilí pochopiť tajomstvo mučiace geniálneho umelca sa pustí do pátrania, pri ktorom preniká nielen do života žien, čo mali k Oliverovi najbližšie, ale odhalí aj dramatický príbeh lásky a umeleckej sebarealizácie, ktorý sa odohral v období francúzskeho impresionizmu.
Majstrovsky napísaný nový román Elizabeth Kostovovej nás zavedie do viacerých dnešných amerických veľkomiest. Dostaneme sa na nádherné malebné miesta, pokocháme sa exotickou atmosférou Acapulca, no zatúlame sa aj na drsnokrásne pobrežie Normandie – dnešnej i tej z konca 19. storočia, vyhľadávanej impresionistami. A prežijeme s hrdinami rôzne podoby lásky – perspektívnu i pomýlenú, osudovo poslednú i zatajovanú, reálnu aj čisto snovú. Zlodeji labutí sú príbehom o posadnutosti, stratách, ktoré utrpeli dejiny, a schopnosti umenia uchovať ľudskú nádej.

Z anglického originálu The Swan Thieves preložil Róbert Hrebíček.

Dostupné verzie titulu

Zlodeji labutí Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zlodeji labutí

Originálny názov: The Swan Thieves

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ach.. (Monika Bistáková, 17.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Poprepletané osudy, pocit neúplnosti, trošku márnivosti..Po tejto knihe som siahla po prečítaní Historičky. Páči sa mi štýl, akým autorka píše. Vniesla do príbehu trocha tajomna, aj keď som miestami mala nervy na Roberta, ako sa zachoval k svojej manželke. Koniec som očakávala úplne iný, ako bol.

Príbeh, na ktorý som musela dospieť (Eva Ostrolucká, 18.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Naozaj je asi nutné na niektoré príbehy dozrieť. Túto knihu som už raz v rukách mala pred pár rokmi, ešte na strednej škole, a pravdu povediac nezanechala na mne hlboký dojem a myslím, že som ju vtedy ani nedočítala. Skúsila som to, teda, s ňou ešte raz a tentokrát nesklamala! Príbeh bol veľmi pútavý a plný "historična", lámala som si hlavu nad záverom knihy, ktorý som vôbec nevedela odhadlúť. Všetko sa však vykreslilo v posledných kapitolách a ja som len žasla nad tým, ako autorka krásne celý príbeh prepracovala. Na konci knihy neostala ani jedna nezodpovedaná otázka, ani jediná pochybnosť, nad ktorou by som sa ďalej musela zamýšľať.

Pre náročného čitateľa (Emily, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je kniha, ktorá osloví. Osloví nie na prvý pohľad, nie po prvých stránkach... číta sa pomaly. Je plná opisov postáv, opisov prírody... opisov čohokoľvek. Ak máte radi knihy plné dialógov, premôžte sa a venujte čas aj knihe opisov. Nebudete ľutovať. Budete plakať aj sa zasmejete.. a možno na odľahčenie sa aj zamyslíte, či sa chĺpky na chlapskej hrudi vekom zjemňujú, alebo tvrdnú :)

Skvelá kniha (Martina Ukušová, 13.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Som rada, že som mala možnosť prečítať si túto skvelú knihu. Dej ma úplne vtiahol a všetko som vnímala veľmi intenzívne. Trošku mi síce vadilo nespoetné množstvo opisov, ale postupom času som si na ne zvykla a vnímala som len príbeh. Čítanie ako stvorené na zemračený víkend. :)Odporúčam.

Zlodeji labutí (Lucia, 19.3.2012) Odpovedať

Z knihy mám trochu zmiešané pocity. Na jednej strane to bol naozaj pútavý príbeh, ktorý bol celý čas zahalený tajomstvom, ktoré sa vyriešilo až na konci, preto som knihu nedokázala prestať čítať...veľa vecí bolo veľmi detailne opísaných, čo sa mi páčilo, ale niekedy mi to pripadalo až moc detailné...Boli úseky, kedy ma kniha vôbec nebavila a len som tak ňou prechádzala a potom zas prišli časti, keď som ju nedokázala prestať čítať a hltala som stranu po strane.

Pútavý dej a tematika umenia zároveň=) (Katarína Martinová, 17.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala asi pred rokom a doteraz z nej mám dobrý dojem, zaujalo ma hlavne "pátranie" po dávnej umelkyni, jej dielach a živote. Príbeh odohrávajúci sa v popredí bol tiež dobrý, len ma trochu mrzí, že na liečbu hlavného hrdinu "stačilo", že jeho doktor sa dopátral ku koreňu záhady. To mi osobne prišlo ako príliš ľahké vyriešenie situácie na záver. Ale čítanie je to pekné=)

super (Michaela Adamčíková, 26.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Zlodeji labutí sa mne osobne veľmi opáčila. Bola to moja prvá kniha od autorky, Historičku som ešte nečítala.Oblasť maliarskeho umenia ma oslovila, takisto aj silný príbeh lásky a posadnutosti k neznámej žene ,ktorý sa v knihe odohráva.Prekvapil ma úvod s útokom na obraz vo washingtonskej Národnej galérii,bola som veľmi zvedavá ako sa bude dej odvíjať dalej. Vetou -"Urobil som to pre ňu" som vytušila hlbokú vášeň a lásku k žene...Prepracovaná postava Roberta Oliver je dokonalá,vzbudzovala vo mne veľa pocitov- raz pochopenie, inokedy súcit či odsudzovanie.... čítanie starých listov ma poháňalo dopredu a nevedela som sa od knihy odtrhnúť.Páčil sa mi koniec, po dočítaní som mala príjemné pocity a vychutnávala som si hlboký čitateľský zážitok.Zlodeji labutí je jedna z najlepších kníh ,ktoré som čítala.Odporúčam .

Majstrovské dielo! (Marian Gramblička, 13.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začal by som tým, že meno nižšie spomínaného prekladateľa sa nachádza hneď na druhej strane a je ním Róbert Hrebíček. A čo sa týka mojích dojmov: Zlodeji labutí je jednou z mála kníh, ktoré ma tento rok tak výrazne oslovili. Pôvodne to mal byť darček pre kamarátku k narodeninám, ale napokon ostala v mojej vlastnej knižnici, taká skvelá je tá kniha! Čítal som už predtým Historičku, ktorá ma veľmi nenadchla, preto som nemal veľké očakávania, ale toto je o niečom inom. Je to veľmi komorný a osobný príbeh. Nenudí, práve naopak - čítate to, kým neprídete na koniec. Ale nie je to napätím, či zvratmi v deji. Je to tým, ako autorka preniká do vnútra hlavných postáv. Už len ten námet: napadnete obraz v galérii s tým, že to robíte pre ňu? Pre koho? A prečo? A kto je ona? Vykresliť medziľudské vzťahy - to je vždy výzva. To dákaže len umenie. Umenie spája davy, umenie uchováva ľudskú nádej...

Preklad (Viera, 14.8.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Meno prekladateľa je dôležitá informácia. Aj úrovne prekladu bývajú rôzne. Preklad literárneho diela je umelecká práca, keby nebola, mohli by predsa úplne jednoducho prekladať počítačové programy na to určené. Zlý preklad vám úplne pokazí čitateľský zážitok a nevhodný výber slov, fráz, spojení atď. je v niektorých prekladoch až do očí byjúci, aj keď ako som povedala, je to umelecká práca, a preto je na každom prekladateľovi čo a ako spracuje. Ja osobne mám rada Havrillove preklady a predlad jána Štrassera a samozrejme " nesmrteľných " Bžochovcov. Ak ydavateľstvo neuvedie meno prekladateľa,je to chyba, považojum to za neúctu k práci a chybou je aj to, že už neexistuje pravidlo povinného uvádzania všetkých vydavateľských údajov. Preto sa dnes zo zadného listu knihy nedozviete nič.

Meno prekladatela (Helena, 12.7.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Paní nebo slečno Jano, je vidět, že nemáte o překladatelské práci vůbec ponětí, když jste schopna něco takového napsat.

meno prekladateľa... (Jana, 3.7.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
je to úplne zbytočná informácia... každý prekladateľa sa musí držať pôvodného textu, nie je to slohová práca na voľnú tému... Dôležitý je prehľad obsahu

meno prekladatela je vzdy velke tajomstvo... (Zuzana, 16.6.2010) Odpovedať

neoslovila ma
Preco neudava vydavatelstvo Ikar meno prekladatela k informaciam o prelozenych tituloch? Uviest mena vsetkych tvorcov knihy patri k zakladnej etike vydavatela. Verim, ze v blizskej buducnosti tak Ikar bude robit. Tesim sa. Zuzana
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pútavý román o umení a posadnutosti, tajomstve, ktoré preklenuje svetadiely a storočia. Ľúbostný príbeh presahujúci najkrajnejšiu hranicu.

Láska, takmer až zbožná úcta, ktorú som k Robertovi pocítila v pôrodnej sále, každým dňom slabla a nahrádzala ju bolesť žalúdka a svalov na nohách. Sledovala som, ako city ustupujú, a vnímala som to ako veľkú stratu. Pripomínalo mi to náhly koniec tínedžerského pobláznenia, no napĺňalo ma to oveľa väčším smútkom. Zanechalo to vo mne akúsi priepasť, pretože o tom, čo som schopná cítiť, som sa nedozvedela v pätnástich, ale po tridsiatke. A teraz všetko minulé zmizlo. Nadobro. Sledovala som, ako Robert drží dieťatko v jednej ruke – medzičasom sa z neho stal skutočný odborník – a druhou si naberá jedlo. Oboch som ľúbila. Ingrid práve začínala otáčať hlavičkou a hľadieť naňho. Oči mala plné prekvapenia, ktoré som cítila aj ja pri pohľade na tohto obrovského muža s hranatou tvárou a ťažkými kučeravými vlasmi.
Doma som od Roberta nežiadala veľa. Na začiatku letného semestra vyučoval, aby priniesol domov trocha peňazí, za čo som mu bola vďačná. Onedlho začal znova dlho do noci maľovať v podkroví, alebo zostával až do rána v školskom ateliéri.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x