bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Muž ve tmě

Vydavateľ: Prostor (Nakladatelství Prostor)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 31.05.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Muž ve tmě

V nejnovějším románu se Paul Aster představuje v takové podobě, na jakou jsme u něj zvyklí – jako výborný vypravěč příběhů, který využívá postupy a prvky pokleslých žánrů. Autor pracuje s motivy detektivního, špionážního, sci-fi , válečného a milostného románu, přičemž příběhy často vkládá do sebe a zároveň nenásilně rozvíjí úvahy o povaze reality a lidských dějin. Základní linii vyprávění tvoří stárnoucí nedávno ovdovělý spisovatel. Následkem dopravní nehody je upoutaný na invalidní vozík, proto žije v domě s rozvedenou dcerou Miriam a vnučkou Katyou. Přemítání o uplynulém životě se v jeho hlavě prolíná s vymýšlením příběhu.

Detaily o knihe

Názov: Muž ve tmě

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zabudnutie (sonulique, 7.3.2013) Odpovedať

Rozprávač, August Brill, ktorý je po autonehode na vozíčku, sa snaží zabudnúť na to, že jeho manželka umrela a nemyslieť na ňu. V druhej izbe sa jeho dcéra Miriam snaží zabudnúť na svoj nedávny bolestný rozvod. A v poslednej izbe sa jeho vnučka Katya snaží zabudnúť na detaily brutálnej smrti svojho priateľa, ktorý šiel ako dobrovoľník do vojny a ktorého popravu videli v televízii. Každý z nich sa snaží, ako len vie, nemyslieť na svoju tragédiu - August si po nociach, keď nemôže spávať, vymýšľa fiktívne príbehy, do ktorých je sám zapletený, kým jeho vnučka pozerá celé dni filmy, jeden za druhým, a analyzuje ich (často spolu s ním, veľmi zaujímavé dialógy). Je to jednoznačne najtemnejšia kniha, akú som od autora čítala - neviem, nakoľko je autobiograficky motivovaná, no je veľmi, veľmi smutná. Na konci však presvitá nádej, presne ako spieval Freddie, Show must go on, život ide ďalej aj napriek našim osobným tragédiám. Auster je výborný rozprávač, vie napísať príbeh tak autenticky, pútavo a brilantne, že sa to neskutočne dobre číta, aj keď témy, o ktorých píše, sú bezpochyby ťažké.

príbeh alebo realita (Ema, 23.2.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Je to zmes detektívky, sci-fi, romantických a vojnových elementov. Autor opäť mieša dejové línie. Najprv rozpráva príbeh vdovca Augusta Brilla, jeho dcéry a vnučky. Brill žiali za svojou mŕtvou ženou a za dlhých nocí keď nemôže spať si vymýšľa príbehy - no sú to iba príbehy alebo realita? ... ďalšie zaujímavé čítanie od autora, ktorý sa hrá na svojom známom piesočku

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x