bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ostrov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ostrov

V zlomovom okamihu života zatúži Alexis Fieldingová spoznať minulosť svojej matky Sofie. Tá o nej nikdy nerozprávala, prezradila iba to, že skôr, ako sa presťahovala do Londýna, vyrastala v malej krétskej dedinke. Keď sa Alexis rozhodne navštíviť Krétu, matka jej dá list pre svoju priateľku s prísľubom, že od nej sa dozvie viac.
Po príchode do Plaky Alexis zisťuje, že mestečko leží neďaleko opusteného ostrova Spinalonga - niekdajšej gréckej kolónie malomocných. A keď vyhľadá maminu priateľku Fotini, vypočuje si príbeh, ktorý Sofia celý život tajila: príbeh jej prastarej mamy Eleni, jej dcér a rodiny, ktorú rozdelili tragédie, vojna a vášne. Alexis si vtedy uvedomí, ako veľmi dôverne je spojená s ostrovom, jeho smutnou históriou a ako ich všetkých držia tajomstvá minulosti v mocnom zovretí…

Detaily o knihe

Názov: Ostrov

Originálny názov: The Island

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Uzasna kniha...uzasny pribeh (Jana Hoghová, 10.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je malo knih, ktore si clovek pamata aj po dlhom case...toto je jedna z nich. Pribeh ma dojal a zaujal natolko, ze som si pre svoju nasledujucu dovolenku zvolila ostrov Kreta a bola som si osobne prehliadnut miesta (dedinka Plaka a ostrov Spinaloga) kde sa dej tohto pribehu odohrava.

Nádherná kniha s obrovským poslaním! (Petra Pankuličová, 1.11.2012) Odpovedať

Táto super kniha sa mi dostala do rúk len náhodou. Najpr sa mi nechcelo do nej pustiť, lebo v poslednom čase ma zaujme len veľmi málo kníh. Táto však bola nad moje očakávania! Zhltla som ju za dva dni , a odtvdey som ju prečítala ešte raz. Má nádherný dej, ktorý veľmi živo opisuje život cez štyri generácie. Je tiež akýmsi poučením o akceptovaní chorých, ktorý tiež majú svoju dušu a tá tak isto ako duša zdravého človeka baží po láske, strarostlivosti a živote. Vrelo odporúčam!!

Veľmi pekná kniha (Jana Želinská, 4.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nezvyknem plakať, ale toto ma skoro dostalo...Perfektná kniha!!!

Krásna kniha! (ivka, 15.11.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
som si po dlhom čase pri knihe poplakala...ale inak-skvelé!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

"Príbeh tvojej mamy je príbehom tvojej starej mamy, a ten je súčasťou príbehu tvojej prastarej mamy. Je aj príbehom tvojej pratety. Ich životy boli prepletené - a to je to, čo máme na mysli, keď hovoríme o osude Grécka. Náš takzvaný osud do značnej miery určujú naši predkovia, nie hviezdy. Ak hovoríme o dávnej histórii, vždy sa odvolávame na osud - no nemyslíme tým nič nekontrolovateľné. Pravdaže, zdá sa, že udalosti sa odohrávajú znenazdajky, že menia smerovanie našich životov, ale čo sa prihodí nám, v skutočnosti určuje konanie ľudí okolo nás a tých, ktorí na tento svet prišli pred nami."
Alexis to začínalo mierne znervózňovať. Nedobytnosť matkinej minulosti, pred ňou celý život tak pevne uzamknutá, povolí. Všetky tajomstvá vyjdú na svetlo sveta… Vtedy si však položila otázku, či to naozaj chce. Hľadela ponad more na blednúce obrysy Spinalongy a už s nostalgiou spomínala na popoludnie, ktoré tam strávila. Pandora ľutovala, že otvorila skrinku. Bude to tak aj s ňou?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x