bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Denník princeznej č.10-Navždy princeznou

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 03.06.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Denník princeznej č.10-Navždy princeznou

Mia je v poslednom ročníku na strednej škole, úspešne zvládla záverečnú prácu, prijali ju na všetky univerzity, na ktoré si podala prihlášku, blíži sa jej narodeninová párty, ani nehovoriac o maturitnom bankete a prvých demokratických voľbách v Genovii.
Nemá to však vôbec jednoduché. Jej záverečná práca je v skutočnosti romanca, ktorú tajne napísala, nikto jej ju však nechce vydať. Kampaň kniežaťa Phillipa nebola veľmi úspešná, lebo jej nenávidený bratanec René sa rozhodol byť protikandidátom jej otca. Jej chlapec Džej Pí je zdanlivo dokonalý, ale stále si nie je istá, či je ten pravý. Okrem toho sa z Japonska vrátila jej prvá láska Michael a znova vstúpil do jej života.
Miu čaká množstvo dôležitých životných rozhodnutí. Ktorú univerzitu si vybrať? Ktorý chlapec je ten pravý? A nástojčivo si uvedomuje, že tieto rozhodnutia ovplyvnia jej život nielen na ďalšie štyri roky, ale... navždy!

Detaily o knihe

Názov: Denník princeznej č.10-Navždy princeznou

Originálny názov: Princess Diary X - Forever Princess

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

posledná (Mária Chovancová, 8.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Keby sa mi nedostal do rúk prvý Denník asi by som teraz nečítala romantiku, ale niečo úplne iné. Je mi síce ľúto, že je toto posledný diel, ale je jeden z najlepších. Mia konečne dospela(?) a má triezvejší pohľad na svet. Ako obyčajne sa pre niečo trápi,ale to by nebola ona keby sa netrápila :) Zábavné čítanie a ukončenie série, pri ktorej som dospievala :)

Záver ako sa patrí... (Aneta Brišová, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zhodnotiť princeznine denníky nebude nijako zložité. Zvlášť nie závěrený diel, na ktorý som sa strášne tešila. Všetky nádeje sme obracali ku knižnému klubu, aby nám vyhoveli a vydali ich. Mia je v poslednom maturitnom ročníku, chodí s Džejpím a rozmýšľa nad tým, na akú vysokú školu ísť. Teda, pred svojimi kamarátmi to tají, pretože si myslia, že to, že sa dostala na všetky vysoké školy, má čo robiť s tým, že je princezná. Okrem toho sa tiež snaží vydať svoju historickú romancu, ktorá je však väčšinou nakladateľstiev odmietaná. Pomohlo by snáď, keby vydavateľom napísala, že to napísala Amélie Rinaldi, genovijská princezná? Napriek tomu tu zostáva problém s Michaelom, ktorý je stále v Japonsku. Teda, zdalo sa to. Ale čuduj sa svete! Robotická ruka má nečakaný úspech a z Michaela sa stáva milionár, ktorý zachráni svojím vynálezom desiatky ľudských životov na svete. Dokáže Mia zabudnúť na onú ​​vôňu, vďaka ktorej Michaela tak zbožňovala? A čo bude s Lily, ktorá od onoho incidentu s Džejpím s Miou neprehovorila? V Genovii sa tiež schyľuje k voľbám. Vďaka Miine objavu v minulom diele potrebuje Genovie niekoho do parlamentu a senátu. A kto iný by mal byť tým pravým, ako Miin otec knieža? A nezabúdajme ani na našu úžasnú Grandmére, ktorá je stále viac a viac očarujúca a úskočnějša. Áno, naša milá kňažná-vdova a jej chlpatý miláčik Rommel sa vracia, aby Mii pomohla s prípravami na maturitný ples. Potrebuje predsa správne šaty, aby ladila s Džejpím. Myslim, že to by na ukážku deja stačilo. Kniha je písaná naozaj pútavo, opäť formou denníka, ktorý je miestami vyplnený ukážkami z Miinej knihy. Myslím, že už jen to, že se vrátí Michael, zmení v denníkoch všetko. A áno, naozaj, Miino srdce len spalo a vracia sa v poslednom diele, v ktorom by sa všetko malo vyriešiť. Dočká sa princezná happyendu a vydanie knihy a, samozrejme tiež, svoje vysnívané noci na maturitnom plese?

Mia (Alexandra Halmová, 6.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Po pár hektických dňoch som mala chuť na nejaké veľmi, veľmi ľahké čítanie, tak som sa pustila do posledného Denníka princeznej (znova, čítala som ho hneď po vydaní). Kým prvý ročník mapovalo niekoľko kníh, pri poslednej sme sa zrazu dostali po skoku k maturite. Asi je aj dobre, že z čias tých dvoch rokov nevyšla žiadna kniha, "Džej Pí"-ho som nemala rada a tu sa konečne vracia Michael. Mia sa má správať dospelejšie, čo sa jej občas aj podarí, ale stále je to tá istá Mia. Neviem, či to je mojím vekom alebo niekedy nie úplne vydareným prekladom, ale plný počet hviezdičiek nemôžem dať, niektoré reči ma strašne ubíjali. Ale veľmi dobré ukončenie série, sequel Mia na vysokej škole, pretty please?

Pekné (Petronela Pavlíková, 20.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Mne osobne sa kniha veľmi páčila. Som si istá, že žiadneho čitateľa, ktorý si obľúbil predchádzajúce knihy o princeznej Mii, nesklame ani táto posledná. V živote Mii nastane veľa zvratov ale nakoniec sa všetko skončí dobre (aspoň ja som bola s koncom nadmieru spokojná). Preto túto knihu vrelo odporúčam a želám príjemné číranie:)

Všetko raz končí.... (Marianna Barčíková, 12.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto séria bola moja brána do sveta kníh. Ak by sa mi do rúk nedostal prvý diel, zrejme by som cestu ku knihám nenašla. Bolo krásne sledovať, ako sa Mia prediera životom princeznej, ale aj úplne normálnymi problémami ako každé dievča. Sledovali sme ako Mia rastie a dospieva, a niektorý z nás dospievali spolu s ňou. Ale každá kniha, každá séria, ma svoj koniec a Mia a jej priatelia sa svojho dočkali touto knihou. Všetko bol starý dobrý štýl ako v predchádzajúcich knihách, takže som nič nové nečakala. Po pravde som sa ani nedočkala. Meg zostala pri svojom type písania, takže som si vydýchla. Samozrejme niečo nové by to mohlo trochu oživiť, ale mohlo by to aj celú knihu pokaziť. Bola som rada, že sa veci dali do poriadku, ale tento krát mi to prišlo viac romantické, ale aj vyspelejšie .Som šťastná že sa dalo všetko v knihe do poriadku. Meg Cabotová zatvorila túto sériu, s humorom ,romantikou ale aj slzami. Je to krásne ukončenie série :-) Krásna kniha pre mladé dievčatá :-)

super :) (Zuzka, 9.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám všetky knihy o princeznej a bola som zvedavá ako sa ako sa Miin príbeh skončí :) Táto kniha je asi najlepšia zo všetkých :) celé som to s ňou prežívala, super kniha, dobre napísaná :)

najlepšia princezná (ramora, 16.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvé diely boli skvelé... potom zrazu prišlo strašne veľa kníh, ktoré boli v podstate o ničom. Ale tento diel stál za to! Označila by som ho priam za najlepší diel celej ságy. Je totiž úžasné, ako Meg dokázala zachytiť vývoj postáv :)

Nuda (Monika Ďurkechová, 1.12.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Prvé tri diely Denníku princeznej sú super, ale tie zvyšné sú už oničom.Nudné.

celkom dobra (DeLinda, 13.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
no konecne sa rozhybali :) len dufam ze 10. cast nie je posledna. je to fakt uzasne citanie aj pre narocnych. len mi vadi ze knihy nie su ocislovane... je v tom trochu zmatok

super perfiš:) (tinka, 25.11.2009) Odpovedať

0
opisy niektorých osôb sú úžasné. zmena hl. postavy a pod.:) super;)

konečne!!!!!! (tinka, 23.11.2009) Odpovedať

príjemné čítanie
strašne sa teším:D som náročný čitateľ ale toto mám v podstate od svojich 13tich rokov a chcem konečne vedieť ako to skončí. i keď som "omylom" čítala angl. spoilery nevedela som sa dočkať tejto knihy plnej trápnych situácii. zajtra bežím kúpiť:)
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x