bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strom janičiarov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strom janičiarov

Príbeh plný napätia a zvratov, kde sa na začiatku objaví mŕtve dievča, nás privádza do Istanbulu tridsiatych rokov 19. storočia, do čias, keď sa Osmanská ríša ocitla na prahu novej éry. Symboly tej starej miznú alebo upadajú do nemilosti, iné prežívajú. Tajne i verejne. Patria k nim aj janičiari, kedysi neohrození sultánovi vojaci, časom sa však stali neovládateľnými a nevyspytateľnými. Za stenami sultánovho paláca sa zmeny prijímajú po svojom - na jednej strane pretrváva úcta k predkom, na druhej strane sa otvára priestor pre všetko nové. Aj eunuch Jašim Togalu je rozpoltený medzi odchádzajúcou a nastavajúcou érou: riadením osudu ostáva poddaný minulosti, prekonáva ju však neobyčajným intelektom, schopnosťou nadhľadu a ochotou spoznávať históriu i súčasné dianie vo svete. Pre svoju spoľahlivosť, inštinkt a bystrý úsudok ho často vyhľadávajú pri riešení zložitých a chúlostivých prípadov. Odhalenie série vrážd v meste akoby čakalo len naňho. Ani on, ani jeho priateľ, poľský veľvyslanec Stanislaw Palewski, však netušia, čo všetko sa tají v sultánovom súkromí a v mysliach jeho strážcov.

Detaily o knihe

Názov: Strom janičiarov

Originálny názov: The Janissary Tree

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

dobré čítanie (Andy, 29.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu odporúčam každému, kto má rád trochu napätia (nie je ho v knihe priveľa, len tak akurát) a nečakané zvraty. Jašim pátra po vrahovi série vrážd a tak trochu poodhaľuje aj svoj príbeh. Kniha je napísaná zaujímavo a pútavo a určite sa k nej ešte vrátim :) Uvítala by som aj nejakú ďalšiu knihu od tohto autora.

zvlastna kniha (Katarína Hudecová, 31.5.2009) Odpovedať

priemerná kniha
tato kniha je zvlastna...miestami je nudna a miestami je velmi zaujimava....ale v podstate je to taky priemer, nic vynimocne...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dievčina ležala na posteli v celej panenskej kráse, oči mala zatvorené. Zložito zapletený vrkoč mala zopnutý malachitovou sponou. Jej oči pôsobili tmavo, možno za to mohol čierny tieň na viečkach, kým pleť krásnej tváre akoby žiarila v slnečnom svetle prenikajúcom do izby cez drevené okenice. Z tylovej šatky obkrútenej okolo pŕs viseli ťažké strapce zo zlatých nití a dlhé nohy jej halili mušelínové nohavice, také jemné, až sa zdalo, že je nahá. Na palci ľavej nohy sa jej hojdala zlatá črievica.
Jazyk mierne vyčnievajúci spomedzi narúžovaných pier prezrádzal, že len bozk ju už nezobudí.
Jašim sa sklonil a skúmal jej krk. Na oboch stranách hrdla mala dve čierne modriny. Stisli jej ho mocne a zabili ju spredu. Pred smrťou videla vrahovu tvár.
Letmo pozrel na mŕtvu dievčinu a zrazu pocítil záchvev ľútosti. Vyzerala tak dokonale! Smrť ju zmenila takmer na klenot, trblietavý a chladný, jej krása zvíťazila nad silou dotyku. Aj ja tak zomriem, pomyslel si smutne, ako panic. No nebudem taký neporušený. Rýchlo tie myšlienky zahnal - pred rokmi ho doháňali do šialenstva, trýznili ho, no už sa ich naučil ovládať. Boli to jeho myšlienky, jeho túžby, a tak ich mohol ukryť do pošvy ako meč. Zatiaľ žije. A to je dobre.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x