bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krstná

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krstná

Má sedem najlepších priateliek, štyri krstné deti a jedno veľké prianie – mať konečne život sama pre seba.

30-ročná „krstná mama“ Tessa Kingová je londýnska právnička z dobre situovanej strednej vrstvy. Je jedináčik a súrodencov jej nahrádza množstvo priateľov – manželských párov s deťmi, ktorým je oddanou a múdrou krstnou mamou na úkor vlastného súkromného života. Čitateľ sa ocitne vo víre života modernej veľkomestskej spoločnosti so všetkými jej problémami: drogy (Tess zachraňuje pubertálneho krstného syna zo samovražednej drogovo-alkoholickej kómy), promiskuita v manželstve (Tessinu generáciu tvoria potomkovia hippies), neplodnosť riešená – a nevyriešená pomocou asistovanej reprodukcie.
Moderná a inteligentná žena, akou je Tessa, postupne prichádza na to, že „nie je dobré ustavične sa zaoberať životom iných, musím žiť svoj vlastný“. Uvedomuje si, že život plný stretnutí na rodinných oslavách, kde je ona vždy to „nepárne číslo“, a skutočnosť, že je pre svojich priateľov zakaždým k dispozícii, nie je celkom presne to, čo by chcela. Ani hlboký priateľský vzťah k ženatému mužovi nie je tým, do čoho by raz mohol prerásť (Tessa to z lojality k jeho žene nedovolí). Napokon sa však zjaví muž, s ktorým by Tessa mohla „viac myslieť na seba a svoju budúcnosť“, je to zrelý rozvedený muž s dvomi dcérkami. Takže predsa len by mohlo platiť, že „... nakoniec, všetko je možné. V tom je krása života.“

Detaily o knihe

Názov: Krstná

Originálny názov: The Godmother

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tessa a jej svet :) (Michaela :), 16.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemná , oddychová knižka ,super na letné večery :) Niektoré situácie ma v knižky super pobavili,teraz mám v rukách 2.diel-neviazané pokračovanie Macocha , tak uvidíme čo to bude zač ,ale som presvedčená,že tak ako knižka Krstná , tak ani táto NESKLAME :))

fajn knižka (Milka, 16.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala doslova na jeden nádych za necelé dva dni. Je to úprimný príbeh o živote ženy, ktorá už nie je najmladšia, ale jej život plynie akosi rýchlo. Veď ktorá z nás žien to nepozná? V tomto príbehu sa nájde asi každá. Ja som sa v ňom našla asi milión krát. Niektoré situácie boli akoby odkopírované z môjho okolia, dokonca aj z môjho života. Sem tam som zostala až zarazená, aká náhodná zhoda...!!! Kniha sa zaobišla bez vulgarizmov a šťavnatého slovníka, čo ma veľmi potešilo. Nie je ani preumelkovane sladká a neprirodzene romantická. Je presne taká, aká ma byť, aby zaujala a dokázala čitateľa udržať v tom, že kniha rozhodne musí byť dočítaná až do samého konca:). A ako bonus je v knihe aj veľa vtipných situácii, na ktorých som sa dobre pobavila. Je to vydarené oddychové čítanie, ktorému nechýba dynamika. Každý, kto navštívil Londýn, tak sa poteší, nakoľko mu kniha toto prostredie znovu pripomenie a kto v Londýne nebol, nevadí. Dej ho tam prenesie. Tessa je jednoducho úprimná hrdinka, ktorá si nič nenechá pre seba a občas to aj trochu zabolí, ako aj v skutočnom živote. Ja som sa s touto knihou skvele pobavila a oddýchla si pri nej. Skúste aj vy, neoľutujete.

Synonymum pre inteligentný oddych :) (Kristína S., 7.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak.. presne takto si predstavujem geniálnu, oddychovú, príjemnú, trefnú, netrápnu, výstižnú, sviežu a oči otvárajúcu knižku.. VYDARENÁ!!

príjemné a možno aj poučné čítanie (Jarmila Urbanová, 12.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
celkom som sa na túto knihu tešila a nesklamala som sa.. príjemné oddychové čítanie pre single "dsiatničky" :D Kniha ma pobavila, rozosmiala a tiež mala aj poučné momenty.. Vrelo odporúčam a tiež aj pokračovanie.

vyborna kniha (Mária Kuncová, 12.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala uplnou nahodou ale som rada...pri tejto knihe si človek uvedomí veľa veci...čítala sa sama..ale ak mam povedat pravdu aj som sa pri nej nasmiala aj poplakala :)Odporúčam :)

super (Martina Putoráková, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh, čo som v poslednom čase čítala. Je písana dobrým štýlom, zasmejete sa pri nej, ale aj zamyslíte nad sebou a svojim životom.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nielen to. Vypadneme z Anglicka. Čaká ma robota v Singapure. Ubytujeme sa v hoteli, ktorý patrí tej istej spoločnosti, pre ktorú staviame nový komplex. Claudia si oddýchne, môže si zájsť na masáž, vykúpať sa a zaplávať si, aby sa mohla pomaly zotaviť a spamätať z tej tragédie. V robote sa nepretrhnem. Budeme môcť spolu chodievať na obedy, cez víkend môžeme preskúmať blízke okolie alebo sa preplaviť na niektorý z blízkych ostrovčekov. Vedenie podniku vie, čo sme preskákali, a povolilo mi pružný pracovný čas. Samozrejme, že to nebudú trpieť donekonečna, ale prvé týždne sa jej budem môcť venovať.“
„Ako dlho budete preč?“
„Niekoľko mesiacov. Podľa teba to nie je dobrý nápad?“
„Podľa mňa je to fantastický nápad. Nechcem tu ostať bez vás. Ale pre teba a Claudiu je to najlepšie riešenie.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x