bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Divisadero

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Divisadero

Dlho očakávaný román Michaela Ondaatjeho Divisadero zavedie čitateľa do Nevady, San Francisca a Francúzska. Podáva v ňom príbeh rodiny, v ktorej žijú dve nevlastné sestry s otcom a rodinným pomocníkom. Formou koláže načrtáva ďalšie osudy svojich hrdinov, roztrúsených do rôznych kútov sveta.
Je to román o vášni, stratách, láske, rodine a spomienkach, ale aj o tom, že minulosť stále nosíme v sebe, nemožno na ňu zabudnúť. Hranice ľudí rozdeľujú, a zároveň spájajú: aj keď ich život oddelí a zaveje na rôzne strany, predsa zostávajú naveky spojení.

Detaily o knihe

Názov: Divisadero

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

:) (Lucia Balážová, 16.5.2012) Odpovedať

priemerná kniha
velmi ma tato kniha zatial nazaujala, citam ju este stale...snad bude koniec lepsi ako polka knihy..

Tak tento román sa Ondaatjemu podaril! (Zuzana Antolová, 30.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som dve ďalšie Ondaatjeho knihy, ktoré sa mi páčili, no až pri čítaní Divisadera som mala pocit, že táto kniha, to je konečne ono, toto je tá kniha, v ktorej naplno vyniká výnimočnosť autora! Rozhodne si nezaslúži také slabé hodnotenia. Každý, kto má rád čosi viac ako len priemerné knihy, nelení sa mu rozmýšľať nad významom prečítaného si túto knihu určite zamiluje. Román má niekoľko samostatných dejových línií, rafinovane rozpráva o osudoch rôznych ľudí, pričom až do posledných stránok núti čitateľa uvažovať čo majú ľudia v jednotlivých príbehoch spoločné, čitateľ čaká akési rozuzlenie, vysvetlenie, pointu. A ona príde, ale napísanú v knihe ju budete márne hľadať. Možno pochopíte po pár dňoch, keď sa vám príbeh uleží v hlave, a potom si zrazu uvedomíte genialitu tohto diela. Páči sa mi tiež veľmi vhodne zvolený názov románu, dokonale vystihuje jeho podstatu.A ešte jedna inšpiratívna myšlienka na záver: " Nosíme v sebe skrytú prítomnosť iných ľudí, ešte aj tých, ktorých sme poznali len letmo. Zostávajú v nás až do konca života, berieme ich so sebou cez všetky hranice, ktoré prekročíme."

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Spomienka v nás rozozvučí ozvenu, brána sa otvorí oboma smermi a my môžeme do kruhu cestovať časom. V noci nás bude prenasledovať nejaký útržok alebo epizóda z iného času, tak ako vedia byť neodbytné slová neznámeho človeka. Mne stačí zbadať farebnú zástavku, čo sa trepoce a nahlas plieska vo vetre, a som uprostred snehovej búrky v Petalume. Alebo poskladám mapu a zrazu sa ocitnem na druhom konci zemegule. Spomienka alebo príbeh majú život obojživelníka. A tak všade nachádzam život Coopa, mojej sestry a otca (a všade kreslím ich portréty), a verím, že ich zasa prenasleduje moja neprítomnosť, nech sú kdekoľvek. Všetkých nás spája túžba po niečom, čo nemáme.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x