bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dom pri jazere

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 03.06.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dom pri jazere

Leto 1924
Počas večierka na starobylom anglickom Rivertonskom panstve spácha samovraždu mladý anglický básnik. Jedinými svedkami jeho posledných chvíľ sú sestry Hannah a Emmeline Hartfordové, ktoré spolu viac neprehovoria.
Zima 1999
Deväťdesiatosemročnú Grace Bradleyovú, ktorá zamladi pracovala na Rivertone ako slúžka, navštívi mladá filmová režisérka. Námetom jej budúceho filmu je básnikova samovražda. V Graceiných spomienkach ožívajú komplikované vzťahy medzi jednotlivými členmi šľachtickej rodiny, medzi panstvom a služobníctvom i medzi tradičnou šľachtou a novodobými zbohatlíkmi. Grace vie, čo sa stalo na brehu rivertonského jazera a aké tajomstvo si odniesla do hrobu jej matka. Len ona pozná pravdu o básnikovej samovražde, ktorá nikdy nevyšla najavo, a na prahu smrti sa rozhodne prehovoriť.

Detaily o knihe

Názov: Dom pri jazere

Originálny názov: The shifting fog

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

magicka... (Mariana, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhom case som sa konecne k tejto knizke dostala a nevedela som sa veru od nej odtrhnut - dej, opisy osob i doby su krasne, zapletka a rozuzlenie prekvapive a veru este aj dnes ju "mam v hlave"...

Dom pri jazere (anela, 7.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy si kupujem vždy vo veľkom množstve nárazovo vo výpredajoch a túto knihu som mala v poličke možno aj rok, kým som sa k nej dostala. Nesklamala. Nemohla som sa od nej odtrhnúť.

Pravda verzus lož (Dominika Hamarová, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve som prečítala posledné strany veľmi zaujímavej knihy. Rozšírila mi moje obzory. Ukázala mi ako blízko má k sebe pravda a lož. Ukázala mi, že oboje dokážu zabíjať. Pravda je síce pravda, ale občas je príliš krutá, môže spôsobiť smrť. Klamstvo je niečo čo nie je pravdivé, avšak môže zabrániť smrti, ktorú môže spôsobiť pravda. Tým nechcem povedať, že je správne klamať alebo hovoriť pravdu. Vlastne teraz už ani neviem, kde sa nachádza môj jazýček váh, či je vychýlený smerom, kde leží pravda alebo lož. Možno pravda, ale je dôležité vedieť ako ju podať a ešte dôležitejšie je ako na ňu zareagovať. Ukázala mi množstvo pohľadov na okolnosti, udalosti,predmety, veci a na svet ako taký. Ďakujem Nikola Hamarová za skvelý typ a požičanie knihy.

neskutočne skutočná (Anet, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem takéto knihy,už obal tejto knihy na mňa ,,kričal" a ja som po knihe bez váhania siahla a ani na chvíľu som nezapochybovala, že to bude skvelá kniha a ako vždy, ani teraz ma moja knižná intuícia nesklamala a nenechal v štichu:))). Od prvého momentu, prvej vety, som bola jej a nielen ja. Po mojom prečítaní a odporúčaní táto kniha prešla všetkými ženami v našej rodine a teraz putuje po susedkách a všetky mi ďakujú a čítajú ju tak, ako som ju čítala ja doslova na jeden dúšok. Je tu naozaj všetko, romantika, láska, mladosť, ale aj závisť, nenávisť, staroba, intrigy, pýcha , bolesť, lesk bohatstva a trpká chuť chudoby, smiech, plač, minulosť, prítomnosť, sláva, pád, život a smrť. Je tu skrátka všetko, čo v živote postretne každého človeka. Navyše je to podané tak dokonale, tak uveriteľne, že ma to dakedy až zarazilo. Autorka má naozaj obrovský talent a vzácnu danosť opísať realitu nádherne uveriteľnú. Všetky postavy som si vedela do posledného detailu predstaviť a vedela by som ich opísať ešte aj teraz. Históriu a súčasnosť spája a prepája úplne hladko, nenásilne a človek má pocit krásnej syntézy a akoby prechádzky dejom. Ako keby som pozerala nejaký film a všetko by do seba dokonale zapadalo. A koniec je tiež krásny, smutný, ale krásne reálny. Nič neprikrášľuje, nič neuberá, jednoducho je to tak a tak sa to skončí. Krásna kniha, odporúčam a ešte raz odporúčam!

Jednoducho úžasná ... (Erika Dluhošová, 20.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedno popoludnie som sa vybrala do knižnice po nejakú zaujímavú knihu (všetky knihy, čo mám doma som totiž prečítala najmenej 2krát). Zvyčajne si vyberám z historických románov, pretože tie sú mi najbližšie. No v to popoludnie mi zrak padol práve na túto knihu. Prečítala som si krátky obsah a povedala si "Prečo nie? Zmena občas nezaškodí". Keď som ju v ten večer začala čítať, akoby som sa odrazu ocitla uprostred deja. Všetko, čo sa tam dialo akoby som prežívala aj ja...kniha je úžasným spojením minulosti a prítomnosti, zabudnete pri nej na to, kto ste, chcete byť len jej súčasťou, chcete vedieť, prečo je koniec taký tragický, a tak len čítate a čítate, obraciate stranu za stranou a hádate, čo sa asi mohlo stať, že to takto skončilo...skrátka úžasný román plný radosti, ale aj smútku, mladosti, tajomstiev, dobrodružstva a neposlednom rade aj smrti...Naozaj úžasná kniha, ktorá chytí za srdce...

Dom pri jazere (Nikola Hamarová, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
S touto knihou to bolo veľmi zaujímavé.. Šla som do kníhkupectva po inú, ako vždy som ju už mala dopredu vybratú z katalógu. Túto knihu som si tam náhodou všimla, bola na ňu akcia, ale zaujala ma svojím obalom. Prečítala som si obsah a zdala sa mi zaujímavá, aj keď úplne iná ako knihy, ktoré čítam. Klasické romantiky ako Kleypasová, Lindseyová, Deverauxová atď. Položila som ju teda naspäť do poličky a šla preč. Ale celý čas som myslela na to, prečo som si ju nekúpila! Vrátila som sa o pár dní tam a dúfala, že ju ešte majú. Mali! Hneď som ju vzala a začala čítať. A bolo ťažké sa od nej odtrhnúť. Tá kniha ma doslova opantala! Úžasný príbeh, prelínanie prítomnosti a minulosti, láska, zrada, priateľstvo, vražda.. Jednoducho všetko sa v tejto knihe dá nájsť. Pútavý príbeh, prekvapivé vyvrcholenie zápletky... Nikdy nebudem ľutovať, že som sa po túto knihu vrátila! A teším sa veľmi na autorkinu ďalšiu knihu Zabudnutá záhrada a verím, že bude takisto skvelá. Už aby ste ju mali v ponuke aj v slovenčine! :)

:-) (Maja, 21.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mega sa mi páčila táto kniha! Určite odporúčam. Autorka vás rýchlo vtiahne do deja a ani sa nenazdáte a kniha je dočítaná s úžasne nečakaným koncom! :)

Dom pri jazere (Dominik Petriska, 4.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som si dávno kupoval vo výpredaji, no neočakával som od nej veľa. Anotácia však sľubovala dojemný príbeh, a tak som sa do nej s radosťou pustil. Kate Morton zasadila príbeh do vojnového obdobia, ktoré zväčša poznáme len z učebníc a rozprávaní dedkov a babičiek. Tento príbeh však vojnovému obdobiu dodal úplne iný rozmer. Emotívne a dychvyrážajúce rozprávanie deväťdesiatosemročnej starenky Grace je prepletené silnými životnými príbehmi, ktoré vás istotne chytia za srdce. Hovorí o súdržnosti a láske, o najväčších priateľstvách a chvíľach, kedy potrebujeme podržať. Aj to robí knižku výnimočnou a rozhodne vhodnou na prečítanie a vďaka úžasným rečovým schopnostiam autorky ju zhltnete za dve či tri popoludnia.

Dom pri jazere (Zuzana Onderková, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kupovala hlavne kôli nazvu s tým, že ide o podobny príbeh ako film Dom pri jazere, ale po prečitani anotácie som zistila že ide o úplne iny príbeh no aj napriek tomu som si knihu kúpila a dobre som urobila kniha ma zaujala hned od začiatku autorka píše velmi putavo a zaujimavo strieda prítomnosť s minulosťou čím ma prinútila prečitat knihu jedným dychom bez prestavky za jeden den. Naozaj skvela kniha .

chytila ma za srdce (Mária Breštenská, 23.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som knižku chytila do rúk prvýkrát, povedala som si, že ma čaká ďalšia z priemerných kníh - usudzovala som tak po prečítaní anotácie. Čo sa však stalo potom? Knižka ma chytila za srdce. Príbeh, ktorý je vyrozprávaný prostredníctvom starenky vás prinúti zamyslieť sa. Pretože keď sa nad knižkou zamyslíte, zbadáte veľkú podobnosť so súčasnosťou. Knižka nerozpráva len samotný príbeh. Poukazuje aj na súdržnosť a priateľstvo, ktoré v reálnom živote často chýbajú. A práve týmto odkazom by sme sa mali riadiť. Pretože tadiaľ vedie tá správna cesta...

Dom pri jazere (Nikola Hamarová, 14.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala na prvý pohľad.. A potom, keď som ju začala čítať, nevedela som sa od nej odtrhnúť, musela som zistiť, ako príbeh skončí. Fascinovalo ma prelínanie minulosti s prítomnosťou a najviac nečakané vyvrcholenie. Je v nej všetko - láska, zrada, napätie, atď. Naozaj ju vrelo odporúčam každému.

Jedinečná! (Andrea Ševčovičová, 13.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vynikajúce a pútavé zobrazenie príbehu so zaujímavým prelínaním minulosti s prítomnosťou a naozaj nečakaným vyvrcholením. Päť hviezdičiek!

Skvelá! (Lucia, 22.10.2010) Odpovedať

0
Úžasná knižka, oplatí sa prečítať aj dvakrát, na prvý raz človek všetko nezachytí. Striedanie časových rovín je fascinujúce, príbeh sa nám skladá postupne ako mozaika, sklíčko za sklíčkom. A pointa je šokujúca. Nádherne šokujúca. Dávno som nečítala knižku, ktorá by mala toľko "vrstiev", každý si tam nájde to svoje: lásku, napätie, tajomstvo...

ukážky (Olka, 26.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som nečítala no už podľa úkážok je veľmi pútava a od prvých riadkov má človek pocit že musí čítať ďalej :)

fascinujúce (Lucia Linhartová, 10.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednoducho to treba prečítať, ľutovať určite nebudete.....tak zaujímavý príbeh by určite nadchol aj Agathu Christie Dúfam, že čoskoro vyjde aj ďaľsia autorkina kniha - The Forgotten garden, teším sa už teraz.

perfektná... (Monika Drgová, 2.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi krásna kniha, ktorá je zaujímavo a hlavne pútavo písaná...minulosť sa v nej jemne prelína so súčastnosťou...po prečítaní zanechá v človeku priestor na premýšľanie, o tom ako jediný krátky okamih môže zmeniť osudy mnohých ľudí...:)
Všetky komentáre (16)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Tretiu fotografiu by som najradšej nevidela. Nechcem sa na ňu pozerať, nechce sa mi určovať jej miesto v histórii. Ľudí rozpoznám bez námahy; sú oblečení na večierok. V tých časoch sa často usporadúvali večierky; ľudia sa vyobliekali a pózovali fotografovi. Mohli sa chystať na ktorýkoľvek z nich. Ale ja viem, ktorý večierok to bol. Viem presne, kde sú a čo sa stalo potom. Dobre si pamätám, čo mali oblečené. Pamätám si vzor, ktorý im na svetlých šatách vytvorila krv, akoby z veľkej výšky dopadla na zem fľaša červeného atramentu. Nikdy sa mi ju nepodarilo vyčistiť bez stopy; a keby aj áno, bolo by to jedno. Mala som tie šaty jednoducho vyhodiť. Nikdy sa na ne nepozrela a už nikdy si ich neobliekla.
Na tejto fotografii ešte nič nevedia; usmievajú sa. Hannah, Emmeline, Teddy. Hľadia do objektívu. Je to chvíľa Pred. Pozerám do Hanninej tváre, pátram, či v nej neuvidím náznak nadchádzajúcej pohromy. A nenájdem v nej nič, pravdaže. V očiach sa jej zračí iba očakávanie. Ale možno som si ho primyslela, lebo viem, čo sa stalo potom.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x