bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Agónia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Agónia

V mrazivom rozprávaní majstra lekárskych trilerov študentka medicíny z Kalifornskej univerzity zúfalo hľadá odpovede na sériu nevysvetliteľných úmrtí v indických nemocniciach.

Jennifer Hernandezová je študentka štvrtého ročníka lekárskej fakulty na Kalifornskej univerzite v Los Angeles. Práve sa rozhodla pre všeobecnú chirurgiu, keď ňou otriasol ťažký úder. Počas odpočinku v spoločenskej miestnosti chirurgov v lekárskom centre na pol ucha počúva správy o „zdravotnej turistike“: americkí pacienti cestujú za operáciami do krajín tretieho sveta. Keď však začuje meno svojej milovanej starej mamy, srdce jej zamrie od ľaku. Moderátor CNN oznámi, že Mária Hernandezová zomrela niekoľko hodín po tom, ako sa podrobila operácii bedrového kĺbu v Nemocnici kráľovnej Viktórie v Novom Dillí.
Mária Hernandezová odmalička vychovávala Jennifer a jej bratov, preto sa medzi starou mamou a vnučkou vytvorilo silné puto. Informácia, že odcestovala do Indie, však Jennifer šokuje, až kým si neuvedomí, že pre nedostatočne poistenú ženu, ktorá celý život ťažko pracovala, to bola jediná možná voľba.
Otrasená Jennifer sa rozhodne prerušiť štúdium a odletí do Indie, kde sa usiluje získať podrobnejšie informácie. Keď odhalí ďalšie nepochopiteľné úmrtia, po ktorých chce vedenie v indických nemocniciach rýchlo zahladiť stopy kremáciou, požiada o pomoc svoju priateľku doktorku Laurie Montgomeryovú, súdnu lekárku z New Yorku.
Laurie priletí Jennifer na pomoc so svojím manželom doktorom Jackom Stapletonom. Medzitým mŕtvi pacienti pribúdajú, čo privedie Laurie a Jennifer k odhaleniu zlovestného sprisahania.

Detaily o knihe

Názov: Agónia

Originálny názov: Foreign body

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Napínavá (Lia, 6.5.2014) Odpovedať

Meno tohto skvelého autora kníh z lekárskeho prostredia, pozná snáď každý čitateľ. V Agónii rozvíja ďalší z problémov, ktorým je nedostatok financií na zdravotnú starostlivosť, konkrétne operačné zákroky... Mladá študentka medicíny Jennifer sa po náročnom dni dozvedá z televíznych správ, že jej babka Mária zomrela po operácii bedrového kĺbu v ďalekej Indii. Je to pre ňu obrovský šok. Vyberie sa do tejto krajiny vybaviť potrebné veci a pohreb. Popritom zisťuje, že "zdravotná turistika" sa v Indii rozmáha a ľudia zo spojených štátov tam cestujú z jediného dôvodu, pretože nemajú dostatok peňazí na nákladné operácie, ktoré sú tak finančne náročné, že to ich biedne poistenie nedokáže pokryť. Jennifer zisťuje aj to, že úmrtie jej babky nie je prvý prípad. Chce preto pitvu, aby sa presne zistila príčina úmrtia. Manažérka nemocnice je zásadne proti pitve, ktorá je v Indii raritou. Nešťastná Jeniffer preto prosí o pomoc čitateľom už známu Dr. Lauru Montgomeryovú Stapletonovú. Laura začala s liečbou, ktorá jej má pomôcť otehotnieť. Jenifferinu prosbu neodmietne, pretože Mária bola jej pestúnkou. Priletí aj s manželom Dr. Jackom Stapletonom a začína sa boj s časom... Ako vykonať zakázanú pitvu a zistiť, čo sa vlastne deje v nemocnici, kde už viacerí Američania zomreli ? Túto otázku Vám zodpovie koniec príbehu.

vinikajúca kniha (Erok Príbeli, 19.5.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi dobrá kniha ale ako je možné prečítať ju za 1 deň? neboleli bás oči?

vianocny darcek (lemka, 8.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
uuuzasne...zhltla som ju za jediny den. R.Cook pise skvele knihy,ale tato bola este lepsia ako tie ostatne... fakt putavy dej, dobra zapletka, miesto deja a realne zazitky :) odporucam :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Fluorescenčné svetlo vyžarujúce z obrazovky televízora tlmene osvetľovalo črty jej tváre, pričom očné jamky zostávali v hlbokých tieňoch. Dodávalo jej to hrôzostrašný výzor, akoby už bola mŕtva.
Vína bola vďačná, že žena spí, a keďže chcela mať čo najskôr toto strach vzbudzujúce poslanie za sebou, pribehla k posteli a vytiahla z vrecka injekciu. Keď sa načiahla po infúznu hadičku, dávala si pozor, aby nezavadila o kovové zábradlie postele. Opatrne chytila hadičku, aby nevzbudila pacientkinu pozornosť a nezobudila ju. V jednej ruke držala infúzny port a zubami stiahla obal ihly. Nato so zadržaným dychom zapichla ihlu do portu. Keď uvidela hrot ihly v dutine hadičky, chystala sa pomaly stlačiť piest injekcie. Namiesto toho takmer vyskočila od ľaku. Bez akéhokoľvek viditeľného dôvodu pani Hernandezová k nej otočila hlavu a pozrela sa jej do očí. Na perách sa jej zjavil milý úsmev.
„Ďakujem vám, zlatko,“ zašepkala.
Vína cítila, ako jej v žilách tuhne krv. Keďže vedela, že musí konať rýchlo, lebo inak to nezvládne, rázne stlačila piest injekcie...

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x