bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spoločník

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spoločník

Kyle McAvoy vyrastal v malomestskej právnickej kancelárii svojho otca v Yorku v štáte Pennsylvánia. Ako vynikajúceho študenta ho zvolili za šéfredaktora Yaleského právnického časopisu a čakala ho budúcnosť s neobmedzenými možnosťami.
Lenže Kyle v sebe nosí tajomstvo - epizódu zo študentských čias, na ktorú sa pokúša zabudnúť. To tajomstvo sa však dostane do pozornosti nesprávnych ľudí a Kyle je nútený nastúpiť na miesto, ktoré nechce, hoci o ňom väčšina absolventov práva môže iba snívať.
Tri mesiace po odchode z Yale sa Kyle stane pridruženým advokátom najväčšej právnickej firmy na svete. Je nútený klamať, kradnúť a zúčastniť sa na operácii, za ktorú mu hrozí väzenie i smrť.
Román zaľudňuje nezabudnuteľná škála postáv, či priam zloduchov. Je medzi nimi Baxter Tate – apanážou z kapitálových fondov rozmaznávaný narkoman a pravdepodobný aktér znásilnenia, ale aj Dale – atraktívna, no zdanlivo chladná niekdajšia učiteľka matematiky, ktorá sedí s Kyleom v jednej kancelárii. Román je plný zápletiek a dejových zvratov, vďaka ktorým sa Grisham stal najpopulárnejším rozprávačom na svete – túto jeho reputáciu plne potvrdzuje aj dielo SPOLOČNÍK.

Detaily o knihe

Názov: Spoločník

Originálny názov: The Associate

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Spoločník (Ing.Emília Svitková, 30.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala od svojej známej.Doporučila mi ju,že sa dobré číta. Mne zo začiatku nešla,ale nechcela som ju odložiť. Vedela som,že sa do toho dostanem a musí ma zaujať,ak zaujala moju priateľku.Potom sa to prelomilo a naozaj možem ju dalej doporučiť na čítanie. Vyktresľuje ako sa človek može dostať do problemov,len preto,že v mladosti sa mu niečo prihodíť,načo si ani dobre nepamátá. A tak potom za to pyká.Nakoniec sa tomu vzoprel.lebo by sa musel prispôsobovať niekomu po celý život Prajem pekný deň

dalsia celkom dobra grishamovka, ale... (Vierca, 28.12.2009) Odpovedať

príjemné čítanie
Dostala som tuto knihu na Vianoce. Tesila som sa, lebo Grishamove knihy mozem, hlavne tie, ktore u nas zacali vychadzat medzi prvymi. Som asi v polovici knihy. Je dobra, ale zdaleka to nema na napinavost a zapletku tych skor vydanych. Ale da sa citat. Jedna jedina vec ma vsak neskutocne irituje. Neviem, co sa deje s kvalitou, preklady poslednych Grishamovych diel dost zaostavaju za kvalitou tych predoslych, text je akysi neohrabany. A to musim spomenut aj gramaticke a pravopisne (!!!) chyby, ktorych je v texte viac nez dost. Kvalitne mi dvihaju adrenalin. Ved ak uz citam knihu vydanu takym vydavatelstvom ako je Ikar a ktoru niekto zrediguje, ocakavam stopercentnu kvalitu prekladu. A tiez ocakavam, ze v texte nebudu chybat ziadne pismena v slovach a bude bez hrubok typu "zvískne", "nazvyme to" a dalsie. O rozdelovani slov na konci riadku a malych pismenach na zaciatku viet pomlcim. Neviem, aki profesionali tie preklady rediguju, ale po tych "perlickach" mi vyvstava otazka, ci vlastne tu slovencinu vobec vystudovali...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Prítomnosť a pozornosť muža, ktorého zjav nepochybne naznačoval, že ho zamestnáva nejaká inštitúcia dozerajúca na dodržiavanie zákonov, nemusela vyvolávať nijaké znepokojenie u dvadsaťpäťročného študenta práva, ktorý nemal záznam v registri trestov ani nijaké nelegálne spôsoby či sklony. U Kylea McAvoya to však vôbec tak nefungovalo. Mestskí ani štátni policajti mu neprekážali. Boli platení za to, aby niečo robili. Lenže chlapi v tmavých oblekoch, investigatívci a agenti, školení na pátranie a odhaľovanie tajomstiev – také typy ho ešte vždy vyvádzali z miery.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x