bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Princ básnik

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Princ básnik

Keď spisovateľka Maureen Paschalová uvedie na trh svoj nový bestseller, v ktorom dramaticky opisuje, ako objavila evanjelium napísané Ježišovou rukou, vyvolá na celom svete búrku polemík a diskusií. Škandalózne titulky o jej milencovi Bérengerovi Sinclairovi otrasú Maureeninými plánmi a zavedú ju do Florencie. Maureen a Bérenger vyhľadajú v Toskánsku svojho duchovného učiteľa Destina, ktorý trvá na tom, že dvojica má študovať život jedného z najväčších Princov básnikov v dejinách: Lorenza de Medici, krstného otca talianskej renesancie. Bérenger je Princom básnikom podľa starovekého proroctva a jeho osud je prepojený s osudom Lorenza de Medici. Ak má Bérenger naplniť svoje poslanie, musí odhaliť tajomstvá mediciovskej rodiny - a odhalí pritom šokujúcu pravdu, ukrytú za zrodom renesancie. Tieto heretické tajomstvá sú z istých dôvodov ukryté a existujú ľudia, ktorí urobia čokoľvek, len aby zabránili Bérengerovi ujať sa svojej úlohy.
Renesancia so sovjím duchovným napätím a heretizmom nám ožíva pred očami, len čo Maureen rozlúšti šifry ukryté vo veľkých majstrovských dielach priateľov Lorenza Nádherného: Donatella, Botticelliho a Michelangela. Maureen odhaľuje pravdu ukrytú za legendou o rímskom stotníkovi, ktorý svojou kopijou prepichol bok Ježiša na kríži...
Krásne prostredie renesančného aj súčasného Talianska pred nami ožíva v duchovne ladenej detektívke pripomínajúcej najlepšie stránky Dana Browna.

Z anglického originálu The Poet Prince (A Division of Simon ? Schuster, Inc., 1230 Avenue of the Americas, New York, NY 10020) preložila Anna Polievková.

Detaily o knihe

Názov: Princ básnik

Originálny názov: Gospel of the Grail / THE POET PRINCE

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úžasný záver (Michaela Dúcsová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dočítaní tretej časti mi ostalo smutno, ako možno ešte po dočítaní žiadnej knihy. Mrzelo ma, že je už koniec. O to viac ma potešilo, že autorka v doslove spomenula prípadnú štvrtú časť, tak uvidíme. Tretia časť asi najviac "fušuje" do cirkvi a do toho čo robí. Prekvapilo ma, s akou odvahou autorka predkladá vlastnú verziu prvých kresťanou rozdelených na fanatikov a súcitných. fanatici boli vykreslení neskutočne verne. A príbeh Felicity ma desil, bolo neskutočné ako neoblomne tvrala na obetovaní svojich detí, čo vlastne dokazuje aké odporné je takéto nazeranie na vieru. Že len človek, ktorý dokáže všetko obetovať je dobrým kresťanom. Zhnusene som si prečítala aj doslov k tejto téme, že dodnes fungujú nejaké spolky, ktoré ju uctievajú ako skvelú kresťanku a matku. Prekvapením pre mňa boli aj rozobraté videnia v príbehu, ktoré autorka podala úpln inak a dôvoryhodne. Nikdy by som sa nebola zamyslela nad tým, aké je zvláštne že negramotné deti - pastieri sa pri opise videní vyjadrujú až neskutočne kvetnato. Príbeh Maureen a Berengera sa v tejto časti zavŕšil, uzavrel. A príbeh Destina mi navyše vyrazil dych:) Úžasné bolo aj vidieť novými očami miesta, obrazy, chrámy, ktoré v knihe autorka spomína. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi historické knihy, mystické aj knihy o láske, pretože tá je v celom príbehu asi najdôležitejšia, hoci sa to na prvý pohľad nezdá.

výnimočná kniha (mikdiko, 16.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve som dočítala túto vynikajúcu knihu, ktorá obsahuje všetko, čo kniha obsahovať má. Je v nej história náboženstva,romantika a láska, spomínajú sa v nej diela a ich tvorcovia,historické postavy ako Boticelli, staré talianske rodiny napr. Mediciovci. Bola som nadšená aj prvými dvoma časťami knihy, ale táto má úplne uchvátila. Odporúčam.

skvela kniha (adriana vaskova, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka nesklamala naozaj vynikajuca kniha putavo napisana vela zaujimavosti z historie(zivota zaujimavych osobnosti!) ps mam ju precitanu uz dvakrat a momentalne putuje po znamych ps Dagmar ja som jednotku zohnala v malom knihkupectve ale zhanala som ju 3mesiace

super kniha (Dagmar Lučivjanská, 6.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi pútavo napísaná, dramatická a hlavne kontroverzná zápletka, hneď vtiahne človeka do deja.. presne ako aj kniha lásky.. škoda len že prvý diel je vypredaný, nemôžem sa k nemu dostať aby som mala trilógiu kompletnú...

vynikajúco napísané dielo (Niki, 25.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé dielko, niekde som čítala, že je to tak trochu duchovne detektívny príbeh v štýle Dana Browna. To ma presvedčilo o tom, aby som sa do čítania pustila a neľutujem, práve naopak. A ak sa chcete aj vy preniesť v čase do renesančného Talianska a spolu s hlavnými hrdinami odhaľovať neuveriteľné záhady, prečítajte si ju aj vy. Ja som bola nadšená a spolu s Maureen a jej priateľom som navštívila Florenciu a pátra Destina. Spolu s nimi som študovala spis Princa básnika - Lorenza de Medici. Strašne ma bavilo, ako je všetko opísané a akým skvelým štýlom. Super spojenie histórie, fantázie, faktov a opisu osôb danej doby. A v neposlednom rade fantastická zápletka a premyslená pointa. Viac nejdem prezrádzať, aby som neprezradila veľa. ;)

výborná kniha (stanka, 24.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi som sa tešila na tretiu časť trilógie a autorka nesklamala. Výborne napísaný príbeh, pre niekoho možno kontroverzný, ale ja takéto knihy zbožňujem.

Spokojná (Mária Chovancová, 11.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
keďže vlastním aj prvé časti trilógie o Márii Magdaléne, samozrejme že som čakala i na túto časť, knihy asi nie sú pre každého, možno niekomu by pripadali kontraverzné, ale čitateľa tejto krvnej skupiny určite zaujme, hlavne spisovateľka podrobne opisuje historické udalosti a osobnosti danej doby ,ale treba si prečítať aj prvé časti pre lepšie pochopenie pointy

Dočítaná. Spokojná! (Magdaléna Lačná, 15.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak som sa nechala zlákať a neľutujem. Pred pár dňami ma zaujala obálka, prečítala som si popisku a chytilo ma to. Hovorím si - musím kúpiť. A práve som dočítala, perfektná kniha. Milujem Taliansko, takže výlety po súčasnom aj historickom Taliansku som si užívala, predstavovala som si. Prepojenie historie so sučasnosťou je vynikajúce, premyslené. Detektívny nádych, dramatické, pútavé, výborne vykreslené postavy Bérengera a Maureen, veľmi sa mi páčilo, ako je to celé vystavané a aký má autorka rozprávačský talent. Okamžite som si napísala Ježiškovi, že chcem aj jej prvé dve knihy. Táto rozhodne stála za to!

princ basnik (Adriana Vašková, 22.11.2011) Odpovedať

Tesim sa na tuto knihu dufam ze splni moje ocakavania
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

DESTINO im rozprával príbeh Lorenza a Kolombíny, porozprával im o tom, aké utrpenie im spôsobovalo vynútené odlúčenie, a Maureen plakala. Keď si prezreli Kolombínine obrazy v Uffizi, zvolal ich do Petrinho apartmánu.
„Čas sa vracia, však?“ opýtala sa ho. „Kolombína a Lorenzo nemohli byť oficiálne spolu. A to isté teraz platí o mne a Bérengerovi. Vždy znovu a znovu, ten istý kolobeh. Ježiš a Magdaléna, Matilda a Gregor, Lorenzo a Kolombína. A teraz Bérenger a ja – ani my nebudeme môcť byť spolu, ako sme snívali. Ďalší pár oddelený závažnými okolnosťami. Takže toto je moja skúška?“
„Čo vnímaš ako svoju skúšku?“
„Dokážem byť taká nesebecká ako Kolombína? Budem vedieť prijať, že osudom Bérengera je byť Princom básnikom a vychovať ďalšieho muža, a že toto je pre svet dôležitejšie ako naše vlastné šťastie?“ Potláčala slzy a pokračovala: „Ale prečo? To chcem vedieť, Majster. Prečo?“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x